August 11, 2011

.::Apakah Kuih Raya Pilihan Anda Tahun ini?::.


Kuih plg gangster = Lompat Tikam
Kuih plg sexy = Puteri Mandi
Kuih plg keji = Taik Itik
Kuih bajet cute = Cek Mek Molek
Kuih utk awet muda = Seri Muka
Kuih suka pukul = Kuih Lompang
Kuih dlm zoo = Badak Berendam
Kuih utk Sam Polis Trafik = Kuih Sampreeeetttt
Kuih yg bngun sndiri = Kuih Bangkit
Kuih org x mandi = Kuih Bau-lu
Kuih plg tnteram = Kuih Makmur
Kuih plg lembap = Kuih Siput

Kuih plg alim = Kuih Ketayap
Kuih plg hodoh = Batang Buruk
Kuih Oversea = Almond London



Korang pilih yg mana??

August 10, 2011

.::Introducing Amy's Siblings::.




Hai..
Kami Amy, Jimi & Kurt..
Nak tahu macamana tuan kami bagi nama pd kami bertiga??


Ooo yes.. Sorry, they are not for sale.
Hehe..

August 09, 2011

.::Introducing Amy::.


Hi. My name is Amy.
I'm 3 weeks old.
Cute, am I?
=)


August 07, 2011

.::Kasi Sebut Nama Wa Butut-Butut Aaaa::.

Entry ditujukan khas buat Manager Pasaraya TenTen Cawangan Maran.

Nama wa RABIATUL ADAWIYAH. Bukan LABIATU ATAWIYA...


(klik utk tumbesaran gmbar)

2 bulan lepas aku shopping kat TenTen. Belanja RM20++ je hari tu, tapi dgn berbelanja minimum RM20, pelanggan layak join contest. Aku pun fill in borang & jawab 3 soalan mudah dlm borang contest. Aku intai hadiah dlm list. Ada voucher beli belah, microwave, & hadiah utama: peti ais.

Malam semalam, aku dpt call.. Macam yg dlm status FB aku kat atas tu la. Manager TenTen tu Chinese, pelatnya agak pekat la. Puas dia nak sebut nama aku. Last-last yg kua LABIATU ATAWIYA... Dah mcm nama Siam dah jadinya. Kraaappp kappunkapp... Huhu..

Alhamdulillah, rezeki bulan puasa. Aku menang hadiah utama. Peti ais jenama SHARP.. Tadi dah pergi TenTen utk tuntut hadiah. Tapi tak dapat bawa balik peti ais tu hari ni since esok ada upacara penyampaian hadiah. Memandangkan aku keje sok, maka aku wakilkan adik & mama aku yg amik..

Tuah ayam nampak di kaki. Dengan berbelanja hanya RM20, sapa tau kita leh dpt untung besar. Rezeki namanya. Alhamdulillah.. Beraya dengan peti ais baru la tahun ni. Hehe..

p/s: mama saya sangat happy.. =)