July 27, 2011

.:Case closed. Dah boleh tawen ;)


ALHAMDULILLAH, syukur... Finally aku berjaya siapkan dissertation Masters ni.. Meeting senat akan dibuat awal bulan Ogos. InsyaAllah if semuanya selesai, aku bakal graduate awal bulan Oktober. 

Di kesempatan ni aku nak ucapkan terima kasih wat family, khasnya abah & mama yg tak putus-putus bagi semangat dan mendoakan aku.  Thanks a lot mama & abah for being there for me all the time. You both are my strength.  Tak lupa wat Kak Ayu, Along, Angah, Hana, Saher & Dik Una.. Korang semua kekuatan Ada.. Aku harap dapat wat kalian semua happy. Dan insyaAllah Kak Ada harap dpt jadi contoh wat adik2 Kak Ada.

Tak lupa juga supervisor terbaik kami, Dr.Zazali & wat kawan2 kat UM. Kama, Nora, Fifi peneman aku dalam lab.. Sekarang semua dah jarang contact.. Semua dah ada life sendiri. Aku doakan yang terbaik wat korang bertiga..

Last but not least, to my dear cayang Haniff.  You've been there for me since the very beginning. Thanks a lot for your patience. Alhamdulillah semuanya dah selesai.. Thanks a lot sbb abang byk tolong sayang, jadi peneman sayang susah dan senang selama sayang kat UM. Abang pernah bawa moto dari Bangi ke UM semata-mata sebab sayang merajuk. Remember that day? Abang sampai, tapi langsung tak pandang muka sayang. I know u were really mad that day.. Thanks a lot for your patience, love and care. Sayang takkan pernah jumpa teman istimewa sebaik abang.

Dah boleh tawen???? Ohhhh... Belum boleh lagi. Abang masih ada tanggungjawab tamatkan study. Dan sayang masih ada banyak tanggungjawab pd mama & abah yg masih belum tertunai.  Apa yg boleh kita wat skrg ialah doa. InsyaAllah 1 hari nanti kita akan bertemu jodoh =)

Mode: Really really really really happy! Alhamdulillah...

July 20, 2011

.::Koc Wanita & Yang Sewaktu Dengannya::.

Naik komuter dari KL Sentral ke Batu Tiga. 
Koc Wanita.
Terpandang kelibat sorang perempuan dari belakang.
Rambut panjang melepasi bahu.
Jari jemari agak kerap mengusir rambut yg santek itew.
Sasa.
Bahu bidang.
Tinggi x selayaknya bg sorang perempuan.
Hmmm... 

Random question: 
Kalau nyah/pondan, depa mmg layak gunakan koc wanita eh??
Hehe.. 


.::Wordless Wednesday #1::.

July 18, 2011

.::Bukti::.


Bukti. 
Pernah jadi cikgu. Saiz sama dgn para pelajar. 
Atau mungkin lebih kecil dari pelajar. 
Terima kasih.

July 10, 2011

.::Rapuh::.

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dadaku harap hanya
DiriMu yang bertakhta

Ya Rabb...

July 07, 2011

.::The Key To Love::.

Nicely written, author unknown. Enjoy..


"The Key to Love" 

The key to love is understanding ... 
The ability to comprehend not only the spoken word, 
but those unspoken gestures, 
the little things that say so much by themselves. 

The key to love is forgiveness .... 
to accept each others faults and pardon mistakes, 
without forgetting, but with remembering 
what you learn from them. 

The key to love is sharing ... 
Facing your good fortunes as well as the bad, together; 
both conquering problems, forever searching for ways 
to intensify your happiness. 

The key to love is giving ... 
without thought of return, 
but with the hope of just a simple smile, 
and by giving in but never giving up. 

The key to love is respect ... 
realising that you are two separate people, with different ideas; 
that you don't belong to each other, 
that you belong with each other, and share a mutual bond. 

The key to love is inside us all ... 
It takes time and patience to unlock all the ingredients 
that will take you to its threshold; 
it is the continual learning process that demands a lot of work
but the rewards are more than worth the effort ... 
and that is the key to love.