February 24, 2011

.::Tombo Ati::.



Tombo Ati - traditional Javanese song 
composed by Sunan Bonang of Wali Songo.

Tombo Ati iku limo perkorone
Kaping pisan moco Kuran lan maknane
Kaping pindo sholat wengi lakonono
Kaping telu wong kang soleh kumpulono
Kaping papat wetengiro ingkang luwe
Kaping limo zikir wengi ingkang suwe
Salah sawijine sopo iso ngelakoni
Mugi-mugi Gusti Allah nyembadani

Translation:

There are five remedies of heart
First, read the Quran and understand its meaning
Second, do the night prayer
Third, gather with pious people
Fourth, fast (literally: keep a hungry stomach) regularly
Fifth, do long zikir at night
Anyone who can do even one of those
may Allah bless

February 23, 2011

.::Upload Sekeping Dua::.

Dah lama tak upload gambar.. Nah.. Amik la sekeping dua..


Buah hati pengarang jantung.. Chenta saya..


Budak kecik yg disalahertikan oleh abang jaga...


Kami kanak-kanak ribena..


Sekian, terima kasih.

February 21, 2011

.::KECIK SANGAAATTTT::.

Ok. Dah hampir 2 bulan aku di sini. Dan utk kali ke-2, situasi ini berlaku lagi.

Lokasi: Pintu masuk UiTM Jengka.

Abang Jaga: Dik, mana kad matrix? Nak masuk kena tunjuk kad..
Saya: Saya lecturer. Nak kena tunjuk kad juga ke?
Abang Jaga: Oh.. Sori Cik, sori. Saya ingatkan student tadi. KECIK SANGAT..!
Saya: Yeeeeeeeeeee.....

Ok. Tau la kecik. Tapi ade SANGAT plak kat blkg ayat tu.. Hmmmm....

p/s: pasni nak ke mana-mana, kena gantung kad matrix staff la agaknya...

February 18, 2011

.::Tenangkanlah...::.

Ya Allah, mungkin kerana aku makin jauh dari-Mu. 
Hati ni dah x setenang selalu.
Ampunkanlah aku. Tenangkanlah hatiku. 
Ya Allah hanya pada-Mu aku bermohon..

February 17, 2011

.::Lelaki Ini::.


Jatuh hati padanya sejak berumur 14 tahun.. 
10 tahun berlalu.. Beliau tetap menjadi pujaan.. 
Love his acting especially in With Love & Long Vacation..


Yutaka Takenouchi.

.::Buffered Buff Buff Buffered::.

Aku nak tanya, macamana nak cashout buffered earning??

Terima kasih Nuffnang bagi buffered lagi... =)

February 09, 2011

.::Sepi::.

Day 2:  Hope you are doing fine..

Empty. Sepi. So many things going on right now..

I need you. =(

February 08, 2011

.::Away He Go::.



Fish.. Compass.. Ship.. Deep blue ocean... 
Haiihhh... Pakcik Google ni macam tau-tau je..

Haniff is going sailing for 2 weeks starting today..
Program IPG + TLDM terdiri drpd 24 orang wakil pelajar IPG seluruh M'sia.
Sekarang diorang dah on the way ke Pengkalan TLDM Lumut..
2 weeks without my strength...

Oh... Saya bakal mengalami kemurungan.


Day 1: Away he go....