July 30, 2010

.::20sen @ 30sen::.

Public toilets. Ada yg 20 sen per entry. Ada yg 30 sen per entry. Oh ada juga yg masih free of charge. Perjalanan dr Kelana Jaya - UM menaiki tren setiap hari, mmg kadang2 aku menyinggah ke public toilets.

Masuk toilet 20 sen per entry.. WANGI sungguh.. Duduk lama-lama pun tak apa, tapi tak elok sbb toilet itu rumah syaitonirrajim..

Masuk toilet 30 sen per entry.. Alamak BUSUKnye.. Tahan nafas sampai biru wajah hitamku..

Beza 10 sen. Tapi yg lagi murah lagi wangi..

p/s: esok, pulang ke Maran, InsyaAllah for good, walaupun terpaksa ke UM sekali sekala.. Thesis belum settle.. 2 Ogos, lapor diri. Mula kerja. Doakan ini permulaan yg baik untuk aku. Thanks a lot family & Haniff kerana sentiasa support saya. Kalian la tulang belakangku.

Selamat tinggal Kuala Lumpur.

July 26, 2010

.::Fix You::.

Coldplay - Fix You

When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down on your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down on your face
And on your face I...

Tears stream down on your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down on your face
And on your face I...

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

July 24, 2010

.::Kerja Kerja Kerja::.

Baiklah.

Saya sudah mahu mula kerja. 1hb Ogos saya perlu lapor diri.
Saya pernah berada di sana suatu ketika dulu. 12 tahun lalu.
1998-1999. Sempat 2 tahun sahaja. Kemudian perkara buruk berlaku.
Dan saya berpindah. Saya mula membenci tempat itu. Sehinggalah sekarang.

Tetapi saya perlu kembali lagi ke situ. Biarlah saya buktikan.
Saya telah berjaya walaupun tidak berada di sana utk jangka waktu yg lama.

Oh. Pengajaran ada di sini.
"Janganlah kamu membenci suatu tempat itu,
kerana mungkin satu hari nanti, kamu perlu kembali.
Dan akhirnya di tempat itulah punca rezeki kamu''.

Doakan saya.

p/s: Walaupun saya kecil, tolong jangan buli saya kerana saya ialah super duper senior kamu.
From now on, you can call me Miss Adawiyah.

July 19, 2010

.::TQ So Much Nuffnang::.

Banyak sgt Nuffnang bagi buffered lately,
banyak yg dah jadi metered..
tapi aku dah sgt tak aktif menulis blog..

Ape2pun.. Thanks a lot Nuffy. Sayang kamu..

p/s: kenapa hari ni lg bnyk perasaan sedih dr happy.. :(

July 16, 2010

.::Geng Awek Lebih Tua::.

...calling...

Saya  :  Abg, di manekah?
Dia    :  Kat gerai Cik Yah. A ajak minum. Pegi bertiga, dgn B skali.
Saya  :  Owh, tak makan? Cik Yah belanja ke?
Dia    :  Tak lah. Tadi dah makan, ni A ajak minum je. A cakap,
            Geng Awek Tua.
Saya  :  Ape???
Dia    :  A cakap, kitorang bertiga ni Geng Awek Tua. Kami kan 20.
            Awek abang umur 25.
            Awek si A tu kan 22.
            Si B pulak awek baru dia umur 23.
Saya  :  Sayang la yg paling tua ye. Hmmm...
Dia    :  Abg ckp kat diaorang, bukan TUA la.
            Tapi LEBIH BNYK PENGALAMAN.
Saya  :  Hahahahahahahaha.. Apekah??
Dia    :  Betul la.
Saya  : Ye la. Ok la. Minum la dulu. Luv u.
Dia    :  Luv u too.
Saya  :  Assalamualaikum.
Dia    :  Waalaikumussalam..

....tuanya aku....

Hmmm... Ade sape2 lagi nak join Geng Awek Tua tu?
Hahahahahahaha..

July 15, 2010

.::Perasaan|Hasad|Dengki::.

Aku tak dengki kat sesape. Ape yg aku ada sekarang, serba sederhana, insyaAllah buat aku rasa happy dan bahagia.. *BIG SMILE*

Thesis aku dah sampai final stage. Skang tunggu Supervisor check. Correction sana sini. Buang sana sini. Tambah sana sini. Tang discussion buat aku berpeluh. Stress tiap2 hari bagai nak gile (ini ialah luahan hati). 
Tapi insyaAllah tak lama lagi berbaloi-baloi la usaha aku selama hampir 2 tahun ni..

Thanks wat adik aku Ana yg sudi pinjamkan lappy sepanjang aku bertungkus lumus siapkan thesis. Semalam dah pulangkan lappy dia kat Puncak Alam.
(Na, tempat study baru ko tu freak betul. Seram. Patutla Alt***tuya kena bom kat sana..Huuuuu~~)

phD phD phD.. Ye. phD ini yg aku maksudkan sebenarnya. Bukan  perasaan hasad &dengki-mendengki. Ramai yang suruh aku sambung study lagi.. Aiyohhh.. Otak aku macam dah tak larat.  Pinjam otak korang pulak la boleh?? Huhu. Tapi keinginan tu tetap ada.. Kena fikir 85 juta kali baru leh wat keputusan.

Moga ALLAH permudahkan urusan aku dlm meneruskan perjalanan hidup seterusnya.

Thanks a lot pd semua orang2 sekeliling yg sangat supportive & sentiasa jd tulang blkg utk aku teruskan smua ni.

Kita hanya merancang. Kita fikir rancangan kita itu adalah yg terbaik. 
Tapi yg pasti, rancangan DIA adalah yg Maha Terbaik.

July 13, 2010

.::Aku Tak Rugi, Aku Dah Nak Kawen::.


Spain menang!!! Spain menang!! Tahniah la Paul the Octopus sebab ko selamat dari digoreng (kalo goreng pun mesti tak sedap sebab dia besar & mesti liat yg amat). Paul yg berotak tapi tak de akal fikiran tu pun leh jadi Tok Bomoh & terkenal satu dunia..  Huhu. Pelik.

Aku tak rugi bangun lewat mase final tu. Korang yg tgk dari awal mesti mengantok. Last2 mase tambahan lg setengah jam. Tgk setengah jam terakhir je aku rase dah berbaloi. Tahniah Spain & Paul..! 

Aku dah nak kawen. Ye. Betul lah tu. Aku dah nak kawen. Tapi aku tak tau bile. Hakhak. Tolong la jgn tanye aku soalan kawen ye kawan-kawan. Jawapan aku same je. 

"Aku memang dah nak kawen...tapi tak tau bile.."

Hee.. Chow bebeh.

July 01, 2010

.::Bukan Senang Nak Senang::.

Salam kawan-kawan. Its been a while. Dah lama tak menyinggah & menulis di blog sampah ni..  Banyak sebab, yg paling utama ialah takde internet connection di rumah. Terpaksa ke satu-satunya cc yg ada kat bandar Maran ni. Connection di cc? Jangan ceritalah.. Kura-kura seberang jalan pun lagi laju dr connection ni (tadi terserempak sekor kura-kura on the way nak ke bandar. Comel..)

Bak kata orang tua...

Bukan senang nak senang, tapi nak susah tu senang..
Pikir banyak kali, muhasabah diri.. Memang ada betulnya.

Banyak sgt dugaan yg menimpa, especially pd family.. Berat sgt tgk abah & mama tanggung semua. Bukan tak nak bantu. Kalau boleh nak suruh abah & mama duduk rumah je. Goyang kaki. Abah tak payah susah-susah bukak warung kopi smpai jam 1pagi tiap-tiap hari. Mama pun tak payah susah-susah bangun awal nak siapkan nasi lemak & kuih muih utk niaga..

Apa yg berlaku, mungkin ada hikmahnya. 

Tersentuh dengar kata-kata mama semalam.
"Kita susah sekarang, insyaAllah esok-esok, ada la rezeki kita..."

Mama.. Ada JANJI.