May 31, 2010

.::Terima Kasih Chenta::.

Sangat happy hari ini.. Thanks my dear :)

May 25, 2010

.::Modread - Neeruza Ozawa::.

Lagu best from Modread lagi... Sangat addicted kpd Modread skrg.. Layannn..

.::Modread - Cerita Sedih part II

Minta maaf ye kawan-kawan.. bukan tak nak bagi link lagu yg digilai ramai ni.. Tapi macam x proper je kan if aku bg link free. Hehe..

By the way sape2 yg rase memang nak sangat lagu ni, boleh search and download via korang punye handphone canggih masing-masing ye.. 

Especially kepada pengguna Maxis. Leh search kat Maxis Music Unlimited. RM3 sahaje. 

Support muzik tempatan. Support indie!!

May 24, 2010

.::Rindu::.

Rindunya nak menulis panjang dlm belog sampah kesayangan ni..

Tapi keadaan sangat tak mengizinkan....

p/s: Congratz Shahir AF8 yg kacak & bersuara jantan coz menang Peugeot sejibik.. muda2 dah dpt kumpul harta.. (mama aku excited sgt Shahir menang) :p

May 23, 2010

.::Alahai Nuffnang::.

(Alhamdulillah rezeki)

Tapi....

Time lappy dah rosak, time susah nak dapat surf internet..
Time tu jugak la dia nak bagi buffered banyak2..

Hurmmmmm......

May 19, 2010

.::Tak Update::.

Blog ini akan ku tinggalkan buat sementara waktu atas sebab-sebab yg buat aku menyampah nak explain..
Semoga kawan-kawan semua gembira dengan kehidupan masing-masing.. Bye2.

May 10, 2010

Modread - Cerita Sedih


 Cerita Sedih - Modread

Suara tangisan pelangi
Seakan memanggil 
Engkau pulang ke arahku
Menutup segala yang menimbulkan luka

Walau kau telah ku miliki
 Dan apa ku mahu
Dan kau mahu berjauhan
Lantas kita tenggelam ke arah dunia lawan

Biar waktu dulu
Jadi penawar cerita kita
Yang kau dan aku tersenyum
Menghalang hitam menjadi kelabu

Teruskanlah kisah
Kita yang telah lama terbina
Dan bakal jadi sejarah
Terbangkan engkau dan aku ke sana

p/s: terbaik dari Modread. thanks to my lil brother coz sanggup korbankan RM3 utk mendownload full version lagu ni. hehe..

p/s: I hate losing someone I love

May 05, 2010

.::Power Ranger Merah::.

Haniff sgt excited nak tunjuk pics ni kat aku last week.. Layann..

Power Rangers Merah berbeza saiz..

Power Ranger Merah bersaiz kecil dibelasah oleh 
Power Rangers Merah bersaiz gergasi..

Hehe.. Sangat comel pics ni. Aku pun tergelak bila tgk. 1st pic tu, Haniff and his junior kat maktab. Sangat ketara perbezaan saiz mereka.  2nd pic tu pulak, Haniff dgn junior & one of his classmate.

Power Ranger Merah bersaiz kecil, 
saya selaku Power Ranger Purple tetap sayang kamu.

Hehehe...

May 04, 2010

.::Power Ranger Hijau::.

Power Ranger Hijau saya ; Haniff

Missing you, so damn much.

p/s: esok ade surprise. saya nak perkenalkan Power Rangers Merah pula.

=)

.::Body Figure : 30-22-32::.

Seperti biasa selain bukak FB, aku rajin gak bukak YouthSays utk tgk campaign2 baru yg leh dipromote.. Sambil-sambil tu aku usha jugak la discussion community Youthsays ni..

Ade sorang hamba Allah ni bertanya tentang SIZE 0. SIZE 0 = Figure badan 30-22-32. Hamba Allah ni bertanya pendapat, adakah ok bersaiz 0.   Salah satu komen pd soalan tu wat aku sangat sentap.. It wrote:

"Stick figures are a no no. In fact they look more like walking zombies rather than human.. Human should have at least some meat and flesh, not bones!"

Huarghhh..! Sangat sentap & terasa dengan statement di atas. Salah ke bersaiz 0 dgn figure 30-22-32 sampai nak samekan golongan kami ni dengan zombi kampung pisang yg sedang berjalan?

Uhuk.. Aku tau la aku tergolong dalam golongan perempuan bersaiz 0, tapi sgt sedih dgn statement mamat neh.. Bukan tak usaha utk tambah berat, dah usaha sehabis baik, tapi masih belum bertambah berat badan aku ni. Bukan saja faktor makan, mungkin ada faktor lain yg sebabkan aku tak gemok walaupun dah makan dengan kuantiti yg banyak. 

Mungkin stress dgn study dgn thesis. Mungkin memang genetik keluarga yg buatkan aku mmg tak boleh gemok dlm usia skrg. (Mama aku kurus gila sebelum kawen, dah kawen & beranak ramai, baru kembang. Kakak aku pun kecik je walaupun dah ade 2 org anak, mcm figure anak dara.)

Ada sape2 boleh bantu macamane nak tambah berat badan dgn cara yg sihat tak?

p/s : kurus pun kurus la, asalkan sihat.

May 03, 2010

.::Terkesan::.


Lappy kesayanganku dah rosak.. Sangat sedih.. Sangat terkesan.. 7 tahun dia temankan aku.. Since awal degree sampai la nak abih masters ni.. Tak sempat nak siapkan thesis masters dgn lappy tu, ajalnya sampai tanggal 1 May.. Hari Pekerja. Orang lain bercuti, lappyku bercuti sampai bila-bila...

Kematian Asus memberi impak besar dalam hidupku..

Bye2 lappy ku sayang..