April 30, 2010

A.P.I - Pelita

Waaaah.. Terbaek la lagu ni. Tahniah A.P.I - Angkatan Pemuda Indie.

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku
Berundur!

p/s: NOH, I love you! Hehe..

April 29, 2010

.::Dari-Nya::.

Kekuatan, ketenangan, & kebahagiaan.. 

Semuanya daripada Allah...

April 28, 2010

.::Harta Karun Kesayangan::.

Korang mesti ade simpan barang kesayangan yg korang dah guna sekian lama & sayang sgt2 dgn barang tu kan? Hari ni aku nak tunjuk harta karun paling berharga dlm hidup aku sejak aku berumur 12 tahun. 

Kamus Dwibahasa Oxford Fajar Edisi Kedua. Kamus skrg dah edisi ke-berapa agaknye eh? Kamus ni ialah hadiah masa aku darjah 6. Aku dapat No.1 dalam kelas. Dapat kamus ni masa majlis penyampaian hadiah kat sekolah. Aku dah 25 skrg, maknanya kamus ni dah berada dgn aku selama 13 tahun. Lame tu..

Aku dah balut kamus ni guna kertas kilat-kilat kaler merah oren mase Form 2. Mase tu isinya pun dah tercabut dari kulit. Aku pernah gam balik, tapi tercabut semula. 


Tengok ar.. dah jadi 3 bahagian. Haha. Sayang giler dgn kamus ni. Sejak aku Form 1 sampai la aku smbung masters ni, hampir setiap hari aku bawak kamus ni dlm beg study aku. Pegi library, pegi kelas aku tak pernah tinggal kamus ni.


Aku suka English Language since sekolah rendah lagi. Teacher aku garang. Miss Choo Swee Phing namenye. Rindu sangat kat teacher ni, pernah cari tapi tak jumpa. Lost contact lepas aku tamat sekolah rendah. Sejak aku blajar dgn Teacher Choo, aku memang minat English Language. 

Kenangan paling aku tak boleh lupe mase skolah dulu ialah aku satu-satunya student yg dpt A utk subjek English kat sekolah masa PMR. Abis bangge arr mase tu. Dapat jadi tokoh pelajar lagi. Heheh.  Dan mase amik result SPM, teacher yg mengajar aku datang kat aku & peluk aku kedap gile walaupun mase tu aku tak tengok result aku. Teacher bisik, "congrats, you got A1 for English.." 

Aku ingat lagi, tiap kali nak exam English Language, aku akan selak dan baca kamus ni utk dapatkan vocab baru. Macam tu la yg aku buat setiap kali nak exam. Baca kamus.

p/s: Bila pikir balik, macam pelik je. Aku suka baca kamus. Haha

April 26, 2010

.::Blog Sampah Ini Dah Genap Setahun!!::.

Huarghhh!! Tergerak hati nak tengok tarikh first entry kat blog ni & tercatatlah tarikh 25 April 2009. Yep.. Happy Birthday to my blog, Ada Apa Dengan Adaniff yg sudah genap setahun semalam.. 



Setahun dengan 344 followers & 302 posts.. Something to be proud of.. 

Biarlah orang nak cakap blog aku ni blog sampah.  Biarlah orang tak suka aku tulis blog. The most important thing is this blog is my personal achievement and I'm happy with it.

Dan aku baru perasan Nuffnang dah bagi birthday present to my blog.  Dapat buffered earning for the first time! Haha.. Dulu, sangat mengharapkan buffered earnings ni, tapi skrg, dah jarang klik2. So dpt buffered pun dah tak berapa nak teruja..

Ape-apepun, thanks a lot Nuffnang sebab bagi hadiah kat blog sampah saye ni..


p/s: Blog aku, suka hati aku! Happy Birthday to Ada Apa dengan Adaniff!!

.::Bye Bye Usus Buntu::.

Haishhh... Lepas sorang, sorang lak yg sakit..

Day1 : Before surgery

Day 1: After surgery

Day 2

Khamis lepas Along kena buang appendiks.. Bak kate bibik, 'Oh.. Itu kalok di Indonesia namanya buang usus buntu'.  Aku la tukang jaga Along kat KJMC (Kelana Jaya Medical Centre). Akibatnye, banyak keje tertangguh & ini amat merisaukan. Uhuk..

Tak ade tanda-tanda awal Along kena appendiks. Perut sakit seawal jam 5 pagi, kul 7.30 dah admitted kat KJMC, then kul 11 pagi terus operate.. Gile drastik..

Along discharged semalam.. Bayaran utk 1 surgery & 3 hari di wad : RM7896.00.  Gile kentang mahal. Nasib baik KJMC tu ialah klinik panel utk company tempat Along keje.. Huhu.. Company bayar.. Tak de hal la..

Thanks to all nurses kat KJMC yg tolong jaga Along saye sepanjang Along berada di wad..

Saye sayang Along saye!

LOVE WORLD, LOVE SLOGGI

What do I love about the world?
The world is our temporary home..
I love the birdsong in the morning
I love the smells after the rain
I love the slow and peaceful nights..

Wow...! This is really a lot of used plastic bottles!
Aren't you guys worried of this used bottles crowded all over the place?
It is time to get rid of this used plastic bottles!

What to do with all of them?
Well.. I've got a brilliant fact to share with you guys;


Errmmm.. Are you saying that..


Ermmm... Ermmm.. Are you saying that...


Are they really transforming?? Haha..
Well.. What I mean is this..


100% recycled plastic bottles will produce 90% polyester yarn material 
which later turns into soft and comfortable polyester fabrics..

What?? Do you think that I'm bluffing? Well.. Here's the proof..

The recycled bottles turned up to be very useful for women..

SLOGGI proudly presents:




Hmm... Feeling so comfy even by just looking at the photos.. right?? 
Hehe..
p/s:  Malaysia is conducting the Go Green Campaign, which create awareness among the public to protect the environment. Recycling is one of the best way to protect our world.  SLOGGI is one of the brilliant idea of recycling.

Save our world.. Save our temporary home.. Join the campaign and you'll be the..


April 19, 2010

.::Merempit Dgn Selamat Tp Tak Bernasib Baik::.

Peristiwa 14 April 2010

Anip selalu cakap.. "Abang merempit dgn selamat". Huhu. 
Hari tu Anip hanya membonceng. Zahid yg bwk moto..
Akibat memotong lori & mencilok seperti seorang pro, maka inilah hasilnya..

Mari lihat entry bergambar ini..

Peace ye Anip? Zahid dah cam robot dah...

Sempat senyum lagi..

Off to Hospital Kajang utk jahit luka.. Yeah. Menarik posing ini..

Erm.. Boxer? Huhu.. Muka Anip dah pucat.. 
I'm glad that he has good friends..

Siku Anip.. Yg putih di tengah-tengah itu tulangkah???
Sangat sakit...!!!

Sehari selepas jahit siku. Ini siku ok.. Bukan lutut.. Bengkak sangat.. 
p/s: celebrate his birthday masa ni.. tak snap gambar kami pun, cuma snap gambar siku Anip sahaje..

I know that Anip are still in pain. Bengkak belum surut.. Siku x boleh bengkok.. Plus, Anip kidal & tangan yg kena jahit ni tangan kiri. He need to use his right hand to do everything. Anip sangat kekok guna tangan kanan.. Poor him..

If only the pain can be transfered to me..

Get well soon dear..

April 15, 2010

.::THUMP THUMP THUMP.. Petanda?::.

Kelmarin jantung aku THUMP THUMP THUMP THUMP.. laju..
Semalam jantung aku THUMP THUMP THUMP THUMP.. laju sgt bila bercakap dgn dia..

Anip tanya.. "Bagus ke tak bagus?"
Aku jawab.. "Bagus la.." tanda rindu kot, tu yg sakit jantung. (huhu leh terima ke alasan ni?)

Banyak kali call dia pagi semalam ms dalam library.. Just to hear his voice.. Dah name pun dalam library, cakap phone pun kena bisik-bisik.

Tak sangka pulak THUMP THUMP THUMP THUMP tu rupa-rupanya petanda..

Kul 5 petang aku call lagi. Kawan dia yg jawab.. "Anip accident, dgn Zahid"

Aku tak caya. Sebab Anip suka main-mainkan aku dgn kawan-kawan dia. Kelmarin aku call, kawan dia angkat, cakap Anip demam panas. Tidur. Aku pun caya aje lah. Tapi kawan dia kantoi sebab background bising mcm atas jalan raya, dlm kereta. Suka gurau mcm tu. Anip, saya tak suka gurau2 serius lagi dah lepas ni.

Petang semalam.. Anip accident.. For real. Kawan-kawan dia tak gurau-gurau, tak main-main. Aku percaya pun bila dengar bunyi siren ambulans. Gile cuak.

Nasib baik, tak teruk. Anip kena 4 jahitan kat siku. Luka kat peha. Dapat cuti 2 minggu.. Wah! Seronok sgt la dia.. Along dah offer nak gi Hospital Kajang malam tu jugak tapi Anip x kena stay sana. Just kena jahit siku then dah boleh balik Bangi..

Happy birthday cayang... Hadiah kat siku tu hadiah permanent. Hadiah paling bermakna utk hari lahir ke-20. Tahu.. Sangat sakit.  Kalau boleh transfer sakit tu kat aku, aku sanggup je ganti dia.  Moga Anip cepat sembuh & dpt join bowling tournament next week..

Anip, saya sayang kamu sangat-sangat. Tak dpt bayangkan hidup tanpa kamu..

.::Happy 20th Birthday My Dear!::.


Love…
A special way of being close that two can truly share,
A special touch of tenderness that shows how much you care,
A special way of knowing that someone is always there
A special kind of friendship that is shared by two alone,
A special understanding that has time passed has grown,
A special kind of joy like no one else has ever known,
That’s love…
And today cherishing all those things been above,
On your birthday my love
HAPPY 20th BIRTHDAY MY DEAR
LOVE YOU SO MUCH!

April 13, 2010

.::TWO Days To Go::.


15th April 2010

Two days to go till Haniff's 20th birthday..


Wa tak tau nak kasi hadiah apa kat Haniff..

April 12, 2010

No Strings Attached

Baby, you're not the only one 

I see the things he does to you 
All the pain that he puts you through 
If I see what's really going on 
Staying out at night 
While you're by the phone 

Take it from me 
It's a lesson to be learned 
Even the good guys get burned 
Take it from me 
See, I would give you love 
The kind of love that you've only dreamed of 

Baby, you're not the only one 
You don't have to be afraid to fall in love 
And I know that you've hurt in the past 
But if you want it here's my heart 
No strings attached 

He doesn't give you the kind of attention 
That a girl like you needs (that a girl like you 
needs) 
'Cuz he always looks around 
His eyes wander around 
He doesn't see you like I see 

Take it from me 
It's a lesson to be learned 
Even the good guys get burned 
Take it from me 
Baby, I would give you love 
The kind of love that you'd only dreamed of 

Baby, you're not the only one (baby, you're not the 
only one) 
You don't have to be afraid to fall in love (to fall 
in love) 
And I know that you've hurt in the past (hurt in the 
past) 
If you want it here's my heart (here's my heart) 
No strings attached 

Take it from me 
It's a lesson to be learned 
Even the good guys get burned 
Take it from me 
See, I would give you love 
The kind of love that you've only dreamed of 

So if you want to take a chance with me 
(If you) Baby (take) take a chance (a chance) with me 
(I'll be every-) Everything you need (-thing you need) 
(Because it's our destiny) 

(If you) (baby, you're not the only) Baby (one) you're 
not the only one 
(You don't have to be afraid to fall) To be afraid 
(I know that you've hurt in the past) You've hurt in 
the past 
(I'll be everything you need) 
If you want it here's my heart 
No strings attached 

(If you) (baby, you're not) Baby (the only one) you're 
not the only one 
(I'll be) (You don't have to be afraid to) You don't 
have (fall in love) to be afraid 
(And I know) (because it's our destiny) (that you've 
hurt in the past) I know that you're hurtin' 
If you want it here's my heart 
No strings attached 


Have you ever listen to this 'No String Attached' song by N'Sync? 
This is one of my favourite song from N'Sync.. 
You should try and have a listen to that cool song though..



BUT..

There is another No Strings Attached introduced by P1W1MAX..




Introducing the new W1GGY plans that give you affordable speed and higher usage quota, 
with NO CONTRACT and NO RESTRICTIONS.

Now, you can have more Internet fun anywhere, 
WITH NO STRINGS ATTACHED!!

Just insert W1GGY into your notebook
and you are good to go

 Say YES, YES, YES
to this P1W1MAX W1GGY offer!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS 


April 08, 2010

.::Oh Makcik Songeh::.

Ini bukan sambungan kisah Oh Makcik Sireh.

Semalam aku tgk iklan kat TV. Yg iklan Senyum tu. Ade Jalaluddin Hassan berlakon watak org tua yg x ucap terima kasih setelah dibantu, & x membantu si Angeline Tan yg tengah sarat mengandung.

Aku nak tanye korang. 
Adakah yg muda sahaja harus menghormati yg tua?
Kalau yg tua berperangai & berkelakuan tak elok, macamana nak jadi contoh kpd yg muda?

Kejadian ni berlaku di Pasaraya Warta, Bangi. Hah. Amik kau. Terang-terang aku tulis lokasi. Aku, Haniff & 2 orang kawan Haniff pegi sana, beli barang & main bowling. Hujung minggu, so memang ramai yg berkunjung membeli belah bersama keluarga.

Kitorang berempat pun berjalan la dalam mall yg cambest tu. Huhu.. Laluan kat tengah-tengah mall tu memang agak sempit. Kitorang masa tu x sempat nak decide nak pegi mana dulu, so masing-masing dgn tak sengaja terberhenti kat laluan yg agak sempit tu sambil tanya perancangan & haluan seterusnya. Bukan lame pun terberenti kat situ. Hanya beberapa saat je.

Tiba-tiba kitorang terdengar suara sorang mamat ni.. 'NAK LALU'.. Katenye dgn nada suara yg agak keras. So kitorang yg agak terpinga-pinga ni pun terus la himpit badan masing-masing ke tepi.. Haniff tarik aku laju gak mase tu. 

Sorang pemuda dlm lingkungan 20-an lalu depan kami. Dia tgh tarik troli. Yg tolak troli tu sorang makcik tua.. Memang tua la aku tgk.  Tiba-tiba si makcik tua ni pula bersuara.. 'BERENTI TENGAH JALAN, ORANG NAK LALU..!

Amboi laaaaaa.... Panasnye hati aku... Makcik Songeh, makcik ingat kitorang ni masuk Warta utk kali ke-10 000 ke makcik? Tetiba nak sound orang.. Aku rase tak sampai 10 kali aku masuk Warta.. Mane la aku nak ingat kedudukan ruang sempit kat ceruk mane yg kitorang x leh berenti.. Siot punye makcik.  Salah sikit je dia boleh sound kitorang camtu skali.. Songeh punye makcik. Gangster ke ape?

Aku betul-betul panas hati mase tu. Patut la anak laki dia kurang ajar. Mak dia pun same-same kurang asam! Mak Songeh borek, Anak Songeh rintik!

Ape salahnye kalau tegur dgn lebih berhemah. Sebut la, 'Dik..tumpang lalu'.. Tak ke sedap sikit dengarnye? Tak de la kami ni terkocoh-kocoh terus ke tepi bagi laluan.  Bukan korang naik kerusi roda pun.. Bukan korang cacat pun. Setakat nak tolak troli je..

Aku rase kalo dia tegur baik sikit, nak je aku dukung makcik tu masuk troli.  Sanggup je aku tolak troli tu sampai kat kereta diorang. Tolong angkut barang dgn Makcik Songeh tu skali aku dukung masuk bonet. Bengang oh.. Bengang.. Langsung tak ada adab sopan.

p/s: tak kira la ko Makcik Sireh ke, Makcik Songeh ke, budi bahasa budaya kita...

April 07, 2010

.::Accept Me For Who I Am::.


Accept me as I am, I have no guarantee. 
A claim to perfection I have not. Perfect I cannot be.


I, like you, am human. Prone to make mistakes. 
Failure is not a character flaw, just a part of the human makeup.


I live, I laugh and I also learn. My knowledge is incomplete. 
I am searching all the time, in waking hours as well as sleep.


I have a long road to travel, as well as you do. 
We learn our lessons on the way. Wisdom we shall accrue.


So please accept me as I am, because I am just me. 
No one like me in the world. That is my only guarantee.


This is how I feel, I have a heart, open it and see. 
Please take care. That's all I am, just me.


Author Unknown

My Favourite Sport

You must be familiar with these names : Rashid Sidek, Lee Chong Wei, Lin Dan, & Hafiz Hashim right? Yup.. They are few of my favourite badminton player in Malaysia.

Everyone knows what is badminton. A racquet sport played by either two opposing players, or two opposing pairs, who take positions on opposite halves of a rectangular court that is divided by a net.  

Badminton is my passion since I was a kid.  I remembered the first time I started to hold and bounce shuttlecock up in the air, alone.  I was only 6.  My first racquet is so small. Made of wood.  Each of my siblings will have their own racquets and we will play badminton every evening just for fun.  We are not professional player though. We didn't played badminton in courts but  we played outdoors as casual recreational activity.  

The funny thing was if there's windy evening.. The shuttlecock got carried away by the wind and we have to run and chased it.. Left.. Right.. Left.. Right.. It was fun. The best memory I ever had with my siblings since we were kids.

My mom and dad also love badminton. I grew up watching badminton game on TV with my family.  I love the fast paced sport of badminton.  Speed, power, and flexibility is required in this sport. I admire each Malaysian player because they are able to go international.  

Its been a few years I had not hold a racquet until yesterday, I played badminton with a friend, and its really fun.  Playing badminton makes me remember my last time, playing with my family in the park, in front of our house.

I do enjoy badminton. You must have good reactions, have to run fast, and hit the shuttlecock hard.  Its a fun and exciting game, good for your fitness and stamina.  

Worried of heavy sweat after playing badminton? No worries, because ADIDAS ACTION 3 will vanish your worries and sweat! 


I LOVE BADMINTON, I LOVE ADIDAS ACTION 3!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

April 05, 2010

.......

Aku kecewa.

Bila aku akan benar-benar dihargai?
Semuanya macam sia-sia.
Kutuk, hina, ejek, gelak.
Sakit.. Tahu tak?

Macamana dengan esok, lusa?
Aku tak faham jiwa yg kosong tu.
Aku tau aku takkan faham.
Sampai bila-bila pun aku takkan faham.
Aku memang takkan boleh faham.

Mahu aku berubah?
Mahu 'fair n square'?
Ketua pun tak berubah sama.
Macamana?

Aku perlu bimbingan.
Aku perlu sokongan.
Aku betul-betul perlu dibimbing.

Ketua tak patut buat tak tahu.
Tak patut suruh aku selesai sendiri
benda yg aku x mampu.

Aku mahu dia tahu.
Jiwa kosong tu utk dia sendiri sebab dia yg cipta.
Bukan utk orang lain.

Aku mahu dia tahu.
Hari ni..
Aku
KECEWA.


aku luah di alam fantasi. tapi yg terjadi itu semua di alam realiti.

.::Orang Lain Lagi Susah::.

Weekdays.

Bangun seawal 5.30 pagi.
Siap-siap mandi-mandi sejuk gile.
Kemas-kemas barang sambil tunggu Subuh.
Tunggu Along balik dari masjid.
Kul 6.20 pagi Along anta pegi LRT Kelana Jaya.
Naik tren sampai stesen Universiti.
Beli sarapan.
Naik bas masuk UM - pukul 7 pagi woah.
Makan sarapan.
Tunggu library bukak.
Lepak library sampai pukul 7 petang
(sebab Along keje smpai 8 malam).
Naik bas ke stesen Universiti.
Naik tren sampai Kelana Jaya.
Along jemput.
Sampai umah dalam kul 8.30 malam.

kalau dari dulu aku bangun awal mcm sekarang, mesti murah rezeki.

geraham bongsu ade berapa batang sebenarnye? 
sakit ohh.. dah tua-tua pun tumbuh gigi lagi. stress je rase. 
pagi-pagi dah rase nak marah orang...

April 03, 2010

.::He Is The MasterMind::.


He has wide knowledge.
He has numerous stimulating suggestions.
He gives clear explanations.
He motivates us.
He is FUNNY.
He is the mastermind.
I am extremely grateful for his guidance, support, and advices.

p/s: terus bersemangat tulis thesis pas tgk muka doc.
p/s: doc.. ampun.. draft tak siap lagi.. uhukk..
p/s: doc.. ampun.. ini gambar curi... huhuhu...

April 02, 2010

.::Jom Join YouthSays.com::.


Its been a year I've joined Youthsays.com and in my opinion, YouthSays.com is now improving. Its about time for me to promote this Youth Asia Community which opens to all youths (aged 15-35) from Malaysia, Indonesia, Vietnam, Philippines, and soon, the whole of Southeast Asia!



What is YouthSays.com?

YouthSay.com is a REWARDS platform for youth.

Yes.. You heard me. Everyone love to be REWARDED.  Youths get rewarded by participating many activities such as online surveys, online advertising, campus & community.  Membership is FREE.

YouthSays.com are rewarding youths in many attractive ways for their participation. In the past, youths have earned cash, prizes like laptops, iPods, cameras, concert & cinema tickets, product vouchers, and much, much more!

I've been advertising both Maggi Mee My Way & Everyone Connects advertisement campaigns where  YouthSays.com will reward you with RM0.20 per unique clicks. Here is my reward points & cash that I've earned so far.. (within 3 days).


Contribution points are the rewards that you receive after joining the community's activity like answering surveys & giving questions in the community forum. You can use the contribution points in bidding cool gadgets such as iPods!

My cash rewards is RM67.19 so far.  The minimum to cash out is RM50. 

So hurry up guys, join YouthSays.com and you will not only get rewarded, but you also can befriend with the youths from all over Malaysia..