March 31, 2010

.::My Last Entry::.

I've done packing my stuff. Double checked.. This will be the last entry while sitting on my cozy bed at this college.. I'm now waiting for my big brothers Along  & Angah to fetch me up. Sempat buka YouTube & menonton cerita Adnan Sempit sambil tunggu diorang ni. At least I'll leave this college with the sweet memory. The memory where I laughed alone while watching..

"I don't want banana fruit two time." 
"Dalam hati ada taman."
Hehe. Aku gelak sendiri lagi.

Tetiba rasa sebak nak tinggalkan kolej ni. Setahun lebih kat sini. Dan yg paling penting, aku tak buat ramai kawan pun kat sini. Dengan roomates pun tak ngam. Rapat dgn 2-3 orang je jiran sebelah bilik. Itu pun sempat sembang dalam bilik air je. So, dapat tak ape yg aku nak sampaikan ni? Tak de sesape nak wish good bye. Tak de sape nak wish farewell.. Cuma Kak Ira je yang ketuk pintu bilik aku kejap tadi.. Salam2 sekejap coz dia pun nak kuar makan dgn member.

I need to finish up my write up. I realized that a new life is coming ahead. Good bye to hostel life. Separuh good bye to student life (sebab thesis tak settle lagi). Hehe..

Ok. I'm done here. Thanks a lot to UM's wifi. Aku start berblog di sini. Bermula di bilik lama aku.. Aku dapat ramai kawan blog di sini juga. Aku dpt kumpul RM50++ sebulan dari klik2 Nuffnang di sini juga..

Thanks a lot Kolej Kediaman Ungku Aziz (Kolej Ke-11). Thanks a lot UM sebab bagi aku tempat berteduh di kala kawan-kawan lain dapat tinggal bersama keluarga. Bersama mak abah, makan nasi kasih sayang. 

Terima kasih. 
Bak kata Adnan Sempit... "Receive love"

.::Good Bye Hostel Life!!!::.


BANYAKNYE...!!!

Koi dah nak pindah. Malam ni dah nak check out dari kolej.. Koi dah guna bayaran deposit sewa kolej koi sepanjang 3 bulan terakhir koi menyewa di sini (Januari - Mac). Hari ni dah  31 Mac. Maka hari ni ialah hari terakhir koi tinggal di kolej.  Lepas ni koi akan stay sekejap di Kelana Jaya, rumah makcik koi sebab koi masih perlu berulang-alik ke UM utk urusan thesis koi yg belum settle lagi (koi tensen bila sebut thesis).

THIS IS THE END OF MY COLLEGE LIFE!

Koi sangat-sangat happy nak keluar dari kolej ni. Macam-macam hal yg best & tak best yg berlaku di kolej ni akan koi kenang sampai bila-bila. Terutamanya hal RM25 minggu lepas. Koi memang tak puas hati sangat dengan pihak berkenaan.  Koi rase nak bagi makan kasut bowling saiz 3 koi je kat budak kaunter office. Tapi koi masih ada akal yg waras. 

Maka dengan ini secara rasminya koi bakal meninggalkan kolej pada malam ini. Koi nak hantar kunci bilik petang kang. Koi nak campak je kat kaunter. Boleh? Hehe. Ok ok. Koi masih ada adab. Biarlah. Mereka mau makan duit student ke, ape ke.. Kalau student berkenaan haramkan duit tu, abis la jadi darah daging. Selamat la korang semua. Hahaha.

Letih koi mengemas. Koi tak tau la muat ke tak MyVi Angah koi nak angkut semua barang ni. Sebab tu la koi nak sewa lori.. Ade lori utk disewa tak ni..??

Koi tak pasti boleh update blog ke tak lepas ni sebab koi bakal mengalami kekangan internet... Apa-apa pun.. Kawan-kawan semua, thanks for everything. Yang rajin singgah blog koi, koi appreciate sesangat.  Kawan-kawan doakanla koi sukses okey. Koi nak siapkan thesis koi secepat mungkin. Dan koi secara rasminya seorang 'JOB HUNTER' sekarang.

Doakan koi. 

Black Eyed Peas & Tokio Hotel Tickets to be Won!!

Win a trip to Black Eyed Peas Live in London and tickets to Tokio Hotel Live in Malaysia! Just be Everyone Connects' fan on Facebook and answer a few simple questions. 

[Click image}


March 29, 2010

.::Peperiksaan Khas::.


Skema tak tajuk? Hehe. Gambar di atas ialah gambar yang sempat aku snap setelah aku selesai menamatkan Peperiksaan Khas Kumpulan Pengurusan & Profesional UiTM semalam. Dlm erti kata lain, exam utk pengambilan staff baru UiTM la.. Difahamkan peperiksaan ni dijalankan serentak di seluruh negara. Difahamkan juga pengambilan staff secara besar-besaran telah dilakukan sbb tahun depan sebanyak 7-9 cawangan baru UiTM bakal dibuka. Tak pastilah kebenarannya, tapi itu ura-ura yang aku dapat dari sumber yg boleh dipercayai. Staff UiTM juga.

Memandangkan alamat surat menyurat aku ialah alamat rumah aku di Maran, maka tempat exam aku ialah di UiTM Jengka. Maknanya, aku balik kampung la hujung minggu lepas. Sambil menyelam minum air. Sempat juga aku bersantai 2 hari kat kampung. 

Berbalik pasal exam. Ade banyak soalan. Kurang dari 300 soalan yg patut dijawab dalam masa dua jam setengah. Aku kantoi. 80 soalan pengetahuan am. Haha. Banyak yg aku taram.. Aku dah lama tutup buku teks Sejarah. Mane nak ingat lagi fakta-fakta penting. Mane nak ingat akta-akta dlm perundangan Malaysia. Sadis betul. Rasa macam rugi sangat tak study. Aku tengok orang lain laju je menjawab.. Huh.. 

Dan sesuatu telah berlaku pagi tu yang menyebabkan aku tak dapat tumpu langsung pada exam yg aku jawab.. 

Tak apalah. Ada rezeki, ada la. Aku cuma cuba nasib. Write up thesis aku pun belum siap lagi. Sekarang ni just amik peluang isi mana-mana peluang pekerjaan yg ada.. Mana la tau ade satu yang sangkut.

p/s: Ada siapa2 lagi yang menghadiri exam P&P ni semalam? Syok kan soalan yg diorang bagi? Hahaha..

I Wanna Be A Project Alpha TV Star!

Instant Cash Blogging 5th Week topic is out and today I wanna share with you on how Project Alpha will make you famous!

Project Alpha Season 2 will be on air this APRIL..! I just can't wait to watch the Top Bloggers in action! You will be able to watch the top bloggers daily activities and be inspired by them. Do you know who they are?


  • Niki Cheong - journalist, actor, and social media advocate
  • Cheesie - the cute girl who writes about cheese. Hehe. Kidding..! If you love girl stuffs then you'll love Cheesie.
  • KY - lets EAT!!
  • Shaolin Tiger - blog about photographs & travels
  • Azwan Ali - Amboi amboi amboi!!!
  • Ninie Ahmad - YOGA time!
  • Klubbkid - journalist

Wanna be like them? Project Alpha will make you a star! Yes. YOU! You are given a chance to be the featured  guess blogger in Project Alpha Season 3. How? Well let me explain...

You have to make an audition video entry for it!

In your very own creative way, present a 60 seconds or less video that tell Project Alpha why you should be in Project Alpha. Yup guys.. As simple as that. And don't forget.. Make sure that you are creative! Hehe.

These are the simple steps for you to follow:

STEP 1:  
Join ruumz or login to your account

STEP 2:  
Join the Project Alpha ruumz group! (I already did.. hehe)

STEP 3:  
Upload your video into the 'Audition' Album

STEP 4:  
Insert a title and short description about your audition

STEP 5:  
Get your friends and family to 'Like' your video to increase the chance of being selected!  

Extra COOL PRIZES will be given to top 3 winners and you will be featured as guest bloggers in the next Project Alpha Season 3. Yes. You heard me. Very cool prizes guys!

First Prize
3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax
Adidas Action 3 hamper worth RM100
PI Wiggy Prepaid worth RM199

Second & Third Prize
Adidas Action 3 hamper worth RM100
P1 Wiggy Prepaid worth RM199

For more detains, log on to projectalphagroup.ruumz

  
So what are you waiting for guys?
 Submit your audition videos now.
Who knows that you are lucky enough and will be given 
a once in a lifetime chance to be famous! 

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Audition are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

March 25, 2010

CONTEST: Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100

Ini ialah contest dari blog Diari Seorang Lelaki. Ramai sangat dah mencuba nasib.. Aku nak tambahkan kemeriahan contest ni juga. Hehe..


Apa saya nak buat kalau diberi RM100? Pertamanya.. Mesti la sebut Alhamdulillah... Rezeki tu.. Tuah ayam nampak di kaki.. Tuah bloggers mungkin pada jawapan contest kot? Huhu..

Ok. Tak berniat utk tulis panjang-panjang. So straight to the point je la. Apa saya akan buat kalau diberi RM100? Saya mahu beli GITAR.. Ye betul. GITAR. Mungkin ramai juga yg tahu, memiliki gitar ialah impian saya yg sampai sekarang masih belum tercapai.

Mahu bukti? Boleh baca di ->SINI<-, ->SINI<-, ->SINI<-, ->SINI<-, ->SINI<-,dan ini bukti impianku, di ->SINI<-. Huhu.. Baru perasan ada 6 entries saya sebut pasal gitar. Tapi sampai skrg masih belum ada rezeki.

Oh ye. saya dah usha gitar di Bangi. Kali pertama dulu, harganya RM89.90. Warna purple. Cantik sangat. Sebulan lepas tu, dah naik harga. RM99.90.  Ngam-ngam ho je la kalau dapat RM100. Baki 10sen boleh tampal dalam 'Diari Seorang Gadis' saya. Huhu. Buat kenangan baki kemenangan.

Bila gunakan RM100 yg saya dapat tu utk beli gitar, sekurang-kurangnya saya dapat memiliki sesuatu yg 'nampak'. Esok-esok bila dah tua (kalau panjang umur la) tangan dah ketar-ketar, nak angkat gitar pun dah gigil-gigil, bila nampak gitar tu, akan terdetik di hati... 

"Oh, gitar ni aku dapat hasil dari aku tulis blog. Hasil jawab contest..."
Terlalu berharap untuk memilikimu...
(ini gitar pinjam)

Sekian, terima kasih.

.::Analytics by Nuffnang.. Hmm.. Aku sangsi::.

Minggu ni sesuatu yang pelik berlaku pd analisis hamba-hamba Allah yang datang melawat blog sampah aku ni.. Hurm.. Analisis dari Nuffnang ni 100% tepat ke? Aku sangsi lah bila tgk analisis ni, sebab biasanya hanya viewers dari Malaysia je yg datang visit...

 Pakistan? India? Romania?

India? Pakistan? Spain?

 Romania? Canada? Pakistan? India? United States banyak-banyak?


Sangsi ni weh.. Sape yg view blog aku ni ha?
Mamat jual kain dari Pakistan ke? 
Atau amma jual sari dari India?

Baik korang mengaku...

March 24, 2010

.::Sori Geng. EXTRA Jiwang Malam Ni::.

Entah kenapa boleh bergenang air mata dengar lagu ni.. 


Sudah 4 tahun berlalu. Sepi tanpa khabar berita. Aku hampir mencapai impianku. Aku dah buktikan aku mampu lakukan semuanya tanpa dia. Hilanglah. Pergilah. Dah tak perlu kamu lagi. Aku sudah mampu tersenyum.

March 23, 2010

.::Perkahwinan Pasangan Kembar Seiras::.

Tahniah buat kalian berdua..

Tanggal 13 Mac lalu merupakan hari bersejarah buat dua beradik ini. Alhamdulillah mereka berdua telah selamat diijabkabulkan. Tahniah buat sahabat baikku Nur Azianie (baju kaler gold) & kakak kembarnya Nur Aziatie. Azianie is my best friend back in UiTM Shah Alam. Geng Achinoyo.

Bukan senang nak dapat experience macam ni. Pasangan kembar bersanding pd hari yg sama. Malangnya aku tak dapat hadir ke majlis diorang memandangkan majlis berlangsung di Kelantan. Jauh & kebetulan aku tgh busy dgn hal di uni. Ni pun ambil pic dari FB. Huhu..

Yan Yayang, I'm so sorry I could'nt make it to your big day. But I'm really happy for you. Banyak sangat suka duka yg kita dah kongsi sesama.  Betul la kata-kata Yan. Love has found you. Buat Puan Azianie, Ada doakan jodoh Yan berkekalan sampai akhir hayat. 

Ada doakan Yan bahagia & gembira dgn life baru sbg seorang isteri & bakal ibu. Yan confirm x de masalah nak handle semua. Dia sangat pandai memasak & bercita-cita nak buka bakery shop. Huhu. Kalau dapat baby kembar, mesti comel macam umi dia jugak ni. Huhu..

Selamat Pengantin Baru buat kalian berdua.

Nur Azianie & Rosli
Nur Aziatie & Nik Muhammad Khairulazan
13 Mac 2010

  p/s: agak-agak, bila pulak turn pasangan kembar ni nak tawen ye?
hahahehehuhuhihihoho.

.::Nanged! Eh..Tagged!::.


Saya telah di tag oleh dua orang.
 & 

Mulakan dgn bismillahirrahmanirrahim...

1. Siapakah anda di rumah?
Anak mama Siti Hamsiah & abah Mohd Hairuni yg telah dimanjakan sejak kecil. Saya adik kepada seorang kakak & dua orang abg. Saya juga kakak kepada seorang adik lelaki & dua orang adik perempuan. Saya di tengah-tengah. Suka. Sebab complete set.

2. Siapakah diri anda di samping rakan?
Seekor kongkang. Heh. Tidak. Di samping rakan, saya ialah si gadis comel kerana saya paling kecil di antara mereka. Bukti boleh tgk kat side bar. Gambar bersama Geng Achinoyos & Geng Sedut.

3.  5 benda yang anda idamkan tapi belum tercapai.

- Gitar Kapok. 
Tolong la. Dah banyak kali mention ni. Nape x dpt2 lagi?
- EOS 500D atau yg seangkatan dengannya. 
Belum pernah memiliki digital camera seumur hidup. Tak tipu.
- Honda Bandar kurang manissss satu!!!
Impian yg bakal dicapai kelak. InsyaAllah.
- Mahu menziarahi kota Makkah
Kawan saya dah dapat pergi. Dia cakap susah nak ceritakan pengalaman di Tanah Suci. Kena experience sendiri. 
- Oh! Mama. Saya mau tawen.
Heh. Macam gatai tak bunyinye?

4. Siapakah nama pasangan anda
Rosyam Nor. Mohd Haniff bin Hamid

5. Ceritakan 5 perkara yg paling anda tak suka tentang pasangan anda
Terima seadanya. Semua insan tidak sempurna. Chewah!

6. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Huhuhu.. Kena cerita ke? X payah lah.. 

7. Bila tarikh anda couple?
11 Januari 2009

8. Lagu tema cinta anda
-11 Januari by Gigi
-Kehadiranmu by Vagetoz
romentik bukan? yucks..!

9. Apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?
Jangan la jadi naga berasap. U know what I mean. Ini utk kebaikan bersama. Untuk kamu sendiri, utk saya, 
& utk orang sekeliling yg menyayangi kamu.
Ini sewioussss! (slang Wonderpets)

10. Tag 10 orang rakan yg lain.
- Cik Sukiminna of Sukiprattle 
(Cik Suki aku tau ko bz. Nanti ade mase jawablah)
- Bro Wachak of Republic GuaOtai


p/s: Sesiapa sahaja yang baca, sila jawab tag ini. Heh.

Terima kasih.

March 22, 2010

.::Scienshopalistic::.

Hye ladies!

Anda sukakan shawls & syrians inners ini?


Anda mengikuti trend terbaru & ingin cuba memakai shawls 'jaring' ini??
Anda mencari syrian inner seperti di bawah?


We are scientist-in-the-making who love to shop!

Scienshopalistic Team ingin menjemput anda ke blogshop kami yg 
menawarkan shawls terbaru di pasaran.

So ladies, wait no more!
Act fast and grab yours now!

Visit us at:


Happy browsing & shopping!

.::Bagi Belakang::.

Jangan Pandang Belakang. Heheh..

Maaf tajuk kontroversi sket.
Motif menampal gambar di atas:

Dah bosan la bagi gambar depan..
Kali ni bagi gambar belakang la plak.
Bolehh?? Haha..
Credit to Tengku Budiman for this photo.

Oh ye. Hari ni students Maktab Perguruan termasuklah Haniff dah mulakan Program Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS). Ambil pengalaman jadi cikgu selama seminggu kat sekolah. Maka, di kesempatan ni nak wish all the best kepada bakal-bakal guru. 
Semoga kalian dapat mendidik anak bangsa dengan penuh wibawa agar mereka dapat menjadi pemimpin negara yg berjaya kelak.

Berazamlah setinggi bintang!

No Sweat

Oh my oh my..!
Now I feel those drips again
(....tapp...tapp..tapp...)
Those drips of sweat
Tickle down my arm..

Yes!
Its definitely annoying
How embarrasing , how frustrating
Excessive sweating can be really embarrassing
Especially when you have sweaty armpits..

I have SWEATY ARMPITS!!
Noooooooooooooooooo...!!!
The big problem that I fear the most
Because where there's sweat, there's smell
People will think that I'm not clean
And I have body odor..
Oh..That's creeeeeepy!!!!

What should I do?
How to stop sweaty armpits?
Do I have to stop shaving my underarms?
Do I have to go waxing?
Do I need deodorant?
Do I need antiperspirant?

Yes! That's the answer! Antiperspirant!

Please let me know the best stop sweat solution..
Please.. Please.. Please...



ADIDAS Action 3 Fresh
With antiperspirant solution,
There will be sweating no more!

ADIDAS Action 3 Fresh
Will be the excellent odor and wetness protection

Finally,
I found the best solution to stop sweaty armpits!
I can gain back my confident
I am not afraid to be active
The sweat will never tickle my underarms anymore!

And the best thing is
It will lead me to happy, normal life.

And I'm proudly to say this out loud..

NO SWEAT...!!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.
Auditions are now open! Check it out at


March 21, 2010

.::Memang Amat Santekkk::.

HONDA Civic Mugen RR

Angan-angan... Impian... Idaman...
Mama, abah.. Saya mahu ini...
*wink*

.::My WonderBoy::.

Minggu depan nak exam. Masa utk study.. Fuh.. Buku setebal satu inci.. 
Larat ke nak baca sampai abis ni?

Wah.. Terlebih excited plak membaca. Menarik sgt buku ni.

Hoh.. Letih tau study. Mengantuk.. Kena take 5 dulu ni.

Kita main dulu... Heheh..

Hujung minggu lepas aku balik kampung.  Sangat seronok melayan telatah & kerenah si kecil ni. Anak saudara kesayangan. Muhammad Amirul Aiman dah besar. Dah pandai menari-nari. Merangkak laju, habis satu rumah dia explore, letih nak kejar. Huhu.. Makin comel. Makin bijak. 

Moga adik dpt banggakan ayah & ibu bila dah besar kelak. InsyaAllah.

March 20, 2010

.::Long Boring Weekend::.

Haihhh... Pagi2 lagi dah mengeluh.. Pagi2 lagi dah boring.. Ape nak wat hujung minggu ni? Haniff is now at home (Tekam Plantation Resort, Jerantut) for 2 weeks! Haniff sedang berseronok di rumah, dpt makan nasi kasih sayang air tangan mak dan menonton Wonderpets setiap hari jam 2.30 petang di TV9. Itu sangat tidak adil.. Heh...

Last weekend, 13 Mac 2010 ikut Haniff join Bowling Tournament anjuran Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA). Haniff's team from IPIS won the 2nd prize. Kalah 2 mata je dgn team dari UNITEN..

Tak ade Haniff, maknenye tak ade la bowling.. 2 minggu tanpa bowling. Oh. Hujung minggu yg sangat membosankan.. Yup. It's going to be a very long, boring weekend. 

Saya sangat rindu kamu.

March 19, 2010

.::Tuhan Maha Adil::.


Terjumpa keratan akhbar ni.. Boleh klik utk baca. Kisah yg benar-benar berlaku & menjadi penyesalan seumur hidup. Pengajaran & iktibar buat kita semua.

p/s: Berbuat baiklah sesama insan. ALLAH Maha Adil.

.::The Technicolor Phase::.

Love the lyrics of this song by Owl City.





I am the red in the rose, 
the flowers on the blankets on your bedroom floor. 
And I am the gray in the ghost, 
that hides with your clothes behind your closet door. 

I am the green in the grass that bends back 
from underneath your feet. 
And I am the blue in your back alley view, 
where the horizon and the rooftops meet. 

If you cut me I suppose I would bleed the colors 
of the evening stars. 
You can go anywhere you wish cause I'll be there, wherever you are. 

(I will always be your gaze 
when we are lost in the technicolor phase) 

I am the black in the book, 
the letters on the pages that you memorize. 
And I am the orange in the overcast 
of color that you visualize. 

I am the white in the walls that soak up 
all the sound when you cannot sleep. 
And I am the peach in the starfish on the beach 
that wish the harbor wasn't quite so deep. 

If you cut me I suppose I would bleed the colors 
of the evening stars. (my darling) 
You can go anywhere you wish cause I'll be there, wherever you are. 
(my darling) 

(wherever you are) 

March 18, 2010

.::The Last Song::.

Synopsis

Seventeen-year-old Veronica 'Ronnie' Miller's life was turned upside-down when her parents divorced and her father moved from New York City to Tybee Island, Georgia. Three years later, she remains angry and alienated from her parents, especially her father ...until her mother decides it would be in everyone's best interest if she spent the summer on Tybee Island with him. Ronnie's father, a former concert pianist and teacher, is living a quiet life in the beach town, immersed in creating a work of art that will become the centerpiece of a local church. The tale that unfolds is an unforgettable story about love in its myriad forms - first love, the love between parents and children - that demonstrates, as only a Nicholas Sparks novel can, the many ways that deeply felt relationships can break our hearts ...and heal them. 


Ok.. I'm so sexcited! excited! to watch this movie! Sangat tak sabar nak menonton romantic movie ni.. Not only because of the actor and actress (Miley Cyrus & her real life boyfriend, Liam Hemsworth), but also the writer of the novel.. I have collection of nearly all his novels. Big fan gila pd karya Nicholas Sparks.


The Last Song ni ialah novel based movie yang ke-5 karya author terkenal Nicholas Sparks. I'm a big fan of Nicholas Sparks novels since i read A Walk to Remember dan novel ini juga dah diadaptasi kepada movie, lakonan Mandy Moore. 3 lagi movies yg telah diadaptasi dari novel karya Nicholas Sparks - Message in a Bottle, The Notebook & Nights in Rodanthe & Dear John (belum tgk lagi).




March 17, 2010

My Favourite Surfing Spot

Surfing the internet is a MUST for most of us, especially students that need to search for information to write their thesis before the dateline ended (like me. hehe..). I'm freakin' out now.. The deadline to submit the first three chapters of my thesis is less then two weeks from today. So I really need to concentrate on my thesis writing and of course I need to search more information on the net.

Each and every person has their own favourite surfing spot.  As for me, a student who stays in hostel, my favourite spot is of course --- my very own bed. Hehe.. You guys may be wondering.. How do I surf everyday, on my bed?? Lay down on my bed and surf?? Hehe.. Let me show you my very own favourite spot.


Tadaaaa!! This is my favourite surfing spot. I put a tiny little table on my bed and walla! Its the most comfortable place to surf ever! Achik & Achin (the blue and pink bears, respectively) will always there to accompany me surfing, day and night. Aren't they cute? Hehe... Oh not to forget a bottle of mineral water though.. Its quite hot here in our country now. I sweat a lot even in this comfy little favourite spot in my room.. So, don't forget to drink lots of water guys!

As a student, my other favourite spot to surf is in the library.. The library of my university provided a large cyber room for students to surf the net. It is very convenient especially when students want to search for extra information especially for their studies. Lets have a peek at my very favourite cyber room in the library..


Choose which pc you want. I prefer to sit at the back. Little privacy here. Hehe..

Students in universities usually use the wifi connection provided by their universities to surf  the internet, and so do I. Sometimes I will have problems when surfing, since thousands of students used the same wifi connection at the same time. The connection will be very slow and sometimes I cannot surf at all.. So, if only I have the opportunity to get the P1 Wimax modem, P1 Wimax Wiggy, I would be glad because it can help me a lot in my study.. 

This is on my wishlist.... P1 Wimax Wiggy... 


psssttt: Daddy.... Can I have P1 Wimax Wiggy please..... Hehe..


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

March 12, 2010

Dia Jauh Lebih Muda Dari Saya. Ada Masalah??


Hari ni nak story pasal photo di atas.  This photo was taken last Saturday kat satu lobi motel cantik bertemakan Bali kat area Keramat, KL.. (Sowwy tak ingat namenye laa). Family Haniff dari Perak & Johor stayed there for one night sebab nak attend majlis perkahwinan sepupu Haniff kat Taman Kosas. So sebelum konvoi ke sana, saudara mara yang memang stay KL semua berkumpul kat motel ni.

Unplanned plan je sebenarnya aku ikut Haniff gi kenduri ni.. Gile kau.. Jumpe saudara mara dia. Cuak mehhhh.. Ramai lak tu.. Kecut perut waa... Aku rase aku seperti orang bisu di situ. Haha. Makcik dia tanya sepatah, aku jawab sepatah la jugak.  Family Haniff jenis yg suka snap pics.. Aku rase banyak gak la pics kami malam tu kat camera diorang.. Lalala..

Malam tu around 9pm, kami pun konvoi ke rumah pengantin kat Taman Kosas. 6 buah kereta semuanya. Besar wok umoh pengantin.. Sepupu Haniff tu pengantin lelaki, umur 26.. Hensem wok.. Terbaeeekk! Hehe. Haniff jgn marah. Saye sgt suke tgk pengantin lelaki. Sangat manis orangnya. Pengantin perempuan pun cantik. Umur 31. Pengantin perempuan 5 tahun lebih tua. Dan jangan terkejutlah. Pengantin perempuan yg sangat cantik tu ialah ibu kpd 4 orang anak, bercerai mati atau hidup, wallahualam. Aku tak pasti.. See? Kalau sudah jodoh, tak kira usia, pangkat, darjat. Tuhan dah catatkan semuanya.

Ok. Dah sampai point of the story. Mungkin ramai yang tak tau Haniff is younger than me. Bukan setahun dua. Tapi lima tahun. Haniff will turn 20 this April, and I'm already 25. 

"Ko ni betul ke Ada? Budak lagi tu.. Haishh tak matang lagi tu. Muda sangat.." Haaa.. Itu la ayat yang aku dengar since aku mula couple dgn Haniff, setahun lepas. Tapi aku wat dek je. Ini yg aku pilih. Ini yg Haniff pilih. Aku gembira dgn life aku skrg. Dan aku harap Haniff pun happy dgn pilihan yg dia dah buat. Aku tak kacau life orang. So, lantak pi la apa org nak kata. Yg penting, aku happy. Pd aku, age difference tu tak penting. Kita kenal pasangan kita. Kita tahu apa yg org lain tak tahu. Salah faham tu biasalah. Adat.

Memang betul. Banyak lagi yg bakal kami tempuh masa akan dtg. Aku dah hampir tamatkan masters aku, Haniff lak baru 1st year degree. He still got another 4 years to finish his study. Maktab Perguruan lak tu. Habis degree, mungkin posting ke Sabah Sarawak. Aiyakk! Sangat banyak lagi yg bakal kami tempuh.. 

Mungkin ada suara sumbang kat belakang bercakap-cakap, aku ni main-main. I'm just fooling around. Gile ape? Aku dah 25 beb.. Kawan aku yg sebaya aku pun dah nak timang anak no-2 dah. 

Ini pilihan aku. Kau orang nak kata apa, katalah.. Apa yg aku boleh buat skrg, ialah selalu berdoa yang baik-baik saja.. Jodoh di tangan-Nya. Kawan-kawan.. Doakan yang terbaik utk kami.. Bak kata Haniff, kita tak tahu apa yg bakal jadi pd masa dpn, tapi kt sentiasa mengharapkan yg terbaik.

Aku percaya kamu.. Melebihi apa yang orang katakan kepadaku
Aku percaya kamu.. Tak peduli apa yang orang katakan tentang kamu
Yang ku tahu.. Kau selalu sejukkan hatiku
Yang ku tahu.. Kau selalu ada di saat ku membutuhkanmu
Kau selalu ada.. Di saat ku rapuh..

Aku percaya kamu.. Hidup ini takkan bererti tanpa kau di sisiku
Aku percaya kamu.. Kau takkan pernah berhenti tuk selalu mencintaiku

March 11, 2010

.::Status : Bujang Terlajak::.

Haha.. Aku 25 tahun dah. Aku bujang lagi. Bujang terlajak namenye. But not available lah.. Oppsss.. Salah. Bukan nak cite pasal lajak-lajak kat sini. Hehe.

Status yg aku maksudkan ialah status Glitterati.. Ye, aku masih Geli-Geli Nuffnang.. Lately aku rajin gak jalan2 ke blog member2 & nampak banyak sangat hijau2 kat blog korang. Best ke si Hijau tu? Hehe.. 

Tak ape. Tak sempat nak explore si Hijau. Nak stick dgn Geli-Geli je la.. 


And Geli-Geli dah tambah icon baru kat depan tu.. Advertorial. Hehe.. Mesti ramai gak kawan-kawan len yg dapat kan?? Thanks a lot Nuffnang. Wa cayang sama lu. Lu cayang sama wa tak???

Ok. Dah. Malas nak tulis panjang-panjang sebab aku merajuk. Aku merajuk bukan sebab malam ni malam Jumaat. Takde kaitan dgn malam Jumaat. Haaa.. Korang pk ape ha?? Haishhh.

Tapi aku tau, kalo aku merajuk sampai 88 hari pun, confirm x de orang nak pujuk. Confirm. Confirm.

Dah. Wa nak pujuk diri sendiri. Nak tgk bintang-bintang di langit. Chow lu bebeh!

March 10, 2010

.::Mereka Berdua Yang COMEL::.

Memperkenalkan Achik & Achin yang comel...


Thanks to my mucuk for giving me ACHIK. Kesian dia sorang-sorang. 
So I bought ACHIN a week after to accompany ACHIK. Hehe..

p/s: sayang tunggu yg BESAAAARRRR punye lak ye abang...

March 09, 2010

I Just Love Good Smelling People

Hey..! Your underarms stinks!!!  Don't come near me!

Few people have problems with body odor that are not pleasant to people around them . Have you ever experience it? Have you ever tried the 'kampung-way' remedy to overcome this body odor problem? My mum used to tell me this.. "Just rub a limau nipis juice (lime) under your arms in the morning. And your odor will instantly go away.." Certain people just can't stand rubbing their armpits with lime though.. It is a good remedy. But its acidic and may affect the area that have been rubbed.  You may felt itchy at your underarms area and started to rub them with your hands though... Hmmm... You might imagine a chimpanzee then?? Hehe..

My boy and his friends are Physical Education Teachers to be. They need to do sports activities such as 100 meter sprint, 'merentas desa', long jump, high jump, playing futsal, swimming, and lots more for the whole week.  For those who live active daily activities that cause their body to sweat a lot, this will cause not-so-delicate scent of their body. And I just HATE bad smelling people!

Below are some of the tips to overcome body odor:
  1. Regularly bathe, 2-3 times daily
  2. Reduced consuming caffienated beverages
  3. Consumption of vegetables such as basil leaves
  4. Use DEODORANTS or PERFUMES prior to your activities
Talking about deodorants, which are the substances applied to the body to eliminate body odor caused by the bacterial breakdown of perspiration, only one product that came across my mind.

Adidas Action 3 Deodorant Anti-Transpirant
Fresh, Control, Intensive, Pro Level & Sensitive

These deodorants are the best for my boy and his friends. My boy tried Adidas Action 3 Deodorant (Fresh) and body odor problem is gone! Plus, he said that he already introduced the products to his friends and few of them started to use Adidas Action 3 Deodorant. Well, guess what? Who knows.. Adidas Action 3 Deodorant might be the best selling deodorants of the year!

I Just LOVE Good Smelling People!

Thanks to Adidas Action 3 Deodorant Anti-Transpirant.

Body odor no more! It works like a Charm!!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

.::4 Kerat::.

Siakap senohong
Gelama ikan duri..
Bercakap bohong
Lama-lama mencuri..

=)

.::Koleksi Headers Blog AdaNiFF::.

Nak tahu salah satu sebab aku suke simple template yg hitam, suram & kelam ini?? Sebab aku boleh tukar headers banyak-banyak kali! Haha.. Cantik tak cantik tu belakang kire lah..  Janji dapat kepuasan pd diri sendiri.. Lagipun aku hanya belajar sendiri je nak edit pics gunakan Adobe Photoshop..

Kat bawah ni antara headers yg pernah aku guna.. Dah tak ingat urutan dia. Layan je la.. =)

 
First header yang aku guna.. Mase ni belum AdaNiff lagi. Hehe.. Aku wat blog ni sekadar suka2 pd awalnya, tak nak serius sgt berblog. So header pun pakai hentam je. (Aku tak pernah suka kaler hijau lumut). 
 
Ni antara my favourite.. Sebab muka aku jadi banyak2 kaler.. Hehe.. Masih Ada, belum Adaniff. Lama gak gune header ni sbb sayang nak tukar..

  
Haha. Ade orang cakap header ni header tayang jam. Apekah?? Tu jam Q&Q je kot. RM49.90. Haha.. (Geli dgn kaler pink, tapi layan je laaa..) Haha..

Yang comel abis ni.. Aku sempat gune sekejap je. Coz selang beberapa hari lepas gunakan header ni, aku n Haniff decide nak tukar nama blog kpd AdaNiff.

Aku hilang idea camne nak wat header utk kami berdua. Lost giler aa mase ni. Semua yg aku wat, x kena. Kerap tukar-tukar.. Ramai yg perasan kot aku kerap tukar header, kadang-kadang tak smpai sehari aku tukar header baru. Huhu..

 
Header yg langsung tak best. Sempat guna sehari jek. Haha..

Yang ni lak font tahpape.. Macam cacat je aku tgk header ni. Haishh..

 
Ni antara my favourite.. Dah jumpa idea mcmane nak wat header baru lepas kami kongsi blog ni.. 

Yang ni edit guna PhotoScape. Terlebih macho lak Haniff cyg aku ni. Hehe..

 
Tukar kaler lak. Haha..

 
Yang ni, aku dah lama edit. Just tambah font & kecikkan saiz dia je. Pic ni amik mase dating kat TimesSquare. Aku suke pic ni. Jadi wallpaper kat lappy. Hehe..

Ini terlebih rajin namenye. Haha.. Cantum-cantum gambar. Gambar ni unik sebab aku punye pose tak berubah langsung. Tapi mata Haniff lak melilau sane sini.. Hehe.. Cute! Credit to Haniff's best friend Tengku Budiman yg amik pics ni. Mase ni double date kat Alamanda. Haha..

 
Tomey kan? Tomey kan? Kan? Kan?

  
Yang ni aku namakan dia header Extra Suram. Orang nak masuk blog aku pun mesti takut. Haha..

Sukeeeee sgt header ni. Tapi takut pemilik asal claim copyright. So, sempat guna sekejap je la...

Suke woah yang ni... Dah banyak belajar meng'edit'.. So makin seronok tukar2 header.. Gambar ni aku amik mase jalan2 kat KLCC. Pc Fair. Ramai gile orang mase tu tapi kami selamba je lepak kat taman KLCC tu. Seronok tgk gelagat orang ramai.

Mengada-ngada nak letak gambar solo balik sebab dah lama tak amik pics baru dgn Haniff. Hehe.. 

  
Baik la.. Saya sangat kempunan main gitar, ni tipu-tipu saje. Gitar tu pun gitar sepupu. Pinjam nak wat posing je. Haha. BILA LA NAK DAPAT GITAR NI?????

  
Ini ialah header kesayangan. Pic ni amik kat Wendy's TimesSquare. Celebrate 1st year anniversary.. Haniff tgh bace novel Tunggu Teduh Dulu mase ni.. So ade watak Matahari, Pelangi & Hujan. Aku pilih Pelangi. Haniff Matahari aku. Haha. Jiwangs. Wek. Sila muntah.

p/s: pengalaman wat header sangat seronok. mase tak ade idea, hampir berjam-jam edit baru la puas hati. time idea datang mencurah-curah, 15 minit pun leh siap edit. kadang2 ade yang tak disengajakan, jadi cantik (pd pandangan mata aku la).. Aku belajar sendiri je. So, kena rajin explore. Skrg dah kurang masa utk mengedit sebab bz.. So aku rotate je la koleksi yg lama. 

p/s: kalau orang tanya, ape hobi anda? boleh tak aku jawab, edit gambar utk header blog? hehe.. enjoy!!