February 28, 2010

.::Ada Gaya Awek KAPOK Pun Jadilah::.

Hadoi laaa.. Aku dah tak tau ni entry yg ke-berapa aku tulis pasal gitar.. Aku nak gitar.. Aku nak gitar.. Aku nak gitar.. Still tak dapat-dapat.. Nak pegi beli sendiri, tak pandai.. Nak tunggu org temankan gi beli, semua busy.. Sayangku Haniff lak, hurmmmm... (dia x berapa suka bila aku kata nak belajar main gitar...). So memang tak berani la nak ajak dia.. Huhuhu...

Kelmarin aku balik kampung. Klang. Sepupu aku kawen.. Tahniah wat Sabrina & Zukri.. Ayat first Sabrina kat aku.. "Ada, aku langkah bendul ko dulu ni".. Cheit.. Terkedu kejap. Huhu.. Tak pe la Sabrina.. Sape nak kawen, kawen la dulu.. Korang nak langkah bendul aku berbendul-bendul pun tak pe.. Dah sampai jodoh korang. Aku kongsi kegembiraan... Haaa.. Ade lagi ke sepupu-sepupu yg lebih muda dari aku nak kawen awal lagi pasni?? Sile la langkah bendulku...

Ok cerita pasal gitar balik. Gitar yg aku guna tu gitar sepupu aku.. Bukan aku punye.. Hukhuk.. At least dapatla lepas gian.. Tau chord sikit2 je.. So, makin sangap la aku nak beli gitar sendiri.. Ini minat aku.. Mungkin darah seni ni dari atok aku. Atok pandai main gitar. Atok terror main biola. Chord piano pun dia mantap.. Dah.. Abis minat ni turun kat cucu dia yg sorang ni...

Persoalannye sekarang.. Bile?? Takde sape yg sudi temankan aku beli KAPOK.. Kat mane ade KAPOK pun aku tak tau.. Sape yg boleh tolong... Bagi la aku details.. Kalo takde yg sudi temankan, biarla aku pegi beli sendiri je nanti........

February 24, 2010

.::Bila Adawiyah Mula Berimaginasi::.

Bilik aku bersepah.. Ermm.. Maksud aku buku-buku atas meja bersepah. So, sempat mengemas tadi.. Dan terjumpa sketch book aku yg masih kosong..  Ape lagi.. Tengah tension-tension ni sempat la aku capai mechanical pencil & menconteng sketch book.. Ini la hasil contengan selama 20 minit. Hahahaha... 


Amacam?? Freak tak makhluk di atas ni?? Hahaha.. Sebenarnye nak lukis teddy bear yang comel dan tulis 'I LOVE YOU'.. Tapi tersketch muka yg bujur.. Dah malas nak padam, terus jadi alien. Dari 'I' terus bertukar jadi 'EYE'.  Hahaha.. 

p/s: Ermmm... Ade sesape yang sudi menamakan makhluk ini???

February 23, 2010

.::Celaru Jiwaku Kacau::.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Celaru la lately.. Mood pun swing sane, swing sini.. Haihhh...

Tu je nak tulis.

February 22, 2010

.::Siapa Kata Bercinta Itu Indah Belaka???::.

Ohoiiii... Sudah sekian lama tak mengupdate blog secara serius.. Busy benar dgn kehidupan seharian.. Ditambah pula dengan wifi UM dengan tahap lembab ala-ala kongkang berguling-guling di atas dahanan pepohon yg rendang.. Makin tak de mood la nak mengupdate.. Blog kawan-kawan pun dah lama tak dijenguk. Entah bila la dapat catch up balik.. Nuffnang pun tak naik-naik. Hoho. Aku dah jatuh miskin balik.

Kpd kawan-kawan blogger yg rase aku dah lame tak jenguk blog korang or yg rase aku dah lame menghilang (ceh, perasan..). Aku kini dalam proses terakhir utk menamatkan labwork. Then skrg tgh rajin mencari bahan & menulis utk thesis. Haha. Tak sangka. Adawiyah rajin gile. Gile pun tak serajin Adawiyah. Ape-apepun, aim aku, tamatkan kerja lab sebelum akhir bulan 3. Then slow2 dapat tulis thesis. Tak nak serabut-serabut sangat. Slow & steady je. 

Oh satu lagi perkembangan terbaru, Geng Sedut dah memulakan bisnes online sejak 8 Februari lalu. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Kawan-kawan jemputlah jenguk ke blogshop baru kami. Usha-usha yg mane berkenan boleh la order.. Jemput la ke blogshop baru kami. Support kawan-kawan k.. Nanti InsyaAllah aku wat entry khas utk blogshop kami ni..Boleh klik link di bawah.


Hoho.. Berkaitan dgn tajuk entry kali ni.. Siapa kata bercinta itu indah?? Bercinta itu memang indah. 

Bercinta dgn Tuhan, insyaAllah dipermudahkan setiap urusan. Bercinta dgn keluarga, insyaAllah dimurahkan rezeki & beroleh kebahagiaan. Bercinta dgn ilmu, insyaAllah ilmu akan membimbing kita kelak. 

Bercinta dgn insan?? Memang ada turun naik. Selisih faham sana sini. Tapi alhamdulillah semuanya dapat diselesaikan. Perlulah rajin berbincang & cari jalan penyelesaian. Baru la harmoni rumahtangga hubungan pasangan berchenta itu..

Matahariku..

HAPPY BLOGGING GUYS...!!

February 20, 2010

.::Biar Mati Cinta Ini::.



Sepinya waktu
Telah nyata ku bina
Yang ku persiakan
Berakhir lalu di tanganmu

Hasratku yang tersimpan
Dalam hati yang terpadam
Akanku perjuangkan sepi ini

Terungkai sudah ku rasa
Apa yang telah tercipta
Akanku hembus
Akanku hela
Nafas cinta

Biar mati di sini

February 16, 2010

.::APENG..! Lu Bikin Wa Panas::.

Wa panas betul dgn member wa yg sorang ni, Si Apeng... Jemputan kawen pun dia bg sms je. Tu pun last minute.. Mane tak panas..?? Member ni leh kire antare yg paling rapat dgn wa mase degree kat UiTM Shah Alam dulu.. Kalo dia tertido dlm kuliah, wa la tukang cubit. Dan wa jugak la tukang pass gula-gula kat member wa ni kalo dia duk tersengguk-sengguk dalam kuliah..

Apeng - Mamat berbaju belang di sebelah wa yg agak comel di tengah itu..

Dah nak masuk 2 tahun kawen, tapi still sorok bini.. No. contact pun dah hilang. Betul-betul lost contact kecuali dalam Friendster. Friendster je?? Adeh.. Apeng.. Apesal la lu tak wat account Facebook? Wa dah berkurun tak bukak Friendster.. Cuma tadi tergerak nak bukak.. & terjumpa pulak pic baru lu ni...


Hah... Biar wa upload pic lu BESARRRR punya kat sini. Hahaha. Wa tau lu takkan baca wa punya blog ni... So wa berani la wat camni. Hahaha... Satu ayat ni wa betul-betul nak cakap kat lu :

Apeng..!!! Orang rumah lu sangat cun bro..!! 

Bangge wa jadi member lu. Tapi wa tetap panassss coz lu lambat sgt reveal gambar kawen lu.. Ape-apepun.. Buat sahabatku Apeng, wa nak ucap Selamat Pengantin Lama kat lu.. Sebab dah 2 tahun lu kawen, baru wa dapat tgk pic kawen lu... Moga lu & pasangan bahagia hingga ke akhir hayat.. InsyaALLAH...

p/s: pasni turn si Namu (baju biru belakang wa tu) pulak nak mendirikan masjid.. Haihhh... Member-member wa dah ramai yg tak single lagi..........

February 09, 2010

.::American Idol: Kris Allen Live in Kuala Lumpur::.

This is a quick post to show how excited I am. Why? Because I met The American Idol winner, Kris Allen at the autograph session in Mid Valley yesterday! Goshh he's so damn cute.. Few lucky visitors managed to get free tickets to his showcase last night.. Me the smallest girl in the crowd of course didn't get any chance of winning.. Duhhh... 

The worst thing was I got my finger cut since I was stucked in the middle of an African girl (of course she's big in size) and a Malaysian girl who had a 'cat fight' to get a goodie bag thrown by Ian and JJ of Hitz.fm from the stage. And of course the African girl finally got the goodie bag. My finger bleed a lot.. But still, Kris Allen is so damn cute. Hehe..

Love you Kris!!

Found this in Youtube. Kris Allen's performing Live Like We're Dying at his Showcase last night. Enjoy!



February 04, 2010

.::Cheque & Premiere Screening Tickets.. THANK YOU NUFFNANG::.

Dalam keserabutan otak & kecelaruan emosi dengan kerja yang tak settle-settle, Nuffnang telah menggembirakan hati & jiwa raga yg luka berdarah ni.. Hehe.. 2 hari lepas dapat email dari Nuffnang.  My cheque is on the way! Yahooo!!! At last dapat juga la aku beli gitar purple yang aku idam-idamkan sekian lama.. Tak sabar.. Sangat tak sabar...

Then, malam hari yg sama, dapat lagi satu email dr Nuffnang. Invitation to attend the premiere screening of VALENTINE's DAY.. Yippie!! Yippie!!Dapat 2 tiket free!! Sangat teruja nak tonton cerita ni.. Tengok barisan pelakon pun semua superb!! I just wanna wish thanks a lot to my brother Along yg bagi idea utk tulis post bout Valentine's Day ni.. So, to say my thanks to him, I invited him to watch the movie with me (yg penting, mmg dia la yg akan drive & bawak aku ke sana). Hahaha.. Along, malam 9hb Feb nanti kita berjimbaaa kat Damansara k..!! Haha..


p/s: Ade sape-sape yg dapat tiket free jugak tak?? Kite jumpe di sana k..! Hehe..

Thanks a lot 
NUFFNANG!!

February 03, 2010

.::Berdarah Jiwa Raga::.


Berdarah la jiwa raga Cik Adawiyah nak siapkan buku cerita thesis ni.. Nasib baik la syarat panjang thesis tidak melebihi 30,000 patah perkataan. Nasib baik??? Parah gak tu.. Literature Review wa pun dalam 4000++ patah perkataan sahaje. Ape yang wa nak carutkan dalam thesis ni haaa??? Huargghhhh...!! Berdarah... Berdarah...

Ape-apepun, hidup mesti terus. There's no reason to give up. Siiiiikiiiiiiittttt je lagi Cik Adawiyah.. 

Kawan-kawan, doakan Cik Adawiyah ye.. Amin....

February 01, 2010

.::Blog Sudah Bersawang..!::.

Lame sungguh Cik Adawiyah tak menghapdate belog kesayangan yg sudah bersawang ini.. Cik Adawiyah busy dgn kehidupan makmal beliau.. Plus wifi UM yg selow semacam siput ni menambah kekangan menghapdate.. 

Oh hujung minggu bebaru ni balik kampung.. Celebrate birthday January Girls (me and my sister Ana). Thanks Along sebab belanja Blueberry Cheesecake yg sangat sedap.


Then sempat jalan-jalan ke Kuantan. Singgah snap photo kat pintu utama maktab kesayangan.. Dah lame tinggalkan sekolah ni woah.. Banyak kenangan yg tertinggal di sini.. Kenangan first love pun di sini. (perlukah cerita?? muahahaha)

Kuantan. Memories here and there. I miss my past. I miss the one I used to love. If only I could turn back time...

MRSM Kuantan.. 2001-2002. 
9 tahun berlalu. Baru nak sedar diri yg aku dah lama meninggalkan sekolah. (aku dah tua).

Kawan-kawan belog sekalian, Cik Adawiyah nak mintak mahap coz dah jarang sangat singgah belog korang. Entry pun entah hape2 je. Wifi selow. Aktiviti klik2 Nuffnang pun terhenti. Sadis je.. Ingat nak maintain earning tapi tak berjaya la. InsyaALLAH bila dah ade masa free nanti boleh la Cik Adawiyah aktif semula..

Pakcik Nuffnang belum hantar check lagi. Cik Adawiyah dah sangap nak beli gitar ni..
Cepatla Pakcik Nuffnang hantar check ke rumah Cik Adawiyah ye..