July 01, 2010

.::Bukan Senang Nak Senang::.

Salam kawan-kawan. Its been a while. Dah lama tak menyinggah & menulis di blog sampah ni..  Banyak sebab, yg paling utama ialah takde internet connection di rumah. Terpaksa ke satu-satunya cc yg ada kat bandar Maran ni. Connection di cc? Jangan ceritalah.. Kura-kura seberang jalan pun lagi laju dr connection ni (tadi terserempak sekor kura-kura on the way nak ke bandar. Comel..)

Bak kata orang tua...

Bukan senang nak senang, tapi nak susah tu senang..
Pikir banyak kali, muhasabah diri.. Memang ada betulnya.

Banyak sgt dugaan yg menimpa, especially pd family.. Berat sgt tgk abah & mama tanggung semua. Bukan tak nak bantu. Kalau boleh nak suruh abah & mama duduk rumah je. Goyang kaki. Abah tak payah susah-susah bukak warung kopi smpai jam 1pagi tiap-tiap hari. Mama pun tak payah susah-susah bangun awal nak siapkan nasi lemak & kuih muih utk niaga..

Apa yg berlaku, mungkin ada hikmahnya. 

Tersentuh dengar kata-kata mama semalam.
"Kita susah sekarang, insyaAllah esok-esok, ada la rezeki kita..."

Mama.. Ada JANJI.

2 comments:

sukiminna said...

aku pun sempak ngan kuwe2 gak bro .dalam wonderpet.tp xcumel.huhuhuhu =="

btw go go ada.. aku tahu perasaan ko. aku pun org dlm kategori susah buat masa ni. sian kan tgk parent keje keras. tapi lagi sakit bila tahu kita xmampu nk tlg byk mana huhu.

Anonymous said...

from ur heart: baby no worry. I'll be with u forever. kte sama2. jgn risau. abg pn dh janji dgn mama kn.jgn risau. kte sme2. muahh!