May 04, 2010

.::Body Figure : 30-22-32::.

Seperti biasa selain bukak FB, aku rajin gak bukak YouthSays utk tgk campaign2 baru yg leh dipromote.. Sambil-sambil tu aku usha jugak la discussion community Youthsays ni..

Ade sorang hamba Allah ni bertanya tentang SIZE 0. SIZE 0 = Figure badan 30-22-32. Hamba Allah ni bertanya pendapat, adakah ok bersaiz 0.   Salah satu komen pd soalan tu wat aku sangat sentap.. It wrote:

"Stick figures are a no no. In fact they look more like walking zombies rather than human.. Human should have at least some meat and flesh, not bones!"

Huarghhh..! Sangat sentap & terasa dengan statement di atas. Salah ke bersaiz 0 dgn figure 30-22-32 sampai nak samekan golongan kami ni dengan zombi kampung pisang yg sedang berjalan?

Uhuk.. Aku tau la aku tergolong dalam golongan perempuan bersaiz 0, tapi sgt sedih dgn statement mamat neh.. Bukan tak usaha utk tambah berat, dah usaha sehabis baik, tapi masih belum bertambah berat badan aku ni. Bukan saja faktor makan, mungkin ada faktor lain yg sebabkan aku tak gemok walaupun dah makan dengan kuantiti yg banyak. 

Mungkin stress dgn study dgn thesis. Mungkin memang genetik keluarga yg buatkan aku mmg tak boleh gemok dlm usia skrg. (Mama aku kurus gila sebelum kawen, dah kawen & beranak ramai, baru kembang. Kakak aku pun kecik je walaupun dah ade 2 org anak, mcm figure anak dara.)

Ada sape2 boleh bantu macamane nak tambah berat badan dgn cara yg sihat tak?

p/s : kurus pun kurus la, asalkan sihat.

8 comments:

❤ princess ❤ said...

brsyukur dgn apa yang ada.. ;)

Aini said...

yeszaaa... bersyukurlah.. orang lain semua nak kurus tau!!!

adaNiff said...

kurus sgt tak boleh gak.. BMI tak ideal. kena tambah lg 10 kilo tau baru stabil... :(

Enchaoz said...

heyy x perlu risau la kurus.. kurus lagi cantik drp gemok btw :P

noor afzan said...

ramai nak kurus la beb..
dont worry..
ramai je yang prefer SIZE 0 nih..

lain orang lain pandang k..=)

milla said...

Excersice pun bole tambah berat ,saya pernah baca. Ade buat tak? Hehehe.. Sebab die leh kekal kan metabolism tinggi.. Nanti takde lemak tersimpan, tapi berat tambah :P

adaNiff said...

kdg2 je pegi jog. hehe. thanks milla.

Mi$s NiCkeL=? said...

oh!
kte senasib..
kurus~
xpela..
metabolisma badan tinggi..
nnti da kwin,nek la bdan..
xyh kite risau ye?
hehe=)