April 15, 2010

.::THUMP THUMP THUMP.. Petanda?::.

Kelmarin jantung aku THUMP THUMP THUMP THUMP.. laju..
Semalam jantung aku THUMP THUMP THUMP THUMP.. laju sgt bila bercakap dgn dia..

Anip tanya.. "Bagus ke tak bagus?"
Aku jawab.. "Bagus la.." tanda rindu kot, tu yg sakit jantung. (huhu leh terima ke alasan ni?)

Banyak kali call dia pagi semalam ms dalam library.. Just to hear his voice.. Dah name pun dalam library, cakap phone pun kena bisik-bisik.

Tak sangka pulak THUMP THUMP THUMP THUMP tu rupa-rupanya petanda..

Kul 5 petang aku call lagi. Kawan dia yg jawab.. "Anip accident, dgn Zahid"

Aku tak caya. Sebab Anip suka main-mainkan aku dgn kawan-kawan dia. Kelmarin aku call, kawan dia angkat, cakap Anip demam panas. Tidur. Aku pun caya aje lah. Tapi kawan dia kantoi sebab background bising mcm atas jalan raya, dlm kereta. Suka gurau mcm tu. Anip, saya tak suka gurau2 serius lagi dah lepas ni.

Petang semalam.. Anip accident.. For real. Kawan-kawan dia tak gurau-gurau, tak main-main. Aku percaya pun bila dengar bunyi siren ambulans. Gile cuak.

Nasib baik, tak teruk. Anip kena 4 jahitan kat siku. Luka kat peha. Dapat cuti 2 minggu.. Wah! Seronok sgt la dia.. Along dah offer nak gi Hospital Kajang malam tu jugak tapi Anip x kena stay sana. Just kena jahit siku then dah boleh balik Bangi..

Happy birthday cayang... Hadiah kat siku tu hadiah permanent. Hadiah paling bermakna utk hari lahir ke-20. Tahu.. Sangat sakit.  Kalau boleh transfer sakit tu kat aku, aku sanggup je ganti dia.  Moga Anip cepat sembuh & dpt join bowling tournament next week..

Anip, saya sayang kamu sangat-sangat. Tak dpt bayangkan hidup tanpa kamu..

6 comments:

MiSs TOrA said...

sy doakan anip awk cpt sembuh n boleh main bowling ye ;-)

adaNiff said...

thanks =)

akira sendoh said...

akira pun doakan untuk anip ada jugak..smga cpt smbh...:)

akira sendoh said...

akira pun doakan untuk anip ada jugak..smga cpt smbh...:)

wenkhadi said...

huhu..nak join main bowling boleh?

~ATIKAH AZMIDI~ said...

dub dab dub dab..
adrenaline nye x stabil..
ini rupenya yg berlaku..
pity him
hope anip cpat sembuh
ada sabar ek..