March 09, 2010

.::Koleksi Headers Blog AdaNiFF::.

Nak tahu salah satu sebab aku suke simple template yg hitam, suram & kelam ini?? Sebab aku boleh tukar headers banyak-banyak kali! Haha.. Cantik tak cantik tu belakang kire lah..  Janji dapat kepuasan pd diri sendiri.. Lagipun aku hanya belajar sendiri je nak edit pics gunakan Adobe Photoshop..

Kat bawah ni antara headers yg pernah aku guna.. Dah tak ingat urutan dia. Layan je la.. =)

 
First header yang aku guna.. Mase ni belum AdaNiff lagi. Hehe.. Aku wat blog ni sekadar suka2 pd awalnya, tak nak serius sgt berblog. So header pun pakai hentam je. (Aku tak pernah suka kaler hijau lumut). 
 
Ni antara my favourite.. Sebab muka aku jadi banyak2 kaler.. Hehe.. Masih Ada, belum Adaniff. Lama gak gune header ni sbb sayang nak tukar..

  
Haha. Ade orang cakap header ni header tayang jam. Apekah?? Tu jam Q&Q je kot. RM49.90. Haha.. (Geli dgn kaler pink, tapi layan je laaa..) Haha..

Yang comel abis ni.. Aku sempat gune sekejap je. Coz selang beberapa hari lepas gunakan header ni, aku n Haniff decide nak tukar nama blog kpd AdaNiff.

Aku hilang idea camne nak wat header utk kami berdua. Lost giler aa mase ni. Semua yg aku wat, x kena. Kerap tukar-tukar.. Ramai yg perasan kot aku kerap tukar header, kadang-kadang tak smpai sehari aku tukar header baru. Huhu..

 
Header yg langsung tak best. Sempat guna sehari jek. Haha..

Yang ni lak font tahpape.. Macam cacat je aku tgk header ni. Haishh..

 
Ni antara my favourite.. Dah jumpa idea mcmane nak wat header baru lepas kami kongsi blog ni.. 

Yang ni edit guna PhotoScape. Terlebih macho lak Haniff cyg aku ni. Hehe..

 
Tukar kaler lak. Haha..

 
Yang ni, aku dah lama edit. Just tambah font & kecikkan saiz dia je. Pic ni amik mase dating kat TimesSquare. Aku suke pic ni. Jadi wallpaper kat lappy. Hehe..

Ini terlebih rajin namenye. Haha.. Cantum-cantum gambar. Gambar ni unik sebab aku punye pose tak berubah langsung. Tapi mata Haniff lak melilau sane sini.. Hehe.. Cute! Credit to Haniff's best friend Tengku Budiman yg amik pics ni. Mase ni double date kat Alamanda. Haha..

 
Tomey kan? Tomey kan? Kan? Kan?

  
Yang ni aku namakan dia header Extra Suram. Orang nak masuk blog aku pun mesti takut. Haha..

Sukeeeee sgt header ni. Tapi takut pemilik asal claim copyright. So, sempat guna sekejap je la...

Suke woah yang ni... Dah banyak belajar meng'edit'.. So makin seronok tukar2 header.. Gambar ni aku amik mase jalan2 kat KLCC. Pc Fair. Ramai gile orang mase tu tapi kami selamba je lepak kat taman KLCC tu. Seronok tgk gelagat orang ramai.

Mengada-ngada nak letak gambar solo balik sebab dah lama tak amik pics baru dgn Haniff. Hehe.. 

  
Baik la.. Saya sangat kempunan main gitar, ni tipu-tipu saje. Gitar tu pun gitar sepupu. Pinjam nak wat posing je. Haha. BILA LA NAK DAPAT GITAR NI?????

  
Ini ialah header kesayangan. Pic ni amik kat Wendy's TimesSquare. Celebrate 1st year anniversary.. Haniff tgh bace novel Tunggu Teduh Dulu mase ni.. So ade watak Matahari, Pelangi & Hujan. Aku pilih Pelangi. Haniff Matahari aku. Haha. Jiwangs. Wek. Sila muntah.

p/s: pengalaman wat header sangat seronok. mase tak ade idea, hampir berjam-jam edit baru la puas hati. time idea datang mencurah-curah, 15 minit pun leh siap edit. kadang2 ade yang tak disengajakan, jadi cantik (pd pandangan mata aku la).. Aku belajar sendiri je. So, kena rajin explore. Skrg dah kurang masa utk mengedit sebab bz.. So aku rotate je la koleksi yg lama. 

p/s: kalau orang tanya, ape hobi anda? boleh tak aku jawab, edit gambar utk header blog? hehe.. enjoy!!

13 comments:

atreyu strange said...

WOW. Sgt banyak header! Aku dah 2 tahun blogging baru tukar 3-4 kali. Haha. Nampak sangat malas.

adaNiff said...

haha.. minat yg penting.. aku sgt suke edit gambar :)

wenkhadi said...

huhu...cantek2....dulu blaja graphic design ke?

adaNiff said...

belaja sendiri je. huhu...

Jong said...

Very cute....i like the cartoon one.

Nanged and ads clicked!!!

adaNiff said...

thanks Jong =)

BezBuddy said...

adda....ajarla kite wt header...huhu

adaNiff said...

boleh2... tapi Ada pun ade basic je. x belajar betul2 pun. just explore sendiri je...

MuhD NoR AzyM said...

Pening jugak ek nak buat header je pun..huhu

adaNiff said...

haha.. kalo satu je n x nak tukar2 mmg la x pening. ni jenis yg rajen sgt nak tukar. pening la jwbnye. hehe..

adaNiff said...

hanx haniff: abg suke header yg no 8, 10 n 14. actually suke sume. tp yg paling abg suke are no 8, 10 n 14. thanx~

adaNiff said...

hehe, thanks abg. ok nanti syg rotate yg 3 tu ye.. :)

Anonymous said...

Nice dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.