March 08, 2010

.::Apekejadahnye Tuan/Encik Anonymous Ini???::.

Assalamualaikum... Haaa.. Kasi tenang sikit nak tulis entry baru ye kawan-kawan.. Ku baru saje mendapat komen dari Sang Anonymous utk ENTRY INI..

Beginilah yang tertulis.. Bacalah ye..

 

Wah wah.. Apekejadahnye ni Encik/Tuan/Saudara Anonymous?? Tak ada nama sebenarkah?? 
 
Adakah anda mengenali saya & Haniff? Wall post di FB tu hanya gurauan kami berdua. Entry itu takde pun menceritakan tentang sang isteri yg x mahu mendgr ckp suami.
 
Jika anda emo kerana komen2 pada entry tersebut, cik WIDDA_ME juga telah meletakkan perkataan 'TOLONG' pada ayat beliau. Bukan menyebut perkataan Hoi B suamiku!! Tumbuk belacan ni!!
 
Kenapa anda emo di sini wahai Encik Anonymous? Adakah bakal isteri anda meminta RM10K utk hantaran dan anda tidak mampu? Haihh.. Atau anda sgt kempunan berpoligami tapi x mampu krn bakal isteri kedua minta berpuluh-puluh ribu??
 
Wanita yg menjadi isteri mmg perlu mendgr cakap suami. Itu mmg dah termaktub. Tapi tugas isteri bukan sbg orang gaji, yg perlu diarah membuat sesuatu kpd suami & suami hanya goyang kaki. 

Sedangkan Nabi Muhammad pun membantu Aisyah meringankan beban di dapur... 

Kalau ada pakaian yang koyak, Baginda menjahit pakaiannya sendiri tanpa menyuruh isterinya.

Setiap kali pulang ke rumah, bila dilihat tiada makanan yg sudah siap dimasak utk dimakan, sambil tersenyum Baginda menyingsing lengan bajunya utk membantu isterinya di dapur.  Saidatina Aisyah menceritakan - Kalau Nabi berada di rumah, beliau selalu membantu urusan rumahtangga.

Ingatlah kawan-kawan. Nabi ialah manusia maksum. Tapi Baginda sanggup melakukan kerja-kerja bersama  isteri. Bagaimana dgn kita manusia biasa, hamba hina di sisi-Nya?

Encik Anonymous, tak perlu la emo di sini. Pi la sound awek/bini/bakal bini yg x mahu dengar cakap kamu tu.. Tarik nafas dalam2 ye.. Tak perlu emo di sini..

Haha. Lawak. Entry seringkas ini pun leh jadi bahan emo. =) 
Jom tumbuk sambal belacan. Wat yg pedas-pedas sikit.. Biar tambah pedas kpd yg empunya diri itu membacanya..

p/s: masuk rumah orang, silalah bagi salam.. perkenalkan diri. jangan main terjah je. soal selidik dulu awal cerita.. trimas. 

p/s: pada yg tak faham, sila baca komen Sang Anonymous di ENTRY INI.. =)

3 comments:

cik EPAL said...

Siapakah anonymous itu? Hehh

Khairiyah said...

wahahahha..ade la sumthing happen in his life kot tu yg emo tak tentu psl..
layan je la ada..hehehe

HoNEybUneE said...

hahahahhahah...aper yg org tu emo sgt erk...hurm...macam2 laaa....tah haper2...ada gak makhluk camtu kat muker bumi ni..