March 25, 2010

.::Analytics by Nuffnang.. Hmm.. Aku sangsi::.

Minggu ni sesuatu yang pelik berlaku pd analisis hamba-hamba Allah yang datang melawat blog sampah aku ni.. Hurm.. Analisis dari Nuffnang ni 100% tepat ke? Aku sangsi lah bila tgk analisis ni, sebab biasanya hanya viewers dari Malaysia je yg datang visit...

 Pakistan? India? Romania?

India? Pakistan? Spain?

 Romania? Canada? Pakistan? India? United States banyak-banyak?


Sangsi ni weh.. Sape yg view blog aku ni ha?
Mamat jual kain dari Pakistan ke? 
Atau amma jual sari dari India?

Baik korang mengaku...

6 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

hahaha...
tbayang i mamat jual kain view ur blog darl..
smbil angkat kain..

adoi..

adaNiff said...

ekeke.. yg ade jambang tebal2 bawak guni kain kat blakang moto diorg. hahaha.. ~sangsi~

Sharinginfoz said...

maybe orang malaysia dok kat luar negara

Jumpa Doktor Gigi

Melancong Percuma???

adaNiff said...

org malaysia duk kat pakistan? hmmm.. maybe.

Anak Perak said...

Bila anda menggunakan blogspot, outomatik anda akan berdaftar dengan google search. Itu kelebihan pengguna blogspot.

Jadi pengguna luar dari Malaysia itu berkemungkinan keyword dia search kat google ade kena mengena dengan title or content kat blog anda.

Untuk untuk melihat keyword tersebut anda boleh melihat di analytics di bahagian keywords

aried said...

adaniff,
jawapan paling tepat sekali bagi aried ialah maybe kerana ramai diantara kita(bloggers @ pengguna internet lain) yang gunakan ultrasurf(united state) dan byak lagi software@ add on firefox yang berfungsi untuk menukarkan proxy mereka,
jadi ip mereka akan berubah menjadi ip negara lain(bergantung kepada no proxy yang mereka gunakan),

antara proxy yang maybe ramai guna(hehheh,aried pernah guna),
united state, indonesia, korea, china, taiwan, canada, dan bnyak lagi,huhuhu

kenapa proxy?? huhu, jawapannye mudahhhhh,
sebab ramai pgguna internet ni bukan pkai broadband@ streamyx, tapi depa ramai pakai wifi University yang conpem2 ade websense,huhuh, so cara paling mudah nak layari web2 yang di blok oleh websense ini ialah mnggunakan proxy,yeaaaaaa

kan5x????

ade masa jom intai2 tips n trick nuffnang n lain2 lagi dalam blog aried di http://www.ar-rifke.com/