March 03, 2010

.::Agak-agak Macam Ni Ke Nanti??::.

Dah lame tak cerita alkisah perchentaan AdaNiff. Layan je la yg bawah ni. Pas bace, nak termuntah pun tak ape. Sebab belog ni memang penuh dengan srooootttt srooootttt hingus selsema & haaakkk tuihhhh kahak.


p/s: Facebook digunakan utk berhubung ketika Adawiyah & Haniff kehabisan kredit topup.
p/s utk diri sendiri: perlu belajar wat sambal belacan paling sedap di dunia. lauk tak sedap x ape. hoho.

12 comments:

YobSumo said...

haha. janji bahgia.

adaNiff said...

=)

[z@ck] said...

sambal belacan adalah elemen penting dalam sesuatu hidangan..

yup..trueee!!!

adaNiff said...

haha.. tu la pasal. nak makan mesti ade sambal belacan... tmbah selera.

sukiminna said...

bluwerk2..muntah hijau kuning, biru, pink,muntah rainbow
hehehehe

widda_me said...

mesti ada unsur belacan..
i loikeeee too....

saya kalau ada suami WAJIB tahu guna lesung batu..tak tahu guna blender takpe..
sebab senang

"B..tolong tumbuk sambal belacan.."

setle

adaNiff said...

hahaha. cik suki.. jeles??

adaNiff said...

widda.. setuju.. tau mintak je kan? biar diorg wat plak.. haha.

Anonymous said...

mmg laki tau mtk je la. dh byr rm10 ribu. ade gak berpuluh-puluh ribu. xkn xleh lg. klu dlu senang je nk kawen. bg al-quran pn dh ok. x mhl pun. tp bahagia je smpi mati. zaman skang, byr mahal2 tp x bahagia. cerai sane cerai sni. adakah duit ksh syg yg sebenar? dh syg kn. pandai2 la. ish3. so, mmg patut la suami mtk ape yg die nk. isteri plak kne la ikut slagi x slh syariat. so, pompuan yg rse xleh ikut ckp suami, bgos x yah kawin. so, x yah naki berkire la sbb mmg dh lumrah isteri dgr ckp suami. kne r pandai lyn suami. suami berpoligami marah plak. layanan isteri yg kurang memuaskan juga adalah slh 1 punca suami berpoligami. so, pk kn btol2.

adaNiff said...

wah wah.. apekejadahnye ni encik/cik anonymous?? tak ada nama sebenarkah??

anda kenal saye & haniff? wall post di FB tu hanya gurauan kami berdua. entry ini takde pun cakap x nak dgr ckp suami.

dan WIDDA juga meletakkan perkataan TOLONG pada ayat beliau.

kenapa emo di sini? bakal isteri meminta 10K hantaran dan anda tidak mampukah?? haihh.. atau anda sgt kempunan berpoligami tapi x mampu krn bakal isteri kedua minta berpuluh-puluh ribu??

wanita yg menjadi isteri mmg perlu dgr cakap suami. itu mmg dah termaktub. tapi tugas isteri bukan sbg orang gaji, yg perlu diarah membuat sesuatu kpd suami & suami hanya goyang kaki.

Sedangkan Nabi Muhammad pun membantu Aisyah meringankan beban di dapur...

encik anonymous, tak perlu la emo di sini. pi la sound awek/bini/bakal bini yg x mahu dengar cakap kamu tu.. trimas...

tarik nafas dalam2 ye.. haha. lawak. entry seringkas ini pun leh jadi bahan emo. =)

Anonymous said...

hanx haniff: ada betol gak ape yg anonymous tu ckp. Pendapat x betol n x slh. klu nk terima, terima. klu xnk terima xpe r. k. pendapat setiap org berlainan. pendapat mmg boleh dikeluarkan tp btol dan slhnye xde. semua pendapat hanyalah utk diterima n x diterima. that's all. setiap manusia boleh bersuara. bersuara utk menyatakan pendapat. Jadi, sila hormati pendapat org lain. Kita hanyalah pelakon. Allah adalah director. Setiap lirik kita juga telah dicipta oleh Allah. so, Lakonlah watak masing-masing dgn sebaiknya.

adaNiff said...

baik. hehe.. takmo tulis panjang2.. thanks abg. :)