January 06, 2010

.::Soaking Wet!!::.

Ini cerita sambutan tahun baru yg paling menyeronokkan dalam hidup.

2nd January 2010.. Kami berbasah-basahan di Bukit Gambang Water Park. Memang dah lame nak update pasal percutian kami ni, tapi x de pics best yg sempat aku snap dr K800i aku. Over excited bermandi-manda sampai terlupa nak snap pics. Yg ade pun dlm camera Adik Su. Aku usha Friendster & Facebook dia, tapi dia pun belum update pics.

Bukit Gambang Water Park tak la sehebat Sunway Lagoon tapi mmg enjoy la. Ramai juga amik kesempatan bercuti dgn family kat sana. The best part was I went there with Haniff's family.  Abah, Mak, Kak Long, Abg Syam, Angah, Uda, Kak Teh, Adik Su, Haniff (Abg Chik) and me. 10 orang. 2 kereta.  Haniff & his family bertolak dari rumah then picked me up kat Maran, & perjalanan diteruskan ke Gambang. Dlm kul 11 pagi kitorang sampai.. Lepak dalam Water Park tu sampai petang. Around 6pm.  Sakan gile mandi, sampai pucat kuning tapak tangan. Biru kuku. Haha. Mak Haniff & his family lak mmg sporting habis. Aku n Haniff share 1 tube (pelampung 2 lubang). So, memang sakan la kami 'mandi bersama'. Hahaha..


Tangkap basah. Haha. Baru pas mandi. Makan sambil jaga handbag mak.

Then, after 6pm, kami teruskan perjalanan ke Kuantan. Nak beli barang-barang keperluan hostel utk Haniff, Kak Teh & Adik Su. Sebelum shopping, kami dinner kat Tanjung Lumpur yg memang terkenal dgn makanan laut. Mak Haniff teringin makan pari bakar, so tercapailah malam tu.  Lepas makan-makan sampai senak (Alhamdulillah..) baru la shopping.  Beli barang kat Giant smpai kul 10.30pm. Then dlm perjalanan balik, singgah beli buah tangan & keropok lekor utk mama & adik-adik kat umah.

Sampai Maran dlm kul 12 tgh malam. Letih yg amat, tapi enjoy sgt2. This is my second time meeting Haniff's family. Honestly, Haniff has a wonderful family. Mmg seronok & enjoy sgt2 dgn diorang.

p/s: Mucuk, thanks a lot coz bawak syg. It meant a lot to me.

3 comments:

sukiminna said...

argh..jelezzzzzzz

Eyriqazz said...

bestnya pi bukit gambang..teringin nak pi sana..

Kuiz Bersama Eyriqazz@Great Teacher Onizuka

izzahfarhana said...

hehe rumate dh pi,xpa ada lg 4 tahun boley pi.hehehe