January 25, 2010

.::CiCaK Anip Nyaris-Nyaris Dicilok!!::.

Pagi Sabtu lepas aku ke Bangi sebab dah sangap sangat nak main bowling. So, Anip bawak aku main bowling kat Bangi Superbowl, dalam Pasaraya Warta, Bangi. Huhu.. Tak femes langsung nama pasaraya. Lalalala.. Tapi main bowling kat sana memang syok. Ade student price. 1 game RM 4 je.. Boleh tayang kebanggaan tak? Kau orang cakap tak boleh pun aku tetap nak tayang gak. Ngehngeh.



T=Taylor=Haniff,   J=Jamie=Adawiyah.
Hahaha. Tengokla hasil kesangapan aku. 174 beb. My personal new record. Suke suke suke. Tok Guru pun dah kalah ni. Dah boleh join tournament ni. Hahaha.

Pas berjimbaaa bermain bowling, makan, & berkaraoke dlm pasaraya Warta yg cambest tu, dah tibe masa utk pulang sebab petang tu aku kena rush pegi lab.. Kami pun turun bawah kat parking motor sambil makan mangga cicah asam + sengkuang cicah kicap pedas. Alangkah bengangnye kami bila CiCaK Anip nyaris-nyaris dicilok..
                                                           
Bahagian lock tu dah kena korek dgn benda tajam.

Luckily cubaan pencilok motor melakukan eksperimen mencilok motor (buat kali pertama, mungkin) tak berjaya.. Bengang tahap cipan owh.. Kami stucked kat situ beberapa jam sebab kunci dah takleh masuk & motor dah x leh start. Untung Anip ni penyabar orangnye. Hampir 2 jam gak la kat situ, last-last kunci dpt masuk & dpt start enjin motor.


Masih mampu tersenyum walaupun motor nyaris-nyaris hilang.
Oh ye. CiCaK = CCK. (plat motor)

Oleh kerana dah agak lewat, Anip dgn bestnye wat keputusan utk temankan aku naik komuter balik UM. Temankan wat keje lab malam tu. Huhu. Kenangan terindah. Susah nak dapat.. Then we went to Pavilion. Tgk citer Tooth Fairy. Release gak tension si Anip yg banyak gelak tgk citer tu. The Rock memang boleh bawak watak lawak. Best owh citer tu. Sape belum tgk n rase nak release tension, disarankan menonton.

Moral of the story, sesape yang parking motor kat bahagian tepi PASARAYA WARTA, BANGI, anda dinasihatkan utk lock motor anda elok-elok sebab pencilok-pencilok motor suke wat eksperimen mencilok motor di kawasan itu. Pelik jugak. Banyak motor-motor cun kat parking lot tu, tapi motor Anip jugak yg dia nak cilok.

Pencilok motor sekalian, kecik-kecik dulu tak sekolah ke?? Dah besar menyusahkan orang. 
BUDUSSS! 

5 comments:

kawie2020 said...

memang banggang budak2 yg dok buat keje nih!!! motor kawie penah kene curik kat seksyen 2 shah alam...

black_mel said...

memang bengong...aku dh hilang 2 bijik moto gara2 org bengong mcm diorg nie..


yg ni patut potong tangan...

ajie said...

aku kena dekat kinta city ipoh.. rxz.. masuk kejap je dalam tu.. keluar tengok kat motor.. dah berlubang kunci.. mesti ada yang usha line kot?.. sebab masuk tak sampai 10minit.. nasib baik cepat keluar.. kalau tak lebohhhhh.. (kate orang perak) hehehe

ai@reel said...

pergh...diorg ni memang x patut tul.......kalau dapat ni ...ehehehheh

sabar jer lah mungkin cck tu lawa sangat kot....

mie said...

ehh..akula yg nk try cilok aritu..
haha..just kidding!