July 27, 2009

.::My New Kitties::.

Introducing my new kitties..... ^_____^


Si perasan Macho
.
Si comot
.
Si Chumel
.
Introducing their names..
.
UWEH
.
OYET
.
ODAI
.
ILEM
.
EMA
.
Yes, they all have wierd names... Hahaha..
Please ask me why.. And I'll answer you right away..
LOVE MY CUTE KITTIES SOOO MUCH...!!

.::Warkah Buat Sang Pendekar::.

Madah orang Mengkasar:
.
"Anak laki-laki tak boleh dihiraukan panjang.. Hidupnya ialah buat berjuang.. Kalau perahunya telah dikayuhnya ke tengah, dia tak boleh surut palang, meskipun bagaimana besar gelombang.. Biarkan kemudi patah, biarkan layar robek, itu lebih mulia daripada membalik haluan pulang"
-Hamka-
.
Kekandaku Sang Pendekar.. Aku tahu kau terpaksa berpakaian begitu.. Namun, aku musykil, kerana dari gambar-gambarmu ini, wajahmu menggambarkan sebaliknya.. Alangkah gembira wajahmu ketika diisytihar Raja menjadi salah seorang dari sang pendekar berlapan. Tak mengapalah dik, teruskan usahamu mengejar cita-cita.. Aku tahu kau mampu menjadi yg terbaik, lebih baik dari dindamu ini..
.
Selamat berjaya wahai Pendekarku Wali Songo (Songo=Tujuh dlm Bahasa Jawa) Eh.. Bukan... Wali Volu (Volu=Lapan dlm Bahasa Jawa).. Moga kau berjaya mengharumkan nama keluarga Wak Roni.. InsyaAllah.. Berjuanglah kau hingga ke titisan darah terakhir...!!
.
Bahahahahahaha... Adikku Mohd.Shahir bin Mohd.Hairuni.. Sori ah... Kak Ada wat ni sebagai upah membeli pendrive 8GB kau... Hmmm.. Rase sgt berbaloi... Not to humiliate you... But to be honest...
You are the MOST HANDSOME PENDEKAR...
Serious shit...I'm not joking bro.. I'm proud to be ur sister.. Yes, I'm a proud sister.. Ngeee~~~
.
.
.
My lil' bro.. Heee..

July 22, 2009

.::Tahniah Kak Syu::.

18 Julai 2009 - Hari bersejarah buat teman seperjuangan kami Kak Syu.. Tahniah Kak Syu. Kak Syu cantekkk sgt mase majlis bersanding.. Semoga Kak Syu & pasangan berbahagia selalu, kekal ke anak cucu, InsyaALLAH..
.

Haaa.. yang mengintai kat tingkap ni.. Aku nak tanya.. WHO'S NEXT??? Hehehe.. Nora dah confirm 4-5 tahun lagi.. Kama pun, highly demanded minah tu.. Aku??? Masih belum pasti. Hehe.. Doakanlah jodohku sampai ye kawan-kawan. Amin..
.
Sangat seronok berada di Melaka. Dapat nikmati suasana kampung. Pengalaman yang tak akan aku lupakan selama-lamanya.
.
p/s: looking forward for my first love wedding that will be held on 26th of September. Jodohnya dah sampai, alhamdulillah.. Moga dia juga berbahagia bersama pasangan tersayang.. Amin..

.::Kegedikan Seorang Gedik::.

2-3 minggu ni tahap kesabaran aku agak tercabar dgn sorang perempuan bawah umur yang sangat gedik.. Bukan tercabar kerana cemburu buta, tapi tercabar dgn sikap gedik si gedik yg memang deserve tamparan wanita sepam-dua secara bertubi-tubi.. Perlu ke jadi gedik? Perlu ke mengganggu hubungan pasangan lain? Lepas sorang, sorang pulak yang si gedik menggedik. Si gedik tak sedar ke yang kegedikan terlampaunye tu mungkin bakal membawa padah pd diri sendiri?
.
Haihhh... Aku sendiri tak faham ape sebenarnya motif kegedikan si gedik.. Tak cukup kasih sayang? Perlu belaian manja?? Sampai libatkan kegedikan mak & bapak sedara & nenek sendiri dalam kisah kegedikan si gedik??? Kat sini aku nak pesan la kat si gedik tu, tolongla control tahap kegedikan tu.. (boleh ke dia control??) Ni KL dik.. Ko nak gedik camtu kat sini, silap hari bulan, tak lama la ko.. Hmmm.. Entah. Aku sendiri tak faham sikap manusia.. Mungkin yg gedik akan terus gedik.. Dan lelaki2 yg suka tahap kegedikan terlampau si gedik sangat mudah mempermainkan si gedik.....
.
Si gedik.. Kau memang HONG-NGEK, BONG-NGEK, BENG-NGONG, dan BUS-SUK!!
.
Oh.. Kat bawah ni aku saje letak wajah-wajah gedik seorang aku. Adekah aki si gedik?? Oh bukan aku.. Aku tak gedik. Aku cuma gedik di sini. Blog aku suka hati aku. Aku yang tak gedik ni sudah pasti tak akan mengganggu balak orang, tunang orang, mahupun laki orang.
.
.
.
.
.

PEACE..! NO WAR..!

.::Aku Bukan Ada Lagi::.

Aku nak tukar nama gelaran. Aku x nak org panggil aku Ada lagi. Nak tukar.
From now on, please call me KAK CHIK.
^____^

July 16, 2009

.::Shopping Week::.

Things I've bought within 2 weeks...

-B.U.M's handbag
-2 shawls at Jln T.A.R
-2 shirts at F.O.S
-a pair of shoes at TCS
-Sony Ericsson F503 handphone (birthday present for my lil' sis)
.
I'm craving for...
-gitar kapok.. (Han, sila cari utk saye ye..)
-FOSSIL's watch... Tadi dah jumpe.. Sempat usha.. RM399.. Berbaloi ke nak beli?
-more shawls.. (Kama, sila inform saye jika anda ingin ke Jln T.A.R lagi ye..)
.
This week is a shopping week! Sangat sakan berbelanja dgn duit loan.. Huhu.. SALAHGUNA!!!!
Tak kisah la.. Yg penting puas hati... Dah lama mengidam nak berbelanja.. Akhirnye dpt juge.. Arini, pegi Sungei Wang dgn Fifi & Kama.. Kama yg sibuk cari heels, last2 aku n Fifi yg paling banyak berbelanja..
..

We went to ROMP again today.. This time, we bumped with Zizie and Aishah of Akademi Fantasia.. Sempat snap pic dgn diorang.. Aishah sgt chumel with her cute smile.. Zizie pun chantek... Hehe.. Happy....... (^______^)
KFC ade menu baru.. Cheezy Makaroni kot? Sgt sedap.. Sila cuba..


Us at KFC

Me with Zizie and Aishah.. Kami bertiga sangat tinggi.. Hehe..

.::Chenta Lagi.::

Spending our precious hours at McD.. Huuuu...






.
Chenta.. You touched my heart with your words.. Thanks for bringing me in your life.. Really hope that this happiness will never end.. Love you so much..

.::Kisah Chenta::.

Waaaahhhhh...!! Geng Sedut Lilit sekalian.. Kamu semua sungguh tidak adil krn mengupdate cerita yg best2 di blog kamu sekalian.. Walaupun terpaksa ke CC utk mengupdate, tapi x mengapalah.. Aku rela menghidu bau ketiak-ketiak Pak Arab demi membuang habuk-habuk sunyi blog ini.. Ngeh ngeh..
.
This is the story of me & Chenta on Sunday.. 12th July.. Oh.. Hari itu agak bermakna bagiku.. We have been holding hands for 6 months and a day.. Clap..Clap..Clap... Sayang mucuk saye... ^___^
.
We went to Low Yat to fix my lappy.. Lappy dah sembuh.. Tapi x tau kat mane salahnye, since that day, Lappy x dapat detect wireless connection kat kolej.. Kat library boleh pulak.. So, I've made my conclusion that Lappy wants me to bring him to the library everyday.. Huhu.. Baik Lappy ni, suh tuan dia gi study kat library.. Ngee...
.
I decided to buy Chenta some present that day.. Ye la.. Sejak dari awal kami kenal, aku belum pernah bg present kat dia.. Hehe.. Sorry han.. I'm not a good present giver.. Sgt susah nak decide ape hadiah yg sesuai utk kamu.. Lastly, I decided to give him a pair of Everlast shoes seperti yg tertera di bawah.. Tadaaaa...
.
.
Haha.. Hari yang same juge, we went to ROMP.. Aku mmg bersemangat nak cari jacket with the same design as his.. Akhirnye jumpe.. Lalalalala... Tanpa berfikir panjang, aku capai dan beli...
.


.
Kami seperti Mat dan Minah Rempit yang beriman bukan?? Hahahaha... Oh ya.. Aku baru belajar lilit-lilit selendang.. Chenta tak berapa suka.. Dia cakap nmpak rambut.. Ngee.. Ok han, next time syg akan pakai anak tudung.. Tapi, lilit tetap lilit.. Hihi..
.
Things happened at Pekeliling.. Agak tak menggembirakan aku.. Huu.. Han, tak perlu terlalu baik dgn orang k.. Takut nnti kebaikan kita disalah anggap.. Syg x nak the same thing happens again in the future...
.
Our journey continued at Bandar Baru Bangi.. Yang ini, Geng Sedut aje la yg tau.. McDonald dibuka 24 jam ye kawan-kawan.. Gaga... Bersambung di post seterusnya...

July 13, 2009

.::Ohoiii II::.

Aku di Cyber Cafe lagi.. The good news is my laptop is finally A-OK.. Went to Low Yat with my dear Chenta yesterday to fix it. Problem with the power cord and the connection with motherboard. Charged RM250.. Ok la tu, no need to buy a new lappy.. Loan pun dah masuk, so everything ran smoothly. Alhamdulillah.. The bad news is the wifi connection in my college is like damn hell (sorry for my words.. hehe)
.
Thank you lappy... Kamu sudah sembuh..
Nanti kita update blog ni same2 lagi k..
Boleh upload gambar baaaanyak-baaaanyak.. (^_____^)v

July 09, 2009

.::Ohoiiii::.

Laptop rosak saye masih belum diperbaiki. Sorang kate power cord rosak, sorang kate charger x compatible.. mane satu yg betul?? Adeh.. Tension maaa.. Idop tanpa laptop ibarat nasi tanpa lauk. Apekahh??
.
Lost count of my lab days sebab dah lame x update blog ni.. Huh.. But today we did our 80th samples. Another 20 samples to go.. InsyaAllah by next week dpt settlekan semuanya.. Our main prob now is the freeze-drying method.. Hopefully semuanya berjalan dgn baekkk.. InsyaAllah.
.
After lab, we (Aku, Fifi n Hani) went to MidValley to watch Transformers. The best movie ever. Huhu.. Cik Kama jangan jeles. Sila tonton movie itu di laptop Fifi sahaja. Hahahahaha.. Gelak jahat.
.
Tak tau bile lagi dpt update blog ni. Ni pun bersusah payah ke Cyber Cafe. Memang la ade aircond. Tapi bile dah bercampur dgn bau ketiak hangit pak-pak Arab dlm Cafe ni.. Mak aihhh.. Boleh muntah hijau dibuatnye.. So x leh lelame kat dalam ni.
.
Farm Town pun dah lame aku x jenguk. Aku dah menggaji Nora sepenuhnye utk menjadi makcik guard merangkap tukang harvest kat farm aku. Hihi.. Thanks Cik Nora..
.
Till later.. Laptop cepatlah sembuh......

July 02, 2009

.::Lalala::.

Day # 12 & 13
.
60 samples at the moment..
.
40 samples to go....!!!
.
Saya sangat sibuk bermain Farm Town.
.
Level 24, RM648, 632.
(consider Farm Town guna matawang Ringgit Malaysia la)

.
Esok nak balik kampung. Over excited.
(^_____^)v