May 26, 2009

.::Ronggeng 12 Hari::.

Alhamdulillah.. Everything is done.. Proposal dah pun dihantar ke ISB.. Hopefully peruntukan RM10K utk dissertation diluluskan. Amin...
d
Lega sangat2 coz dpt siapkan proposal tu on time. Dptla aku berehat lebih kurang 2 minggu before labworks start. Geng Sedut! Aku dah x sabar nak balik Buckingham. Hahaha...
d
Aku baru siap2 packing barang. Ye la.. Buckingham babe.. Lame plak tu, 2 minggu. Huhu.. By the way, aku akan bertolak bersama Along & Angah malam ni. Awal tadi Along suh aku gerak ke Kelana Jaya before 6pm, but then Angah plak balik opis lmbat arini, 10pm katenye. So, Along akan dtg jemput aku kat UM at 8pm then kitorang gerak ke Shah Alam plak, jemput Angah. Lega, x payah jalan kaki keluar UM. Hohoho.. Tq Along.
d
Tak sabar rasenye nak jumpa family kat umah, especially baby Aiman & abangnye Hazmi, dua anak saudara lelakiku.. Seronok dapat balik awal since dpt tolong family kat umah wat persiapan utk kenduri cukur jambul Aiman.
d
Plus, adik-bradik aku 7orang + abang ipar aku semua berkumpul kat umah. Excited! Bukan senang nak berkumpul ramai2 macam ni kecuali Hari Raya. Lagipun Sis Ayu duk jauh di Kedah. So, their family mmg jarang dpt balik kampung. Kali ni Sis Ayu lepak lame kat kampung, smpailah dia habis pantang.
d
Kenduri kawen! Hmmm.. Yg ni pun agak menarik... Ramai kawan2 aku bakal dirikan masjid pd tarikh yg same. 6th & 7th Jun are favourite dates.. Aku sendiri tak pasti kenduri mane yg aku dpt pegi. Kawan2 ramai yg dah kawen.. Aku bila lagi?? Huhu.. Lambat jodoh agaknye ye? X mengapalah.. Rezeki masing2. Rezeki aku di sini.. Belajar.. Menuntut ilmu...
d
Ok lah.. Sampai sini je kot. Wishing all of you good luck in everything you do in life. Lastly, happy holiday to my Geng Sedut. Jumpa lagi 12 hari dr sekarang ye kawan-kawan.
d
Buckingham! Here I come!! :p
d
~toodloo~

May 24, 2009

.::Bayang-Bayang::.

Bayang-bayang
Yang bersembunyi di sebalik cahaya malam
Datanglah padaku, bawa berita itu
Bayang-bayang
Jangan sesekali kau pergi lagi
Temanilah aku di setiap hari bahagiaku
Temanilah aku di setiap hari dukaku
Bayang-bayang
Jika kau punya hati
Punya rasa yang sama sepertiku
Pasti kau juga dapat merasai
Nikmat jiwa berbunga gembira
Bayang-bayang
Tetaplah kau di sini
Temaniku, bersamaku
Menjadi bayang-bayang cinta
Selamanya
d
d
~toodloo~

May 21, 2009

.::Childhood Memories::.


Angah, me , cousin Wanie and Along at the back.

I'm browsing my old pendrive last night and found this photo. This was an old photo, scanned by my cousin Wanie last year. Its a photo of us. Its a photo that reminds me of my childhood memories.

My father was a government servant and my mother a housewife. We lived in a village area where everything seems to be perfect. Slow days, cold nights.. Peaceful place ever. The most exciting part is that my grandpa and grandma live in the house beside ours, which means that we are able to 'balik kampung' everyday. Hehehe..

Childhood memories! Its playtime everlasting! My brothers were my best friends back then. Climbing trees to pluck jambu batu, rambutan, manggis, langsat. You name it! I had the greatest experience of climbing trees when I was a little. Hehe..

When playing outside, I was always the one hiding, not the one searching. With my small size, I'm a great hider. I had my best hiding place under my granny's house. When playing football, I was always the goalie. Haha.. Those memories makes me giggles sometimes.. When Wanie balik kampung, that will be the most enjoyable moments ever. The four of us will spent our free time perfecting our pondok made by nenek. Catched butterflies.. Played hide-n seek.. Masak-masak.. Hmm.. If only I could turn back time..

It was nostalgia. While you are a child, one would always remember the good things in life. Only later, one would remember the bad..

Time goes by.. Things changed.. Along and Angah are busy working now. Wanie married last year.. And she's expecting her first baby this December.. And me.. I'm still on my journey to a better life.. Praying for the best in everything I do, and make my family proud of me.. InsyaAllah. Amin..

Me graduating, with three big bouquet of flowers from Mama, Abah, Along & Angah

May 19, 2009

.::Aku Ada Pasangan Hidup Sendiri::.

Bila seronok, aku cari...pasanganku
Bila sedih, aku cari...mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada...pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada...mak
Bila bahagia, aku peluk erat...pasanganku
d
Bila berduka, aku peluk erat...mak
Bila nak bercuti, aku bawa...pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah...mak
Bila sambut valentine, aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu, aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
d
Selalu...aku ingat pasanganku
Selalu...mak ingat kat aku
Bila-bila...aku akan telefon pasanganku
Entah bila...aku nak telefon mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila...aku nak belikan hadiah untuk mak
d
Renungkan...
d
Kalau kau sudah habis belajar dan bekerja...
Bolehkah kau kirim wang untuk mak?
"Mak bukan nak banyak...lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah"
Berderai air mata jika kita mendengarnya....
d
Tapi, kalau mak sudah tiada...
d
MAKKKKK.... RINDU MAK.....RINDU SANGAT.....
d
Berapa ramai yang sanggup...menyuap ibunya...
Berapa ramai yang sanggup...menggantikan lampin ibunya...
Berapa ramai yang sanggup...membersihkan najis ibunya...
Berapa ramai yang sanggup...membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya...
Berapa ramai yang sanggup...berhenti kerja untuk menjaga ibunya...
d
Dan akhir sekali, berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya...
d
SAYANGI IBU ANDA SEPERTIMANA DIA MENYAYANGI ANDA
d
MAMA, I LOVE YOU SO MUCH..
d
p/s: credit to Bujuk for this post.
d
~toodloo~

May 18, 2009

.::I Loike::.

I love photo editing.. I'm not even good at it and still learning..
Enjoy =)
d
d
d
d
d
d
d

.::Innuendo::.

I seldom read daily horoscopes but just now I've accidentally clicked the horoscope link from my Friendster account. It wrote:
d
The Bottom Line
"Unleash your creative writing skills to get the attention of a special person today"
d
In detail
Beauty words can turn anyone's head today, so if you have been working up the courage to make your move on a certain someone, today is the day to do it! Unleash your creative writing skills and think outside the box about how to approach this person in a way that will highlight your differences. Writing a love letter or even a love song will get you noticed and show them that you are someone who sees life in a unique way. All that extra effort is also flattering.
d
And I was like..
d
HAHAHAHAHAHAHA!
d
Today's horoscope is teasing me! Really! So, this is what I can conclude from the horoscope:
d
Writing a love letter = Writing the research proposal
Special person = Dr. Z
d
and again, big laugh...
d
HAHAHAHAHAHA!
d
I'm browsing Youtube (like I don't have anything else to do..duhhh) and I'm amazed with this talented Asian-American guy named AJ Rafael, a student of Berklee College of Music. He is originally from Phillipines. Love his songs so much, even now I'm listening to his songs especially the one entitled 'I Just Want You', downloaded for free from his Myspace account.
d
d
His blog is also listed in my bloglist. Feel free to check it out. The videos of him singing are all there.
d
Its amazed me that this boy is gifted with amazing talents. He can sing. He can play instruments. He's funny. He's talented. He got it all..
d
AJ Rafael - I'm a big fan of you now, OFFICIALLY! Hehe..
d
Ok.. I guess I might start writing my 'love letter' now. Haha.. Later guys.
d
~toodloo~

.::Newborn Nephew::.

"Boys are found everywhere. On top of, underneath, inside of, climbing on, swinging from, running around, or jumping to. Mothers love them, little girls hate them, older sisters and brothers tolerate them. A boy is TRUTH with dirt on its face, BEAUTY with a cut on its finger, WISDOM with bubble gum in its hair, and the HOPE of the future with a frog in its pocket"
-Alan Marshall Beck-
d
Can't wait to go home and meet my newborn nephew..
Kisses and hugs from Cik Ada..
ddd
Muhammad Amirul Aiman bin Mohd Zaki
d
AIMAN TAK KESAH!!!
d
d
d
Baby Aiman, dah besar nanti jadi budak baik k.
Belajar rajin-rajin, jadi kebanggaan ayah & ibu..

~toodloo~

May 16, 2009

.::Result is out!::.


d
Huhuhu.. Sorry guys.. Jangan tertipu dgn tajuk post kali ni. Huhu.. X de maknenye aku nak tunjuk result aku yg macam SAMPAH tu dlm blog ni.. Lebih baik dicampak dalam lombong je result yang sebegitu hodoh. Lalala..
d
Actually this is the result of staying in college for next semester. I'm listed! #15. Hehe.. Walaupun aku paling kecik secara fizikal, namun di atas kertas, nama aku la yg paling panjang.. Haha.. Terima kasih mama kerana memberikan nama yg panjang ni kpd anakmu...
d
So, Geng Sedut especially Cik Kama, Cik Kak Syu & Cik Nora.. Bolehlah meronggeng di bilik kami lagi sem depan ye.. Jemput jemput.. Nak bermalam pun boley.. X de hal.. Kedatangan korang amat dialu-alukan. Tapi bilik kami x de aircond lah.. Memandangkan cuaca yang agak panas skrg, kalo korang rase nak lepak bilik aircond, korang tau la mane nak tuju. Hiks.. Tak perlu tulis panjang lagi tentang ini.
d
Yg pasti.. Ade sesuatu yg telah diketahui oleh Abang Western.. Wo oo.. kami ketahuan... ??? Is it too obvious?? Adekah dia mempunyai kuasa psikik? Perlukah dia tau semuanya? Sampai nombor plat kete pun dia hafal?? Oh Abang Western, anda memang seorang observer yg bagus. Tabik spring kpd anda. Semalam dia psycho aku & aku rase jawapan aku dah cukup 'cover' dah. Hari ni pulak, dia sengih-sengih lagi.. Aduh! Kena perli lagi.. Haihh.. X sangka lak benda ni leh diketahui umum.. Bukan Abang Western je yg perasan, bahkan Abang Zul Kentut juga.. Haihh... Terasa diri ini femes pulak. Hoho.. Perasan budak kecik ni!
d
Aku belum siapkan proposal. Rancang nak hantar draft pd Dr.Z ari Isnin. Mampukah siapkan? Aku juga tak tahu jawapannya. Journals yg difotostat berharga RM4.40 tu pun banyak lagi yg belum disentuh. Apetah lagi additional journals yg aku dah cari sendiri. Mengapakah aku menjadi begitu malas? Oh I really don't know WHHHHHYYYYYYYYY....?????
d
Dah.. X de ape nak tulis lagi. Perlu baca journals. Perlu tulis proposal. Perlu RAJIN.
d
~toodloo~

May 15, 2009

.::Terlanggar Pokok::.

"Buat master, macam berlumba. Kalau awak merangkak je, lambat..
Tapi kalau tak faham, jangan risau. Jangan laju-laju sangat.
Nanti lari-lari, terlanggar pokok. Lambat juga sampai garisan penamat"
ddd
-Dr.Daud, FMSK UiTM Shah Alam-
ddd
ddd
Thanks to my cousin, Along Nurul Adzlyana for this quote. Good luck for your master research. I know you can do it. You are the ultimate Fuzzy Logic girl.. Chayo!!
ddd
~toodloo~

.::Time::.

It's time to start thinking of study again
It's time to read journals
It's time to make my eyes juling again
It's time to be in a good mood
It's time to be serious
It's time to not wasting time
No ronggeng & no huuhaaa
It's time to be rajin
It's time to not to be malas
It's time to makan sedap-sedap (apekahh??)

It's time to write my research proposal

Oh by the way, exam result is out. Walaupun lulus semua papers,but I'm not even happy of it. Not even close.

Padan muka kau Ada! Served you right! Hahaha..

(I'm not in a d%#n good mood)

~toodloo~

May 14, 2009

.::Mama's Favourite::.

Mama is an orchid lady.. She loves to grow hobby plants especially orchids.. Enjoy the beauty of blooming orchids planted by my beloved mama...
d
d
d
d
d
d
~toodloo~

May 13, 2009

.::With You::.

I met Chenta last Sunday. Its been about a month I didn't met him.. As usual we met up at KL Sentral, took the monorail to Imbi.. Misi utama, menonton bioskop sama main bowling dong! Berjaya Times Square la tempat dituju. Han, you have to admit that I'm getting better in bowling. Terimalah kenyataan yg I menang besar aritu.. Hahaha...! Ape2 pun, thanks to my Chenta. Kalo x kenal dgn u, confirm smpai bila2 pun I x pandai main bowling. Tang wayang lak, kitorang tgk cite Bohsia. Huhu.. Chenta yg pilih ok.. Not me.. Ulasan cerita? Aku pun x tau dowh!! Ape motif cerita tu dowh?? Haha.. ('dowh' tu favourite word yg diguna oleh watak bohsia dlm cerita tu..)
ddd
Settled je wayang & bowling, Chenta ajak jalan2 kat luar TS.. Saje nak explore katenye.. Bosan gak duk dlm bangunan je kan.. So aku pun follow Chenta. Mula2 pusing2 around TS je.. Then lintas jalan, masuk Sungei Wang Plaza.. Then kuar lagi, jalan lagi.. Layan je la, ikut kaki melangkah.. Tambah2 bile berjalan dgn Chenta sambil sembang2 kosong, tak terasa penat. Sedar tak sedar, kitorang dah berjalan jauh.. dah sampai Bukit Bintang!! Huhu.. Cemane aku tau itu ialah area BB? Coz aku ternampak Jamil Kucing dgn skoot & kucing2 nya..! From there, I saw KLCC.. Nampak dekat je.. So ape lagi.. Bang, jom KLCC.. Chenta pun cam excited je.. Kitorang pun trus mengorak langkah ke KLCC.. Sebenarnya x tau jalan.. Hehe.. Kitorang just follow track monorail..
ddddd
Perjalanan diteruskan. Chenta dah berpeluh sampai ke kaki tp aku still maintain.. Hahahaha! Dah bese jalan kaki jauh2 ni.. Memang kesukaan aku.. At last, sampai gak ke destinasi, KLCC. "First thing I want to buy, cold mineral water!" Tu la ayat Chenta.. Hahahaha.. Dia dah panas & letih.. Kitorang sempat lepak kejap je kat sana, since dah malam. Chenta tak nak aku balik lambat ke UM. Kitorang sempat snap photos.. I'm so thrilled and happy with our 'achievement' that day. Terasa seperti KL kami yang punya. Hoho.. Thanks again to Chenta. Memang explorace gile ah aritu. Wa caya & cayang sama lu!
ddd
Me & Chenta
Cinta itu anugerah yang tak mungkin mudah ku melepaskannya
Walau seribu rintangan, tak gentar ku untuk menjalani semuanya denganmu
dddddd
~toodloo~

May 11, 2009

.::I Want a Guy::.


Dear Chenta... i want a guy.. who would move the hair away from my eyes and then kiss me. held my hand in line at the mall and make all the girls jealous. someone who would sing to me at random moments. who would let me sleep on their chest. a boy who would get mad at someone if they call me ugly or was mean to me. i want someone who would call me 3 times a day if he went away. someone who would let me gossip to him and would just smile and agree with everything i said. Someone who would make fun of me just to make me laugh. he would take me to the park and put his hands around my waist and give me big bear hugs all the time. he would tell all his friends about me and smile when he did it. he would never be afraid to say

'I LOVE YOU'

in front of his friends. i want a boy that would count stars and stare the moon with me. who would stay home with me just to help me make dinner and watch movies together under the same blanket. someone who would make me laugh like no one else could. but mostly, i want someone who would be my best friend and would never break my heart.
ddd
~toodloo~

.::Short yet Sweet::.

Lil' sis and lil' bro

Setelah berhempas pulas menghadapi assignments & exam, at last aku berpeluang bercuti walaupun x sampai seminggu. Last week was the best week ever.. Aku dan adik-adik decide utk ke kawasan air terjun yg mmg dah lame aku tak jejaki.. Air Terjun Teladas namenye.. As I remembered the last time aku ke sana is when I was in Standard 4.. Mama dah siap watkan makanan utk picnic kat kawasan air terjun tu. But it ended very tragic. Sesampai je kat sane, ramai org duk kerumun trak polis.. Dua students meninggal, lemas kat situ.. Aku sempat gak intai dari tingkap kereta abah, kaki mayat yg putih pucat & kaku dlm trak polis.. Huhu.. Freaky.. Since then, mmg mama x bagi kitorang gi kwsn waterfall tu.. Bekal yg mama siapkan utk picnic aritu pun kitorang makan kat rumah je..
ddddd
Ntah macamane last week aku teringin sgt tgk keadaan air terjun tu.. and mama bagi green light to my lil brother yang baru saje dpt lesen kereta bawak aku and my lil sis gi sane.. Huhu.. Seronoknye tak terhingga.. Sesampai je kat sane, we were surprised that kawasan air terjun Teladas yg lama dah x cantik macam dulu.. Agak terbiar.. Sedih juga la tgk keadaan kat situ.. Like there is no initiative from the authority utk jaga kawasan tu macam dulu..
dddd
Then my lil sis ckp ade satu lagi kawasan yg dah direnovate dekat2 dgn kawasan lama tu since dia ialah seorang ahli Pengakap yg berwibawa & selalu ikut program Pengakap sekolah gi camping kat area2 situ.. Then we all decided to go there.. Hmm.. Ok juga la.. Kawasan cantik, dah ade jambatan.. So kitorang sempat gak la celup2 kaki dlm air.. Hehe.. Tak seronok nak main lame2.. Air kat situ pun nampak tak berapa bersih.. But at least dapatlah aku cuci mata tgk kawasan hutan dan air sungai kat situ walaupun kitorang balik dengan sedikit kehampaan.

Kawasan Air Terjun Teladas yg baru

The next day, we went to UiTM Jengka to fetch Ana, my sis yg tgh study kat sana.. She's done her semester exams too.. So kena angkut barang2 dia balik umah.. My lil' bro Shahir amik short cut, ikut jalan Kuala Sentul to reach Jengka.. Abis angkut barang2 Ana, dlm perjalanan balik umah tu, we all decided to go to the other river area kat kawasan Kuala Sentul.. Kalo tak salah name sungai tu Sungai Yeh.. Kirenye nak menebus kehampaan semalam la ni, since Air Terjun Teladas tak best. So kitorang pun wat pit stop.. Short yet sweet. Kitorang tak nak lepak mandi manda lame2 since tak inform kat mama.. Tak pasal2 dia mengamuk kat umah kalo dpt tau kitorang meronggeng kat sungai.. Dan yg bakal paling teruk kena marah mestilah aku.. Kakak paling tua.. Huhu..
ddd
Kawasan sungai tu tersangatlah chantek!!!!! Ramai yg mandi-manda kat sana, dtg dgn family masing2.. Memang best... Tapi kitorang ni terpaksalah menahan kesangapan bermandi-manda.. Just dpt celup2 kaki je laaa.. We enjoyed our evening kat sana.. Dapat tangkap ikan lagi, with my bare hand! Next time mesti pergi lagi.. Dan yg pasti aku akan bermandi-manda.. That's my promise! Last but not least, Cintailah Sungai Kita.. That's the most precious treasure we ever had.. Mesti dijaga elok2 ye kawan2..


Main celup2 kaki.. Sangap nak mandi sebenarnye..
ddd
~toodloo~

May 10, 2009

.::Pesona Potretmu::.

Pesona Potretmu - Ada Band
dddd
Letih terlihat di wajah yang tua itu
Tertidur pulas dalam alunan gelap malam
Di balik senyummu teduhkanku
Terbayang potret kala engkau masih muda
Ajarkan sebuah kata cinta dalam hidup
Kekuatan kasihmu nyata pulihkan jiwaku yang kadang goyah
Pesonamu masih jelas ku rasa hingga kini
Menemani hingga ku dewasa
Derai airmata dan pengorbananmu takkan tergantikan
Terima kasih ibu
Waktu cepat bergulir
Sisakan banyak kisah
Dia yang kau cintai telah lama meninggalkan dirimu sendiri
Namun tetap kau berdiri tegak pada dunia
ddd
Mama, you are the Queen of my heart
LOVE YOU SO MUCH MAMA
~toodloo~

May 09, 2009

.::Abah::.

Dedicated to my beloved Abah..

What can you give an Abah
Who thought you how to live
An Abah who's given everything
A man could ever give

It shouldn't need a birthday
To take the time to say
I owe my Abah a debt
It takes a lifetime to repay

It shouldn't take a birthday
To show how much I care
And say how much I love you
And I know you're always there

It shouldn't take a birthday
To tell you Abah "you're great"
You've not just been an Abah to me
You've been my greatest mate..

LOVE YOU ABAH

11th May 1948
~toodloo~

May 05, 2009

.::Holiday::.

Holla friends.. Exam dah tamat!! Wuhuu cewonoknye...! Dlm cewonok pun ade kerisauan.. X tau la ape yg aku 'carut'kan mase exam PLANT aritu.. X cukup fertilizer!!! Sume aku goreng...! Sangat merisaukan.. Ape2pun, usaha sudah... Cuma doa dan pasrah sajelah skrg...
ddd
Will be having problem updating this blog for a few days.. I'm spending my precious short holiday at home, ni pun kat Cybercafe since there's no internet connection kat umah.. Geng Sedut pun dah bising and kutuk2 blog aku ni since aku tulis pendek2 je.. Huhu... Laptop aku rosak la korang.. Aku memang nak tulis panjang.. Nanti2 lah ye..
ddd
Ape aku buat di rumah?? Aktiviti biasa.. Makan.. TV.. Makan lagi.. TV.. Tido... Huhu... Esok lusa mungkin bnyk aktiviti yg aku nak wat.. Tiap2 pagi mcm biasalah, tolong mama bungkus nasi lemak utk warung.. Nanti akan aku ceritakan betapa sedapnye nasi lemak mama kat korang ye.. Mmg x kan dapat nasi lemak singgit yg sedap camtu kat KL! Hehe..
ddd
Well, hope you guys especially ahli2 Geng Sedut enjoy ur holiday.. Memang seronok sgt duk umah.. Makan best, dpt mengadap TV, (aku rase seperti baru kuar dari gua.. banyk sgt cite2 baru yg aku x tau..my lil sis yg bnyk bg sinopsis cite2 tu sume kat aku)... dpt bermanja dgn anyau2 aku, dpt tolong mama bercucuk tanam, dan yg paling penting, dpt bergosip dgn mama.. Hoho.. jgn x tau, my mum pun kuat gosip! Hehe..
ddd
Thats all for now guys.. Dah nak dekat sejam lepak kat CC ni. InsyaAllah kalo aku rajin gi Cybercafe, aku update lagi.. Internet connection kat CC ni pun satu hal... Sangatlah lembsss..! Dah la ade satu je CC kat Bandar Ayam Kampung ni.. Sabar ajelah.. Tapi x pe.. Di mana bumi dipijak, disitu langit dijunjung! Huhu.. Love this place so much... Ok guys.. Later.. Happy Holiday..! C ya!!
ddd
~Toodloo~

May 03, 2009

.::Finale::.

My PLANTS need more fertilizer..
Read read read till you vomit!!
Wish me luck for my final paper tomorrow..

May 01, 2009

.::Perkenankanlah::.

Ya Allah
Jika aku jatuh cinta
Cintakanlah aku pada seseorang
Yang melabuhkan cintanya padaMu
Ya Muhaimin
Jika aku jatuh hati
Izinkanlah aku menyentuh hati
Seseorang yang hatinya tertaut padaMu
Agar tidak aku terjatuh
Dalam jurang cinta nafsu
Ya Rabbana
Jika aku jatuh hati
Jagalah hatiku padanya
Agar tidak berpaling daripada hatiMu
Ya Rabbul 'Izzati
Jika aku rindu
Rindukanlah aku pada seseorang
Yang merindui syahid di jalanMu
Ya Allah
Jika aku menikmati cinta kekasihMu
Janganlah kenikmatan itu melebihi
Keindahan bermunajat kepadaMu
Ya Allah
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu
Janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh
Dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu
Ya Allah
Jika kau halalkan aku merindui kekasihMu
Jangan biarkan aku melampaui batas
Sehingga melupakan aku kepada
Cinta hakiki dan rindu abadi
Hanya kepadaMu