December 26, 2009

.::You Died With Honor::.


Ini ialah lumrah bekerja di makmal.  Tikus makmal akan dijadikan bahan ujikaji dalam kajian Biologi, termasuklah bidang Parasitology, Animal Reproduction, Animal Biotechnology dan sebagainya. 

"There are no creatures that make more sacrifices for science than the mice and rats of lab research"  



Ini ialah Jerry (sempat bagi nama sebelum dikorbankan) mase kami belajar Animal Biotechnology, semester lepas.

Jerry dikorbankan dengan menggunakan kaedah yang disebut cervical dislocation.  Kaedah ini dikatakan 'cepat' & 'tak menyakitkan'. Tipu lah kalau aku kata aku tak kesian dengan Jerry & rakan-rakannya.

Ape perasaan korang kalau KUCING juga dijadikan korban seperti Jerry??Penchenta kucing macam aku mesti la sangat-sangat sedih..

Students kat makmal sebelah aku sedang menjalankan kajian Parasitology & KUCING dijadikan spesimen.. Last week aku ternampak diorang tengah bedah KUCING berbulu putih..
Adoiii... Lemah lutut aku. Nampak intestines & organ dalaman KUCING disimpan di dalam balang besar..

Sedih. Sangat sedih.

p/s: tak nak lalu kat makmal sebelah dah lepas ni.. =(

6 comments:

nabil said...

belajar medic ke?
kena kuatkan semangat sikit...heheh

adaNiff said...

biotech je.. tak sampai tahap medic. nak deal dgn tikus pun x mampu. huhu..

sukiminna said...

gambar diatas buat aku mahu muntah..
tapi time kecik2 aku beriya nak jadi dokter..bile sekolah minat pulak dengan programing.last2 jadi "dokter" alatann elktronik.haha

bluwerk2 muntah kat sini..

adaNiff said...

tikus ok lg bro.. aku tgk kucing.. lagi la bluwekkk....

intan izani said...

bedah2 last time degree
tak sanggup..
geli jek

DaHLia said...

huhuh..gelisssss...

sbb ni lah i xminat BIO...nasiblah SCIENCE PMR xde belah2 ni..huhh tgk anak kucing, anak arnab pun aku geli..lagikla tikus...

korang xde muntah2 ke?? loya tekak sebulan ke??