December 19, 2009

.::Nuffnang Hilang???::.

Pernahkah anda mengalami masalah ini..??

Icon / Link / Simbol Nuffnang Ads hilang.


Nuffnang Ad - Leaderboard hilang


Nuffnang Ads - Skyscraper & Large Rectangle hilang

Aku guna Google Chrome.  Semenjak dua menjak ni, masalah icon Nuffnang hilang kerap berlaku..  So, kalau buka 4-5 blogs sekaligus utk klik2 iklan korang, Nuffnang plak hilang di ketiga-tiga Ad units, maka x dapat nak kliklah...  Aku terpaksa close semua, then buka guna browser lain (FireFox).

Google Chrome is my main browser coz laju sket nak bukak blog korang.. Tapi kalau masalah ni selalu berlaku, x syok lah... FireFox plak slow sket.. Tapi x pernah terjadi masalah Nuffnang ads hilang ni..

Adakah aku seorang sahaja yg mengalami masalah ini?? Sesuka SUKI dia je nak hilang2 kan?? Nyampess!

Mengapakah ini terjadi?? Ade sesape leh membantu??

p/s: AKU BUTA LEMBAB IT.

20 comments:

paraxixth said...

klik nuffnnag lu kdu collage

gua pakau google chorme gak tapi x pernah hilang

911 said...

pernah juga jumpa masalah cam ni pakai firefox.. reload firefox baru okey.. tak tau la apa sebabnya..

tapi saya memang suka pakai firefox :)

sukiminna said...

aku baru pakai google chrome ritu. ada gak ar masalah hilang2 ni. pastu hari tu siap bley blue screen lappy aku. page fault error. takut lak aku nak pki chrome
tp mmg aku rasa laju sket ble pki chrome

adaNiff said...

para sakura. makasih yaa.. aku sorang je ke ade masalah ni? haihh..

adaNiff said...

911 - firefox pun jadi cmni gak??

adaNiff said...

suki.. ko pun kena blue screen?? aku 3-4 kali gak la kena.. so chrome ni x elok utk kesihatan lappy la ye??

[z@ck] said...

agaknya trafik nuff jam kot..
=P

sukiminna said...

xtau nak ckp ar..tapi dah penah jadi kat aku..hehe

ke lappy aku ngan ko jek yg xbagus.dah nak kiok

Shaifful Hairi b Ramli said...

dah jadi misteri santet...seram aku hahahha...so far aku guna firefox..tak lah jadi masalah..tapi kalau terlalu slow..dia akan terus pancung jer..

adaNiff said...

z@ck - traffic jam kena kat lappy aku sorang je la ni ye?? aiyaaa. sedey2..

adaNiff said...

suki - bahahahaha... itu juga mungkin la.. lappy berkurun dah ni. webcam pun x de... hahhaa..

adaNiff said...

Shaifful - name ko pun double FF eh?? ekekke... ok la psni kena guna FF je la.. tapi chrome lajuuu...

rash said...

rash pn gune GC tp xpenah plak hilang..

adaNiff said...

ye ke.. so kirenye ni minor prob yg dihadapi oleh insan2 terpilih je la ye... huhu..

kawie2020 said...

alamaks!!! x leh nk tolong.. x tahu langsung tentang nuffnang nih.. hehehehehehehe.. sowyyy..

CikMin said...

juz nak share..cikmin dah 2x jadi camni..cuba wat cenggini len kali eh..
clear cookie dan cache pastu refresh browser...sure bila bukak blog ada balik nuffnang tu...

adaNiff said...

hehe, its ok kawie. thanks singgah :)

adaNiff said...

cikmin! ok thanks 4 the info. sgt berguna. nnti leh try ni.. :)

izzahfarhana said...

yep izzah slalu jadi.izzah clear cookies n cach je dah okay =D

adaNiff said...

okay. thanks 4 the info izzah