December 29, 2009

.::Cashout My Earnings::.

*Post ini adalah untuk memberi semangat kepada Nuffnangers baru seperti aku*

Tanggal 29 Disember jam 1.11pagi (jam kat lappy) aku dengan rasa excited telah mengklik butang Cash Out My Earnings untuk pertama kali! Dan beberapa minit selepas itu pihak Nuffnang telah menghantar email: Cashout Payment Notice & menerangkan serba sedikit tentang proses pembayaran. (Nuffnang sangat pantas!)

Genap 2 bulan aku join Nuffnang & atas usaha klik2 rakan2 Nuffclickers, maka inilah hasilnya..



Ye, ini bukanlah banyak. Campaign yg aku dapat pun bukanlah buffered campaign. Just campaign bese & mengharapkan Nuffwalking ke blog kawan-kawan.. Orang lain mesti dapat lagi bnyk kan? Aku rasa memang patut kongsi info ni sebab tanpa korang, mustahil earnings Nuffnang aku naik purata RM20 seminggu..

Plan setelah mendapat bayaran? Aku nak beli something yg 'nampak' & boleh guna 'lama'.  Hehe.. Nak beli GITAR & jeans ROMP.  Gitar Kapok utk beginners cam aku, boleh dpt dgn harga RM90-RM100. Jeans ROMP, dah usha.. Around RM80.. So cukuplah guna duit first time cashout ni nanti.. Tapi kena tunggu lebih kurang sebulan lagilah.. Sabar sabar.. Hehe.

THANKS A LOT TO THE NUFFCLICKERS..!


43 comments:

sukiminna said...

haik..kate ritu nak li gitar 2ritas?
wahaha...nafsu2.. :P

wawan said...

bestnya! dah nak cash outttt

adaNiff said...

laju benor ko suki. eheh..

atas nasihat yg dah otai, beli yg murah dulu. hehe. Kapok rm100 dah leh dpt SIS. ROMP tu aku dah usha lame..

riBEna said...

wow!
mmg byk dgn tgu masa 2 bulan ekk
bgus3!!
heeeeee~

KayZ said...

gatai la tangan sebulan nie tgu duet masuk..
ahaha..

irahehe said...

wah!bez giler 2 buln da bley cash out da..

jelez2..haha~

SuRayA^i. said...

wuwuu!~
mnarik2..nh yg lbey bsmgt utk klik2~

p/s: klik old dogs movie XD

izzahfarhana said...

wah bnyknye izzah sikek je ble ade buff sbb potensi utk iklan klik2 payah nk kuar.

misz_nierah said...

wah,dah rm174. huhu..jeles2. ni yg nk usaha lebih ni. same2 klik ya ^_^

Syahrul Iman said...

congratz bro..truskan usha..live long for nuffnangers..ha3

dilot said...

hehe,..mase utk berseronok tu..=)

adaNiff said...

wawan.. mmg best. hehe..

adaNiff said...

ribena.. bnyk ke? org len boleh dpt lagi bnyk tu..

adaNiff said...

kaYz.. haha. gatal tapak tgnku~~

adaNiff said...

suraya.. ye menarik.. lepas ni lebih bersungguh2 k!

adaNiff said...

izzah.. camtu plak? ala tapi izzah pnye mesti lg bnyk dr ada kan? heee..

adaNiff said...

misz nierah.. 1st week punye earning mmg gempak ehh.. boleh dpt lagi bnyk tu kalo maintain slalu... :)

adaNiff said...

iman.. haha live long 4 all of u. :)

adaNiff said...

dilot.. dah plan utk berseronok! kena tunggu sebulan lah. ehehe..

adaNiff said...

irahehe.. hehe jgn la jeles. same2 klik k :)

acap said...

kalo nk beli kapok tu tukar tali..sakit jari main kapok. haha. btw, tahniah

~0~ said...

tahniah

azizan4444 said...

tahniah..hehehe

ezany said...

skarang ni tgh berdiri atas pagar.. tak sure nak cash out ker tak.. hehe..

[z@ck] said...

wah! byk tu..
klu la ak tau pasal nuffnang ni awal2 berblog dulu..

huhuhu..

adaNiff said...

acap.. o ye ke? kalo tukar tali berapa lak kena? lari bajet la camtu. ekekeke..

adaNiff said...

~0~ terima kasih..

adaNiff said...

azizan thanks. selalu dtg klik2. :)

adaNiff said...

ezany.. dah akhir bulan ni. cash out je la. hehe.

adaNiff said...

zack.. its never too late. hehe. ko pun bnyk dpt buffered...

aku zaty said...

waa~
besh nye!=)
hee~

klik2 nippon!=p

nn said...

banyak kot compared to me. dah bertahun join nuffnang. hehe

ultraman_88 said...

wah
byk2..
tunggu sbln lg cek terbang p umh la tu..
haha

Bo the Nerd said...

tahniah bro! next month kencang kan lagi..keep on blogging!

ZouL said...

wow..rm170++
hbat betol walupun utk dua bulan..sy yg berbulan2 ni puntak pernah dpt bnyk tu..

adaNiff said...

nn.. hehe. kena rajin klik2..

adaNiff said...

ultraman.. yup.. thanks slalu dtg klik2..

adaNiff said...

bo.. ok bro! same2 la kite sume..

adaNiff said...

Zoul.. hehe. usaha tangga jaya :)

adaNiff said...

THANKS TO ALL OF YOU...!!

dinsblog said...

tahniah la...dapat cash out..kasi lagi semangat untuk berblogging

adaNiff said...

yup yup. semangat!

F U N F A B U L O S I T Y said...

mak aih...byk toh!dexfab baru 3hari join..ok gak bende ni ea..best2 leh menabung gak! ;D