December 20, 2009

.::The Achinoyos::.

I really miss them.  And now, I fell like I'm losing them one by one..So I decided to write a special post for them today.  Entry yg panjang. So tak bace pun tak ape.. These are my best friends during my degree time in UiTM Shah Alam (2004-2006).  Cepat sungguh masa berlalu, tapi kenangan kita akan aku simpan sampai bila-bila.

Kami lah The Achinoyos yg diwakili oleh Adawiyah/Achin, Ayu/Achott, Syazrah/Ayott, Sulastri/Su, Azianie/Yan & Baya. Hahaha.  Kami la yg suka wat onar & huru-hara masa dlm kuliah & luar kuliah.. Geng beronggeng  yg sgt happening & best.  Achinoyos?? Mesti ade yg gelak bace name team kitorang ni. Huhu.. Achinoyos mendapat nama dari ayat yg keluar dari mulut anak saudara Ayu/Achott.. "Bacinnya dia..." disebut "Achinno yoo..." kerana pelat.  Maka name tu pun lekatlah pd team kami.  The Achinnoyos.  Tapi yg aku konfius sampai sekarang, kenapakah name aku menjadi Achin??? Adekah aku yg paling bacin??? Haishhh...
    

Field trip at Kuala Krau (2005)
        
The Achinoyos @ Dinner Night (2005)
From left: Syaz/Ayott, me/Ada/Achin, Yan, Baya, Sulastri, Ayu/Achott

Nak introduce one by one ke? Hehe. Boleh jugak.. Sebab aku pasti mereka tidak mengetahui akan kewujudan blog ini & sudah pasti lah mereka tidak membaca blog ini. Muahahaha...

Starts with Syazrah/Syazzy/Syaz/Ayott.  Ayott ni paling rapat dgn Achott & me. We share a lot. Thats why la kami ade name timangan tambahan, Achin, Achott & Ayott.  Hehe. Comel kan??  Syaz is a researcher at a big Biotech Company in KL..  She is a brilliant student & sgt sukses.. Next month, she is expecting to have a new person in her life.. Mesti dia tgh gemuruh skrg. Hehe. Waaa.. Sangat tak sabar la Syaz.  InsyaAllah diberi kesempatan, kita jumpa next month k. I really miss u. XOXO.

Azianie/Yan Yayang.. Akhir-akhir ni selalu gak jumpa dia.  Coz she is a product specialist & ramai customers kat Science Fac & Medic Fac of UM.  So kalo ade kesempatan memang selalu jumpa Yan, makan-makan, sembang-sembang, gosip-gosip.  Semalam pun Yan call & bersembang.  Alhamdulillah.  Love have found her. Yan bersetuju dgn pilihan family.  So semalam dah jalankan proses merisik. InsyaAllah majlis bakal berlangsung bulan March.. I'm really happy for you Yayang.  Memang rase sekejap sgt.  Tapi tu lah rezeki namanya.  Segala yg terjadi sebelum ni mematangkan kita.. Dah kena wat plan awal utk ke Kelantan for the first time bulan March nanti.  Can't wait!!

Tengku Norbaya/Baya.  Kerabat neh.. Hehe.  Ni pun brilliant student.  Skrg tgh further Masters kat UTM Skudai.. Dah lama tak contact tapi lately Baya dah ade account FaceBook.  So boleh keep-in-touch la dgn dia.  Baya dah bertunang lepas habis degree dgn pilihannya, Abg Man.  Hehe.  They are really sweet couple.  Skrg tgh busy & bertungkus lumus tamatkan Masters, then plan utk majlis perkahwinan diorang lak. Maybe next year jugak kot.  Ohh.. Kena pergi Terengganu.  Hurmmm.. Past memories is still there.  Harap aku dpt kekuatan utk ke sana tanpa bercita-cita utk mengebom Kemaman lagi... Hahaha.

Sulastri/Su.  Bekerja sebagai Wartawan di TV9 Dekat di Hati.  Sape-sape yg rajin menonton rancangan Busana, mesti kenal minah ni.  Memang dapat agak yg dia akan bekerja dlm bidang ni, coz mase study dulu, dia sangat rajin berpersatuan.. Sulastri baru sahaja mendirikan rumahtangga Oktober lalu.  Boleh baca cerita dia kat entry ini.  Ni la antara minah sempoi yg keypoh dlm team kitorang.. Seronok kawan dgn dia ni.  Happy go lucky je setiap masa.

Ayu/Achott.  Haaaa.. Yang ni memang susah sgt nak contact dia skrg.  Workaholic gile sampai lupe kawan! Nasib baik mase kenduri Sulastri hari tu dia join jugak.  Kalo tak, memang tak berjumpa la jawabnye.  Achott ialah Officer kat Prudential.  Gaji memang masyuk lah minah ni.. Entah bile nak belanja aku. Muahahaha.  Aku tau la Chott.  Ko kumpul duit nak kawen kan?? Haha.. Moga jodoh ko cepatlah. Aku doakan. Amin.. Happy for both of you.. Ni nak kena plan gi Johor lak kalo ko kawen next year..

Aku? Hehe.. Takde ape yg nak diceritakan.. Sekarang, faham kan kenapa aku rasa tak lama lagi akan kehilangan semua kawan baik aku ni? Coz everyone dah plan utk berkeluarga & ada yg telah berkeluarga. Maka makin kuranglah mase bersama teman-teman.  Huhu.. Sedih.. Tapi pasrah lah.  Sebab itu rezeki masing-masing...

My dear Achinoyos.. We all take different paths in life, but no matter where we go, I really hope that we take a little of each other everywhere.. I really miss all of you...

p/s: aku yg paling tua (lahir Januari) tapi aku la yg paling comel. kecik. hehe..

6 comments:

sukiminna said...

heheh...apsal nick ko acin? shortform bacin ek..kekekeke

word verification untuk hari ini [pookliz]

adaNiff said...

aku pun x tau la depa ni semua... aku x bacin pon.. aku paling wangi2...

bahahahaha..

Nikel Khor said...

awek semua?

adaNiff said...

semua dah berpunya...

kawie2020 said...

hehehehehe.. memang kalau dah abih belajar, masing2 bawa haluan masing2.. mula2 ok tapi lama2 memang susah nk jumpe balik kesemuanya..

itulah lumrah kehidupan...

semua dah berpunya? melopaih lagik aku nih.. hahahahahaha...

adaNiff said...

ye betul.. lumrah kehidupan..

sedih je hilang kawan satu persatu..

hehe.. semua dah berpunya la kawie...

:p