November 22, 2009

.:: WoW... Panjangnye...! ::.

Ok class. Today Miss Ada will give u some general information.. Haha. Gediks Miss Ada 'skeaping'..

Semalam jumpe Pakcik Google. Pastu jumpe Pakcik Wiki. Dua2 genius. Dua2 bnyak info. Jadi Miss Ada curik la info diorang utk share dgn kamu semua. Ahaks. Bukan curik. Amik utk kongsi sedikit info. Ok class. Please pay attention ok.. Yg kat belakang tu, kamu sembang ape?? Pay attention. Nanti Miss Ada rotan. (wow..garang..)

Tolong absorb ape yg Miss Ada nak kongsi dgn kamu semua ni k.. Nanti masuk pekse Miss Ada harap kamu semua dapat jawab. Faham semua?? Fahimtum? Understand?
Faaaaaaaaaaahaaaaaaaam Miss Ada (suara echo students dlm class..). Sungguh-sungguh berangan jadi chekgu ni. Hehehe..

Ok class. Do you know what are the longest place names in the world? If some of u knew, thats good.. Thats really good (sebut mcm orang Russia dlm 2012). Hehe..
Repeat after me ok. The longest place name in the world is:

TAUMATAWHAKATANGIHANGAKOAUAUOTAMATEAPOKAIWHENUAKITANATAHU

Ok class.. Boleh sebut? If tak boleh sebut, tolong ingat keyword dia ya.. Ni Miss Ada bagi keyword.. Mata. Kata. Hang. Au! Tamat. Tea. Pokai. When. Kita. Tahu.
Are you with me class?? Yes?? Good. Thats really good.

The second one is:

LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWYRNDROBWLLLLANTYSILIOGOGOGOCH

Ok keyword class. 1 je ye. Ingat A go-go. Hiks..


Ok thats enough information for today. Miss Ada pun berbelit lidah nak sebut nama places ni.. Ok. Hafal ye class.. Nanti kuar exam, sape tak dpt jawab, Miss Ada hantar kamu ke class paling corot.. Class dismiss. Thank you.

p/s: Nak lebih info, sila jumpa Pakcik Wiki Di Sini ye class..
Source of info & photos : Wikipedia

23 comments:

YobSumo said...

panjangnya... kat Russia ka?

ada_hairuni said...

yg 1st tu kat NZ

yg 2nd kat Wales

ain :) said...

adoi..
cancel nak cuti-cuti luar negara kat situ..
:))

ada_hairuni said...

hahaha.. ain, boleh je pegi. gune singkatan tu mesti diorg paham :p

HANIFF N ADAWIYAH! said...

klu kat Bali ade x yang?

Kuwe said...

kalo sebut kt pakcik teksi.
ada bole dpt discount tak?

ada_hairuni said...

hahaha.. Kuwe cube try test, dia bg diskaun ke x. kalo bg tlg inform kat aku. kakaka..

ada_hairuni said...

Kat Bali ade ape yang?

izzahfarhana said...

hahaha tadak ghejaaa!
nurizzahfarhanabintimohamadazhar

bleyla tahan =P

[z@ck] said...

pnjg kan nama tempat tu..
dahlah tak ketahuan nak sebut lagu mana..
Tsk.

ada_hairuni said...

haha.. izzah.. try..

rabiatuladawiyahbintimohdhairuni

mcm same pjg je. hahaha..

ada_hairuni said...

yup yup zack. entah mcmne diorg create name tu pon x tau..

adaNiff said...

testing testing..

hati bernanah said...

dari hati bernanah, sekarang lidah plak bernanah nak menyebut nama tempat tu. hahaha.

adaNiff said...

hahahahaha.. pasni palotak ko lak bernanah. hahaha...

hati bernanah said...

hahaha. pasni jadi insan bernanah la kan.

adaNiff said...

ish x de la.. nnti sembuh la tu. its the matter of time :)

adaNiff said...

to my lovely Adawiyah: nk jdk cikgu gak ke??nmpk ade bkt...haa...lupe lak..syg kn lecturer, abg cikgu je..hehe

adaNiff said...

ala bakat tulis je. x suke budak2, x mo ajar budak2. anak sendiri xpe. ehehhehehe...

adaNiff said...

ok...nk anak murid bpe org??
igt nk 5 org??ok?

hati bernanah said...

hahaha. gurau jela. nanah aku rasanya macam dah nak hilang je. (lu fikirlah sendiri kenapa aku cakap camtu. hihihi.)

adaNiff said...

abg. hahaha.. 5 org? rmai woo. tgk la bape rmai yg mampu. haha..

adaNiff said...

hb.. dah jumpe cinta baru ke?? good good...