November 04, 2009

.::Warkah Buat Maikel::.

Warkah buat Maikel.

Maikel, sudah hampir enam purnama kau menghilang.. Tapi baru hari ni aku mendapat kekuatan utk memulakan misi pencarian..

Ye, aku sedang mencari Maikel.. Yang kacak bergaya.. Walaupun kau berwajah garang tapi tetap kacak.. Dan bergaya. Dulu, kau selalu menyinggahi jendela kamarku.. Aku tahu kau suka betik di depan kamarku itu. Dan aku tahu kau suka juga singgah di kamar anak dara ini. Heh.. Gatal juga kau ni ye Maikel?

Tapi aku sentiasa mengalu-alukan kedatanganmu dulu wahai Maikel.. Kalau kau datang, mesti habis segala Maggi, kismis, & kurma ku kau sental. Cis bedebah! Kau memang pelahap Maikel.. Kalau ade biskut Marie perasa betik pun aku rase mesti habis kau sapu..

Aku tak tahu kenapa baru sekarang aku baru mendapat kekuatan mencarimu & menampal iklan 'Missing Person' di seluruh Bangsar.. Ye la.. 'Missing' tu memang la kau tgh missing skrg. Tapi tang 'Person' tu aku musykil sikit lah.. Kau tu boleh di consider as person ke? Huu..

Oh ye Maikel.. Aku sudah berpindah kamar sekarang. Bukan kamar 213 yang lama. Tapi kamar 208 yang baru.. Jadi kalau tingkap bilikku terbuka luas, kau jengah sajelah.. Takde siapa nak habiskan Maggi ku setelah kau menghilang, jadi pulanglah segera. Akan ku jamu dikau dengan Maggi perencah kari & sedikit hirisan betik. Mesti kau suka Maikel..

Kalau kau membaca ini, kembalilah.. Aku tahu di depan bilik baruku tak de pokok betik. Tapi aku boleh mintak tolong abang Umaidi Western belikan buah betik yang fresh2 utk kau..

Pokok betik kegemaran Maikel di depan kamar lama 213 ku..
Buah betik dah masak ranum utk kau Maikel..

Maikel singgah di jendela kamarku..
Repunzel Repunzel put down your hair.. Eh.. Tail...

Maikel macho tgh tgk wajah sendiri di cermin. Hensem sgt ke kau Maikel?

Maikel nampak kurma kat tepi tu. Sah la habis dia bantai semua..

Wajah Maikel yang sebenar...

Maikel, jika kau baca warkah buatmu ini, pulanglah.. Kerana aku merindui ekor panjang ala2 Repunzelmu & tak lupa juga gigi taringmu..

p/s: sori, tak jiwang sgt warkah utk kau ni Maikel. Kalau kau dah jumpe awek baru berekor juga, bagitahulah. -_-"



7 comments:

nobuta said...

hihi kisah monyet pun boleh..

dotblogspotdotkom said...

huhuhu ...sejak bila kamu pelihara Maikel nih weyyy...

let play 3d tetris on my blog..huhuhuuh

Abg Din said...

huh.....aduh...ini dia maikel...

tak pe ke...tak bahaya ke....?

ponn ponnn

ada_hairuni said...

ahahaha.. Maikel ni sebenarnye intruder kat bilik kitorang..

mmg la bahaye, so snap dari jauh je.

pantang bukak tingkap, dia mesti masuk.

lapar kot....

ada_hairuni said...
This comment has been removed by the author.
Aku said...

repunzel ?sapa tu?mcam sedap je nama..hu2

HANIFF N ADAWIYAH! said...

Maikel ku syg...abg yg suh Maikel jg syg...jgn halau die k..