November 08, 2009

.:: Pisau Cukur..Panas..! ::.

Yes.. aku still bengang & sangat susah nak tukar mood jd happy. Ni pun aku tekan keypad kuat2 and laju2. Huh.. Cian lappy yg jadi mangsa.


Oh my Gucci! Love my Prada! Panas!

Fazura's taglines dlm cite Pisau Cukur. Hot movie kat panggung skrg. Very hot! Panas! Hehe..
Cite ni aku rase dpt kikis skeptikal org Malaysia yg tak nak & tak akan masuk panggung utk tonton filem Melayu. This is really a new level of Malaysian films.

Production RedFilm sgt hebat. Gandingan pelakon2 Maya Karin, Fazura, Aaron Aziz (wow..!), Redza Minhat (delicious..!), Eizlan Yusof, Liyana Jasmay & semua yg tak disebut nama sangat mantop! Panas..! Tahniah Rafidah Abdullah (3R) the script writer. Script bagus. Aku suke bile Rafidah perli Fazura.. 'Tunggang penyu pegi pulau, cari cengkih..!' Kakakaka.. X bleh blah.. Riuh 1 panggung gelakkan scene tu.

Oh Nabil Raja Lawak juga ade dlm citer ni.. Hahaha. Aku tgk dia, aku teringat kat iklan Mr.Potato yg slalu aku klik2 kat blog korang tu. Ole! Hahaha.. I loike Nabil.

Fazura really did a good job in this movie. Seriously. Memang sesuai sgt watak tu dgn Fazura. Very natural. Maya Karin, Eizlan, & Redza Minhat plak pasti sangat bersungguh2 belajar tarian Cha cha tu. Very cool! Redza Minhat?? Hahahaha.. Seriously, bile aku tgk dia ni, aku teringatkan si Seman Kama tu. Dunno why, mungkin sebab cara diorg bercakap same kot. Leweh semacam. Tapi cute..

Aku baru tau yg citer ni memang 90% penggambaran dibuat atas kapal, tapi kat darat la kan. So background scene dia kat tengah laut tak berapa menjadi.. Abaikan aje flaws yg sedikit tu n just enjoy the movie. Seriously sgt suke cite ni.

Kalau nak diceritakan kat sini, mmg panjang lebarlah jadinye. So, aku suggest kat semua yg belum masuk panggung, sile la tonton citer ni. Confirm korang gelak punye, dan korang akan kuar panggung dgn menyebut taglines Fazura seperti di atas. Oh my Dior..! Hehe.

Moral of the story : Jangan berdendam & suka simpan dendam (terkena btg idung sendiri) & yang paling penting, sebelum kita kecapi kesenangan, mcm2 kesusahan yg harus kita lalui. Tak ade jalan pintas. Semuanya akan berjaya kalau kita usaha. Usaha tangga kejayaan. Yeah.


Ape yang penting..aku dpt pisau cukur free mase beli tiket.
Kakaka.. Very the symbolic lorr..
Tang mana nak cukuq ni haa..??

11 comments:

Razman said...

dah cukur ketiak belum?

kunizzul said...

Cite baru ke ni?

AzuanBudakPandai said...

pernah tgk trailer citer ni memang best huhu..tambah2 ada maya karin haha

ada_hairuni said...

Razman. dah cukur ok..

ada_hairuni said...

Kunizzul. Yup yup. Citer baru. Sgt2 best!

ada_hairuni said...

Azuan. Maya Karin mmg cun woo. Hehe..

sumijelly said...

oh..dh tgk yek citer nie..
mesti syok kan??

kama said...

damn. aku lupe nk snap gmba pisau cukur free
(mode jakun is on)

hahah.
best kot p aku x tpikir lgsg psl seman
mybe tang gigi yg wt ko terbyg kn diorg hmpir sama.
ok, cakap mmg leweh pon die tu
hahaha

law said...

It is always great to hear ppl enjoy the movies that we worked on..

Pisau Cukur is definitely a class of its own...Not a typical Local film..

To see some interesting behind the scenes pics..

check out :
http://www.gwodesign.blogspot.com/

enjoy!!

ada_hairuni said...

wow.. people from the production came! hehe. love the movie so much tho...

HANIFF N ADAWIYAH! said...

apekah ini semua syg????ish3..jgn lebih2 sgt ye...hehe