November 11, 2009

.::Mencampak Bola::.

Oh... Aku sangat sangap mencampak bola skrg.. Bola 10kg yg paling ideal utk dicampak ke muka kau & org2 yg tak puas hati dgn aku.. Oh. Bukan. Bukan ke muka kau atau mereka. Campak bola bowling maksud aku.

Semenjak berteman dgn Chenta ni aku jadi ketagih mencampak bola.. Bagus juga. Sepanjang hidup aku memang jarang beriadah. Dah la kurus kelengking. Riadah malas. Ketiak tak pernah berpeluh. Kakaka.. Memang ade hikmah la aku berteman dgn bakal Cikgu PJ itu. Heh. Berpeluh jugak ketiak aku akhirnye. Kakaka.

Campak bola ni memang best. Seronok. Puas (kalo dpt wat strike la..). Fun. Dan yg paling penting, pade aku la kan, mencampak bola ni dpt increase confidence level. Macamane? Ye la.. Lane tu kan kanan kiri entah sape2 lagi yg main. Kalo orang yg malu2 ayam nak mencampak bola, confirm masuk longkang punye..

So, kat sini la kite boleh belajar jadi lebih yakin. Lantak ko la steps ko salah ke, nak terkangkang kat depan tu ke, nak terbang ke, nak meluncur ke, nak buat summersault berpusing kat depan tu ke, nak campak sampai pecah lane tu ke (ha yg ni kau tanggung sendiri la kalo dah pecah), at least ko ade keyakinan nak mencampak. Tak ade rase malu, segan mahupun control ayu..

So, sape2 yang nak rase nak belajar increase confidence level secara sempoi oi oi.. Aku sarankan, jom la kite mencampak bola.. Ajak kawan2, geng, atau family. Di samping dpt mengeratkan silaturrahim antare kite, mencampak bola ini juge dpt dijadikan hobi & aktiviti riadah yang menyihatkan...

Memilih bola 10kg untuk dicampak..

Campak...!!!

Hak hak hak.. Izinkan aku tayang kekalahan aku di sini...
(TH=Haniff TA=Adawiyah)

2 comments:

google said...

mencampak bola kelongkang.... huhuhuhuhu oraik la tu......jgn masuk lane seblah dah le....

ada_hairuni said...

dah terrer dah skang. x masuk longkang pun. haha..