November 07, 2009

.::Kamus Ada::.

Kamus Ada edisi terkini 2009.

Definisi 'berhujung minggu' mengikut Kamus Ada ialah beronggeng sampai lebam tanpa memikirkan keserabutan kepala hotak akibat kerja2 tertangguh (due date dah lame sgt terlepas) yg haraaaammmm tak siap lagi. Heh.
Dlm kes ini, tempat beronggeng ialah di Times Square & Lowyat Plaza. Kerja tertangguh itu semestinya Literature Review yang hampeh belum siap.

Definisi 'beronggeng' mengikut Kamus Ada pula ialah melakukan aktiviti riadah yg dpt menyihatkan tubuh badan & mengeluarkan peluh jantan (heh..) bersama geng sekepala.
Dalam kes ini, aktiviti riadah yang dilakukan ialah of course bowling & menonton wayang.

Definisi 'geng sekepala' mengikut Kamus Ada pula ialah hamba-hamba Allah yg boleh ngam dlm melakukan aktiviti ronggeng itu sendiri.
Dalam kes ini, geng sekepala ialah bakal2 guru iaitu Cikgu Nizam, Cikgu Mastura & semestinya Cikgu Chenta. Heh.

Ok lurus kepada point.

Aku keluar beronggeng bersama Chenta & Nizam & awek Niezam (Mas) hari ni. Mas dr Kuala Lipis. Motif utama dtg ke KL ialah utk ke Lowyat Plaza. Membaiki laptop rosak. Niezam mintak tlg Chenta utk hantar laptop ke booth Fariz & the geng di Lowyat Plaza ut diperbaiki.
Aku & Chenta ni kira regular customers Fariz n the geng la.. Ade masalah laptop je mesti cntact diorang. Geng ni bg aku sgt best. Geng sekepala. Laptop berjaya diperbaiki. RM250. Standard la tu harga baiki motherboard rosak. Mcm lappy aku ni gak dulu.

Sementara tunggu lappy siap dibaiki, kitorang makan dulu kat 10th Avenue @ Times Square. Kenyang. Sedap betul nasi goreng tomyam. Boleh dikatekan tiap kali makan kat 10th Avenue, aku & Chenta mkn nasi goreng tomyam sedap tu. Sementara Niezam & Mas tawaf seluruh Times Square, aku & Chenta beli tiket wayang. Pisau Cukur. Ade gap sejam before wayang start, so aku & Chenta sempat main bowling.. 2 game. Not bad la. Point aku dah makin bagus. Dah dpt skills utk main bowling. Jgn terkejut kalo esok lusa aku leh kalahkan Shalin Zulkifli. Heh. Dalam mimpi.

Pisau Cukur.

Full house beb. Seriously for me, citer ni sgt2 best.. Production dr RedFilm sgt bagus.. Two thumbs up...! Sgt best tgk minah2 gedik dlm citer ni. Huhuhu. Nabil pun wat 1 panggung gelak. InsyaAllah nanti kalo rajin leh wat entry pasal citer ni k. Huhuhu.

Sampai bilik jam 8 malam. Oh sangat penat. & mengalami sedikit kepeningan & kemuntahan. Migrain aku ni bile ntah nak baik. Kesian Chenta. Dapat awek sakit. Sori Chenta. Uhukk..

Ape2pun, sangat seronok hari ni.. Cikgu Chenta thanks for today. & I'm sorry a lot tiap kali kuar mesti ade je yg tak kena. Selalu gado2 manje.. Sori Chenta. My bad. I'm not perfect. Dah cakap bnyk kali tapi kau tetap nak aku jugak. Heh.

Ni foto kat tangga Lowyat Plaza tadi. Niezam tukang hambek gambor. Tak suke sbb x sharp. Chenta set VGA padahal K800i bleh setting 3megapixels. Oh lupe.. M2 card Chenta cume 512MB. Haih. Tgklah. Chenta sgt sempoi pakai track suit 3quarter je jalan2 KL.. Aku yg bersmgt pakai kasut. Pasni nak pakai seliper jamban je la jln2 kat KL. Hehe.. Ape2pun aku sayang sama kau Chenta.