November 23, 2009

.::Hobi: Mengembala & Bercucuk Tanam::.

Haniff menelefon.
Haniff : Hello sygku... tgh watpe?
Adawiyah : Main farm..

Haniff : Haaaa? Ape?
Adawiyah : Farmville kat Facebook.
Haniff : OooOOoo.. Hahaha..!


Chet! Haniff sangat suke menggelakkan kesayangannye. Kesayangankah aku? Hehe. Elehhhh.. Kalo time dia main PES tu.. X hengat dunia kan..?? Time org men game, dia best2 je gelakkan. Lalala..

Aku x penah addicted dgn games. Ye. Aku tak tipu ni. Sebelum ni mmg jarang men games. Yg aku reti pun, game Zuma.. Tu pun x abis sampai final level coz yg aku tau, last2 katak yg baling2 bola tu declare pemain yg berjaye tamatkan game tu sebagai adik bradik dia. Wahaaaa!! Dah semestinya aku bukan adik-bradik katak baling bola! So, aku pun stop main Zuma. Hahaha..

Ni nak cite pasal Farmville. Ala.. application dlm Facebook tu.. Korang main tak?? Aku cume main dua applications dlm Facebook. Farmville & Farmtown. Farmtown aku rileks kejap coz nak fokus pd Farmville. Wahhh..! Main game pun kena fokus! Lalala...

Seriously aku dah addicted dgn game ni. Dulu, aim aku cume nak dapatkan Villa sejibik, then aku stop main, tapi skrg dah tukar aim.. Nak tunggu sampai level 37 yg mane kite dpt unlocked semua seeds. Hehehe.. Entah hape2.. Umoq dah tua tp still men game yg ntahpapentah ni.. Ni semua angkara Tamayoy yg mengajar aku bermain Farmville.. Haishh..

Di saat dan ketika ini, XP Farmville ku dah 106 221 XP, Level 36. Bermakne aku memerlukan lagi 779 XP utk ke level 37.. Then bila dah unlocked semua seeds, aku akan stop men.. Haniff, tak payah risau dah saye terkocoh2 nak balik bilik ostel utk harvest tanaman saye ye. Hehehe...

Teturki, kekamben, gegajah, itek2, kekure, dan arenab2..

Kekude, blacksheeps of the family, bebiri puteh, dan kekucen..

Villa kesayangan, umah lelembu, angse x bertelur emas, & rerumah kesayangan.

p/s: saye tak mengembala khinzir/babi/pigs di Farmville mahupun Farmtown. Ladang saye ladang HALAL. Terime kaseyy...

22 comments:

FiFFyMaFiA (",) said...

aku main kecil2an je. xde la bela itik berladang2. main barn buddy. sekor2 je binatang leh bela. keh3

adaNiff said...

hehe.. dah try barn buddy tp x kene dgn jiwa. ecece...

nn said...

haha. best2. kt ldg i ad babi 3 ekor :p

adaNiff said...

woah.. ladang tak Halal tu nn. hehehe..

sukiminna said...

khinzir2 kat ladang ak da kasi gift kat ladang sblh..hoho sejak baca entri ini..hoho

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

teruskan usahamu...GIGIHkan...cantik ladang ko yer....aku tidak akan TERJEBAK lagi...rindu Farm TOwn...

adaNiff said...

haha.. Suki. ladang tu kena samak sbb penah dihuni oleh khinzir... hahaha...

adaNiff said...

haha.. fifi.. sket lagi nak level 37 dah.. nak abih men dah. :p

Asmahani said...

haha... me pun main fv. restrivted to fv saja.. tak mo terjebak dengan yang lain.. and yes, ladang saya pun pork free.. haha.. kalau ada yang bagi, terus jual !

adaNiff said...

i dah smpai level 37.. yeehaaa! hehe..

adaNiff said...

haniff: syg,tahniah ye...
dh kawin nnt,abg nk syg bercucuk tanam kat blkg umh kte k...luv u..muahh!!

black_mel said...

wahhh...igtkan bercucuk tanam btl2..rupa2nya farmville..;p

izzahfarhana said...

dh me tngglkan.hehehe

kama said...

kenapa aku xde kekura ngn teturki?
:( sob2. apsl jiran2 aku x pnh jumpe binatang2 itu sesat dildg mereka?
(termasuklah kamu juga)

adaNiff said...

haha.. ade gak bercucuk tanam kat umah aku black_mel.. yg real punye..

adaNiff said...

izzah, itu la.. org len dah leh tinggal. but me.. I'm addicted!

adaNiff said...

kama.. kamu takde kekura & teturki?? selalu je mereka sesat.

kamu je yg malas nak berlari-lari & menangkap mereka yg sesat itu.

padahal kekura berlari slow sahaje.
-_-"

adaNiff said...

abg! TQ.. huhu.. ok no hal la setakat tanam2 tu kacang je. Tpi bab cngkul mencangkul sume abg kena wat lah. Syg ni nak angkat cangkul pun x larat. ahahaha.

adaNiff said...

haniff ; syg! no hal la....stkt cangkul mencangkul tu, no hal la syg....cikgu PJ ni wei..hehe..muuuaahhh!!

hati bernanah said...

Lol. suka dgn p/s ko tu. ladang aku pun halal jugak. tapi aku sekarang fokus cafe world plak. hehehe.

adaNiff said...

haha.. betul la hb oii. walaupun game jek tp rs x best je nak ternak babi. hahaha..

cafe world cambest ke??

adaNiff said...

ye syg..kamu ksygnku,...muahhh!