November 17, 2009

.:: [Contest] SIAPE COMEL? [Mesti La Saye...] ::.

Hakhakhak.. Tajuk yg berunsur perasan di situ. Ish ish ish... Ok. Hari ni saye dgn penuh bangge ingin mencuba nasib masuk contest lagi, memandangkan contest 1st yg saye join tu macam.... hahahahahaha je. Mesti kalah. Gelak banyak-banyak. Hahahahaha. Tapi tak kisah la. Self-satisfaction itu penting.. Menang kalah tu adatlah. Buat ape yg kita suke. Having fun. Living life to the fullest! Ok. Merepek sudah.

Well, contest yg dianjurkan oleh Cik Norlaila dlm blognye HitamPutihKehidupan sgt menarik & mempunyai nilai estetikanye yg tersendiri.. Ewah. Its about our childhood memories, yang wat kite tersenyum bila kita kenang.. Oh.. Sape tak seronok jadi kanak-kanak?? Seronok!!! Main pondok-pondok, main masak-masak, lari sane lari sini, panjat pokok, main nyorok-nyorok.. Ape yg kite mintak mesti parents tunaikan. Oh.. Life tanpa masalah! Tak macam sekarang.. Kita bertarung utk teruskan kehidupan, utk kita capai kejayaan yg kita idam-idamkan..

Ok. Lurus kepada point. Nak share gambar budak tercomel. Hahaha. Tercomot lebih sesuai. Actually, pics ni sangat berharga sebab ini aje la yang tinggal sbg kenangan mase kecik2 dulu. Sempat scan.. Pics asal dah musnah akibat banjir besar thn 2007.. Semua kenangan & gmbar2 dari zaman baby smpai skolah tak sempat nak diselamatkan..
Sedih. Sadis. Tragis. (bukan bodek ok)

Ok. Dgn ini saye memperkenalkan budak tercomot..

Description utk kedua-dua foto:

Nama: Rabiatul Adawiyah binti Mohd Hairuni
Tarikh/Tempat lahir: 12 Januari 1985 / Hospital Besar Kuantan
Umur: Seriously tak tahu umur saye berape mase ni. Nanti tanye mama. Update semula. Hiks

Foto-foto ni diambil di pagi Hari Raya kat rumah atok & nenek di
Maran (sebelah rumah saye je). Tgk lah. Kecik2 dah berunsur boyish. Abah tak belikan barbie doll, tapi beli racing car utk saye. VrooooOOoom!!!


p/s: Laila thanks sebab buat contest ni. Pilih la yg mane sesuai k.. Kalo dpt masuk dua-dua lagi besh. Hakhakhak..

35 comments:

Noorlaila Mohamed Nor said...

adaaa!
dah tengok
hee comel2
suka yang 2nd
okeh resultnya lambat lagi
sebab kontes pun baru bukak kn
huhu
thanks tau!

Ejay said...

uiks, ada double chin! hahahah

kids are adorable.. aren't they?

ada_hairuni said...

ok Laila... harap2 menang. hehe..

ada_hairuni said...

oh oh... skrg dah x de double chin tau. kurus melidi...

cik EPAL said...

comelll ;)

Jogger said...

racing kat treks xper... jgn kat jalan raya... tp aku rasa aku lagi chomel laa Ada... jgn jeles

joegrimjow said...

boleh menang ni!
hehe

ada_hairuni said...

thanks cik epal.. :)

ada_hairuni said...

Encik Admin.. ye ke lagi comel?? tolong buktikan. hehehe..

ada_hairuni said...

wow wow.. Mr.Joe dtg bg komen dr umah baru.. Wow wow.. Terharu ni.. hehehehe...

anwaruddin said...

alalala! comelnye, haha!

ada_hairuni said...

hiks. saye tersipu2 malu.. lalalala..

alynn said...

wahhh..
comell...
hope u menang...

ada_hairuni said...

thanks alynn :)

Cicak Man said...

comel.ade contest ye?cicakman hijau yakin gamba tu menang.

ada_hairuni said...

oh cicakman dtg tp panda yg kuar! hehe.. thanks ye. hopefully camtu gak. hehe..

:)

Cicak Man said...

kalau menang dapat ape?

ada_hairuni said...

tak tau la. sile tnye penganjur. masuk suke2 je. link penganjur ade kat entry ni.. sile2.. join reramai la syok..

Cicak Man said...

xpe r ada..cicakman hijau baru lg dlm blog ni. xtau nk wat ape2..kene pergi tuisyen dulu.haha

ada_hairuni said...

haha. me too... baru lagi berblog.. bertatih lagi ni.. just for fun.. :)

Cicak Man said...

okay.sebenarnya cicakman hijau tertanya-tanya pasal nuffnang tu.cicakman hijau dah sign up nuffnang tu tapi x tau nak gune mcmne.nak letak dalam blog pon x pandai.

ada_hairuni said...

oh yg tu kena tnye yg pakar la.. ada pun baru join x smpai sebulan..baru sgt2 lagi. hehe...

kat website nuffnang dia ade bg tutorial cmne nak msukkan nuff dlm blog. cicakmen usha je kat sane.

Cicak Man said...

dah buat dah. x boleh2 pun.maybe cicakman hijau salah wat.

Cicak Man said...

ada punya nuffnang tu siapa wat kan? ke ada wat sendiri?

ada_hairuni said...

wat sendiri. tp lame gak la nak explore kat nuffnang. kena fhm btul2.

Cicak Man said...

okay ada. nanti kalau boleh ada tolong la cicakman hijau ni ye. nanti kalau ada nak tolong, cicakman hijau boleh bagi email dgn password. okay ada. out dulu tau. night.

Noorlaila Mohamed Nor said...

ohhhhhh
patut pun cicakman dok sokong ada je
huuhu

ada_hairuni said...

haha.. haaa.. cicakmen, suh otai blog ni ajar cicakmen cmne nak ltak iklan nuff. haha.. :)

Cicak Man said...

okay Ada..Noorlaila...tolong cicakman hijau boleh?

HANIFF N ADAWIYAH! said...

akhirnye dpt gak abg tgk gmbr syg mse kecik..hehe...comel gler...nk kawin die leh?

ada_hairuni said...

boleh. hahaha..

HANIFF N ADAWIYAH! said...

ok..nnt ye syg..dh cukup sume,jgn ckp byk..kte kawin..hehe..muahh

ada_hairuni said...

mmg x kan bnyk cite pun.. haha. baby tu yg cakap. syg x cakap. lalala..

HANIFF N ADAWIYAH! said...

baby???hahaha...nk baby 5 org..muahh!luv u syg..

adaNiff said...

owh 5 orang. baek... :)