November 14, 2009

.::Aku Tak Dapat Bercuti Macam Korang::.

Waaaaaaa.. Sangat jeles bila blogwalk.. Sangat jeles dgn semua orang... Semua dah selesai exam & balik kampung, sedang aku masih terkapai-kapai di sini.. Uhuk uhuk.. (T__T)

Ini ialah cuti sem kedua aku tak balik bercuti. Cuti semester lepas pun x balik kampung.. UM sangat sunyi bila semua students degree balik kampung.. Yang tinggal cuma sekerat dua. Mujur la aku duk 11th. College ni. Kat sini ramai international students, dr Arab, China, Jepun, Indonesia, Singapura.. Name pun International college kan.. So x de la sunyi sangat since diorang tak balik negara diorg..

Aku dan 11th College. Bukan aku yang curik huruf 'Y' itu ye. Hakhak..

Aku tak dapat balik sebab on-going labwork kami masih belum settle. Masalah utama ialah bila chemicals yg di order lambat sampai.. Chemicals yg di import amik mase hampir sebulan utk sampai. Mungkin awal Disember nnti (harap-harap lebih awal).. So sgt bnyk kerja tertangguh..

Kalau nak diceritakan kat sini, aku takut aku down.. Sebab ikut perancangan awal, akhir tahun ni aku dpt tamatkan program masters ni, tapi banyak sgt halangan.. Especially chemicals. Tak masuk lagi alkisah orang2 sekeliling & makhluk2 di lab, lagi la banyak masalah.. Lumrah la tu.. Salah faham berlaku kt mane2.. Aku dah malas nak amik peduli hal ni.. Idop macam roda. Ade atas, ade bawah.. Kena terima.. Talam dua muka banyak. Talam 3, 4, 5, 6 muka pun mungkin ade. Tutup mata saje lah..

Aku, Kama & Nora. Sorry Fifi pic kamu takde di sini.. Hiks. Ade gaya saintis tak? :p

Ape yang penting, aku mengharapkan keajaiban.. Hakhakhak... Aku mengharapkan aku dpt selesaikan semua ni secepat mungkin.. InsyaAllah.. Thanks banyak2 pd Geng Sedut (geng aku di lab).. Sebab korang la aku masih kuat di sini.. Sorry sebab selalu dtg lab lambat. Hakhakhak.. Sori jugak sebab lately aku kerap kurang sihat.. Entah ape yg tak kena..

The SEDUTers, Kama, Fifi, Aku & Nora.. You guys are my strength. Thanks a lot..

Kawan2, doakanlah kerja aku selesai cepat.. Kalo boleh awal tahun depan aku nak tamatkan study, insyaALLAH... Aku dah 24 ni, sepatutnya masa ni aku dah dpt tolong mama & abah.. Dapat bagi duit tiap-tiap bulan kat diorang.. Tapi sampai skrg masih belum berpeluang lagi. InsyaALLAH. Aku percaya pada rezeki Dia. Aku percaya setiap orang ade bahagian masing-masing. Doakan rezeki aku murah.. Amin..


Mahu kenal Geng Sedut??

Gi jalan-jalan kat blog diorang k.. Klik2 link di bawah :)





14 comments:

.:Fathiha Zainal:. said...

Lor... Sabo je la sis..
InsyaAllah berkat usaha, sume halangan berjaya ditepis. Hehe.. Biasa la tu, dugaan sume.. Wish U all da best! :)

YobSumo said...

oh lama sungguh chemical nak sampai. kesian gila kamu.

ada makhluk ehem2 tak kat lab UM?

ada_hairuni said...

juniorku.. itu la pasal.. sabo je la yg dpt wat skrg..
thanks.. doakan seniormu ini. huhu..

ada_hairuni said...

makhluk ehem2 tu cmne? hakhakhakkk

kawie2020 said...

sabor.. sabor... kalau boring nanti meh aku temankan... hehehehe...

ada_hairuni said...

oh oh.. boring kena duk diam2 dlm bilik je. haha.. dilarang keluar. :)

fiD said...

teruskan useha! ! !

fiD said...

teruskan useha! ! !

fiD said...

teruskan useha!!!!!!

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

aku dan geng sedut selalu bersamamu....

ada_hairuni said...

thanks fiD

berusehe bersunggoh2!

ada_hairuni said...

thanks Fifi... :)

HANIFF N ADAWIYAH! said...

syg, aku syg kamu..jgn risau ok.

ada_hairuni said...

syg abg jgk..