November 12, 2009

.::2012 & Daytona::.

Seperti biase, keje lab habis awal lagi hari ni. Ok.. itu ayat tak jujur. Ini ayat jujur. Kami dengan selamba badaknye menamatkan keje lab awal lagi hari ni sesuka hati kami sahaja. Hakhakhak.. So, ade peluang aku beronggeng di sebelah petang.. Ole..!!

Semalam mama call, mintak aku tlg belikan kasut BUM utk adik bongsuku Una.. Then mama suh pos kasut tu ke kampung.. Aku pun dgn x membantah bersetuju saje. So, hari ni aku ke MidValley after lab. Cari kasut. Pilih, capai, try, beli (mama bank in duit utk beli kasut ni). Semudah ABC. Ye.. semudah ABC jika wang bnyk di dlm poket.. Poketku kering gile skrg. Kering kontang. Kemarau.. So, memang life akhir tahun ni tidak semudah ABC. Pasrah saje..

Memandangkan Chenta sudah memulakan cuti sem, maka aku pun rase nak amik kesempatan la kat dia. Huhuhu.. Jgn slh fhm ye. Bukan amik kesempatan.. Tapi grab peluang yg ade utk memudahkan kerja aku utk x mengepos kasut itu & berurusan dgn pjbt pos.. Lagipun hantar by-hand itu kan lebih selamat.. Aku mintak tlg Chenta hantarkan kasut Una ke rumahku hujung minggu ni memandangkan Chenta bakal balik Pahang esok... Hakhakhak..

Chenta, selamat bertemu dgn mama utk kali pertama... Selamatlah kau kena basuh dgn abah ye... Hopefully semuanya ok nanti. Aminnnn.... Chenta cuti smpai akhir tahun depan.. LAMENYE.....!!!!! Tak pe Chenta. Saye janji utk duduk diam-diam sahaje di hostel sepnjg ketiadaan kamu.. Huuu... Sumpah hujung mingguku lepas ni BOOOOOORING gile....!!!

After beli kasut ptg td, aku pun gerak ke Bangi, niatnye nak hantar kasut je la.. Dlm perjalanan tu aku dpt sms dr Chenta.. Kwn2 dia ajak gi Alamanda.. Aku on je la.. Ade gak peluang aku meronggeng dgn Chenta sblm dia bercuti panjang.... Kami berempat (aku, Chenta, Budin & Judin) gerak ke Alamanda...

Agenda utama di Alamanda, menonton 2012.. Malangnye, tiket lak sold out.. Kalo ade pun single seats... Alahai takkan nak duk sorang seat atas, sorang seat bwh, sorang kanan, sorang kiri kot... Akhirnye kami pun membatalkan hasrat menonton 2012 itu & hanye merayau2 saje di Alamanda...

Frust tak dapat tgk 2012, dpt popcorn 2012 pun jadilah... Hakhakhak...

Daytona. Orang kate itu game racing sepanjang zaman. Ye??? OOoooOooo.. Aku baru tau. Haha. Layan aje la bakal2 cikgu ni kat main game kat Alamanda setelah masing2 frust tak dpt tgk 2012...

Hepinye dia..

Kalah dgn Judin. Hakhakhak...

Dari kiri: Cikgu Budin, Cikgu Chenta, & Cikgu Judin
hoh... kantoi dgn anak murid ni kang cikgu2 sekalian....

Ok.. Setelah melihat mereka begitu seronok bermain Daytona ini, maka baru aku tahu, memang benarlah Daytona itu game racing sepanjang zaman... Dan utk mengukuhkan lagi pernyataan itu, inilah buktinya............

Ini pic yg akak aku send bulan lepas.. Anak saudaraku berumur 3 tahun stgh ini pun rupe-rupenye dah terjebak dgn Daytona... Kukuh kan bukti aku ni?? Hakhakhak...

I enjoyed my evening very much... Thanks a lot to my dear Chenta, Judin & Budin.. Sangat enjoy dgn diorang ni, bakal2 cikgu PJ yg sempoi oi oi.. Seronok berkawan dgn diorng.. & bercinta dgn Chenta pun seronok juga. Hahahaha...

Memandangkan bukti disahkan kukuh tanpa sebarang keraguan, maka dgn ini aku isytiharkan.. Daytona ialah game racing terhebat sepanjang zaman... Terima kasehhh..

6 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

yunk..i pown tringin nak tgk movie 2012 tuh.. lama dah tggu... haih!! x sbar diz coming saturday..

Nabil Fizri said...

jom tgk 2012

YobSumo said...

haha. selalu cikgu pergi tempat ni tangkap murid ponteng, nampaknya sudah tak boleh pkai cara itu. hahahahah.

ada_hairuni said...

bile ntah dpt tgk.. xde org nak temankan dah ni. :(

ada_hairuni said...

hahaha.. itu la pasal. cikgu pun join sekaki... payah la cmni. cikgu lak kantoi dgn student..

HANIFF N ADAWIYAH! said...

ye la syg.....nnt kte tgk cter tu lg...kte ber 2 je ok..hehe...abg ni cikgu yg sporting..so,ikut la anak2 murid nk join pon..hehe..