October 31, 2009

.::PitiPitiPuuuu::.

Huarrghhh..! Surat PTPTN dah sampai. Koi kena bayau hutang.. Hakhakhak..

Mane koi nak cekau duit?? Koi study pun belum abih lagi..

So.. Tadi koi, mama dan abah decided utk buat penagguhan bayaran.. Itulah sebabnye koi berada di CC yang serba kekurangan di kampung ini utk mendownload borang penangguhan bayaran PTPTN...

Sori la PTPTN.. Koi memang berhasrat nak membayau.. Tapi koi belum mempunyai keje lagi. Koi mmg tak suke tanggung hutang.. Tapi family koi terpaksa juga meminjam.. Kalo tak koi ni tak de la dapat belajar smpai tahap skrg..

Koi janji, lepas koi abih study Master ni, koi dapatkan kerja yg bagus2 & koi akan bayau cepat2 utang piutang koi tu.. Koi tau ramai lagi student2 nak guna duit pinjaman.. Tapi nak bayau utang tu skrg.. Mungkin tidak.. Maafkan koi wahai PTPTN..

Oh koi berada di kampung sekarang.. Koi happy.. Koi dapat wat kerja koi dgn tenang... Koi x merana azab migrain kat umah. Koi dapat makan nasi kasih sayang mama.. Koi happy sangat.. Koi rase tak nak balik UM la sok. Koi nak lepak lame2 kat kampung. Hakhakhak..! Tadi baru semangat nak bayau PTPTN.. Last2 nak duk kampung lelame kan?? Bile mase nak abih Master koi kalo koi duk melangok je kan..?

Ish ish.. Tukar fikiran. Baik la... Esok koi kan balik UM dengan semangat baru... Kawan2 semua jgn lupe doakan koi... Koi nak sukses.. Nak bagi abah & mama happy.. Nak bagi abah & mama senang.. InsyaAllah. Aminn...

Oh ye.. Memandangkan koi berada di kampung sekarang.. Koi nak share dgn korang.. Buah kegemaran koi sepanjang zaman. Kalo koi tanye korang, mesti korang jawab.. Durian, rambutan, manggis, dan segala jenis buah la kan..?

Ok ini la buah kegemaran koi sepanjang zaman.. SALAK....

Uii.. Fresh dari ladang...

Zoom in...

Zoom zoom lagik...

Ini buah salak jiran sebelah umah koi. Dia dah pesan.. "Kalo nak, ko panjat je la pagar tu Ada.. Ko amik sendiri.." Hakhakhak.. Ape lagi.. Semalam aku pun suh la abah koi panjat pagar sebab aku nmpak dah ade yg masak.. Hahaha. (bukan koi yg panjat)

Pakcik Zahari, terima kasih la pakcik.. Salak pakcik ni sangat sedap.. Len kali pakcik jual la RM6 sekilo. Baru untung. Hiks.

p/s: jiran korang kat kampung ade pokok salak tak?? (soalan kerek)

4 comments:

AzuanBudakPandai said...

sedap buah salak tu..
bak sini sikit..

cepat2 la bayo ptptn tu huhu

cybernetic88 said...

aha. jgn lpe byr PTPTN tu ye =P
btw amik master ye?. huhu.

haha. pasl buah salak tu. kt kmpng jran xde pon. nk jgk merasa. huhu. kelat2 kn rase diew??

nobuta said...

layankan aje ptptn tu haha

ada_hairuni said...

nak tangguh pembayaran ptptn tu.. koi x abih study lagi..

salak ni x kelat sgt sedap & manis. moh la ke kejiranan koi. leh kite makan reramai.. hakhak...

koi tetap kena bayau utang koi... x leh layankan aje...