October 10, 2009

.::KAMi::.

"Setiap orang perlukan kawan, teman, geng, orang2 yg boleh kita berhubung.. Tapi apakah itu kawan? Geng warong kopi? Member seperjuangan? Member lepak2? Rakan2 sekolah? Atau.. kawan-kawan yg bersama kita semasa kita kecil? Takde prejudis, takde perbezaan, takde pertandingan, takde persaingan.. Sehingga suatu hari kita belajar untuk buka mata, dan kita nampak dunia bukan lagi sekadar hitam dan putih..

Takde hal.. Sekarang ni setakat nak buat kawan memangla cepat, senang dan pantas.. Tak payah keluar rumah, tak payah bangun kerusi.. Tenung je skrin komputer, keletak keletuk je depan keyboard. Boleh suka benda yang sama.. Tak suka pun x pe. Kenal tak kenal blkg cerita. Risiko ditanggung sendiri kerana persahabatan ialah satu pengembaraan yang tidak boleh diduga.

Kita berjalan meneruskan hidup mencari kawan, teman & rakan untuk mengisi kekosongan tanpa menyedari mereka berada di hadapan kita. Hanya menunggu masa untuk menemukan kita kembali. Hanya menunggu keadaan yang akan menentukan arah persahabatan..."

-KAMI-

10/10/09 - ini entry #100 saya.

No comments: