August 07, 2009

.::Alkisah Samples & Ratu Itu::.

Sorry for hurting you.. :(

Sample2 ku sayang.. I'm so sorry for hurting u guys.. I know its been a long journey for all of u, but its for ur own good.. Dari Lab MUCED to Lab Tahab Tiga to -80 degrees fridge at Lab Serbaguna to -20 degrees at Lab MUCED to icebox besar yg Fifi angkut to Lab IPS fridge and then kamu semua direjek lagi kembali ke -20 degrees fridge at Lab MUCED again.. Fuhhh.. Jauh betul korang berjalan walaupun korang x de kaki. Sejuk betul life korang, dah la x de sweater, pakai topi jek.. Tapi.. As I said before, its for ur own good... Bersabarlah sample2 ku sayang.. Tak lame lagi giliran freeze dry kamu pula... We will fight for the right...!!! Haiyakkkk...!!!! Semangat semenggah.. Huhu..

Its been a while aku x merapu pasal kerja2 lab aku ni.. Ye la.. Kadang2 rase x puas ati bila kerja kita tertangguh disebabkan oleh org lain yg pentingkan diri sendiri.. There's a long queue to use the freeze-dryer.. Tapi bila dah smpai turn kami, ade je org yg amik peluang cilok2 guna machine tu dulu.. Dah tu ade pulak yg claimed diri sendiri secara tak rasmi as if they owned the machine.. Tambah pulak, yg pandai gunakan machine tu kedekut ilmu, tak nak ajar kitorang guna machine tu. Padahal bukannye susah pun..

Haiya... Ini macam punya olang ada ka?? Kongsi ilmu itu tatak lugi maaa... Itu macam, lu olang dapat itu pahala manyak woooo....


And to share more, Freeze-Drier tak banyak kat Uni ni.. Ade 3 kot.. 1 in MUCED Lab, 1 in IPS, and another one at the Medic Fac (if I'm not mistaken laa).. Then, long queue, then, they think they own the machine, org lain yg x de kaitan dgn project diorang x leh guna machine tu.. Hmm.. I'm wondering, bila la leh siapkan freeze drying.... Isk isk... Poor samples... :(

Oii oiii.. Hari ni dpt la aku bernafas sket.. Its been a very busy week.. Kitorag blaja wat SDS Page gel.. Haha.. Excited jugak la, since I didn't have any chance to do it by myself during my degree.. Kalut malut kitorang berempat wat gel.. Last nite, kul 12 malam baru settle keje lab.. Huarghhh..!!! Nmpaknye tiap2 minggu will be 2-3 days kitorang terpakse balik lewat malam.

The funny thing is, one of us dah tension sgt smpai nanges2 nak siapkan gel tu.. Ade bahan yg puas kitorag cari tp x jumpe2.. Huuu.. Tak nak bgtau sape.. But I knew, she cried not just because of that, but of something else.. Be strong girl.. Its the matter of time.. Soon, eventhough u can't forget, but you will forgive.. I used to be there.. And I know how it feels.. I know how it hurt your heart.. Like there is no tomorrow.. But as I said, its the matter of time.. Let it heals slowly... Haiya akukah ini??? Huuu...

Letih jugak wat gel ni.. Sebab x mahir.. Gel yg kitorg wat selalu leaking.. Tapi dengan adenye tangan sakti aku ni, alhamdulillah gel semalam menjadi dgn sgt chanteknye.. Ehem ehem.. Seman pun puji tau.. "Wah cantik la gel ni.. Aku wat banyak kali asyik tak menjadi je.. "

Well.. See the leg la Seman. Tak payah kutuk2 blkg k.. Kami Geng Sedut Lilit ni lagi hebat dr ko tu.. Never underestimate us. Hahahaha..

Oh ye.... Hari ni aku isytiharkan diri aku..
RATU GEL

Sebab aku berjaya wat 2 gels.. Without leaking.. Thanks to Kak Aina for helping us..
Yatta...!!!

1 comment:

Anonymous said...

GILA TERER WAT PAGE! BOLEH BELAJAR NIHH....CAYALAH.NNT SY CARI KAMU UTK BERGURU :)

P/S:LAMA SAYA TAK JUMPA KAMU.KHABAR APAKAH KAMU?

FUZZY-RA