June 13, 2009

.::Rewang::.

I'm at Meru, Klang right now for Abang Dik, my cousin's wedding.. Nurul fetched me and her sis Awa at UM at about 3pm yesterday.. Sampai je umah Cik Adon, rumah berkunci lak.. Their parents gi jemput the other sibling kat UIA Gombak. So Kami berlima, Nurul, Awa, Aling, Acha and me lah decided to eat kerang bakar kat Pantai Remis.. Sangat seronok melantak kerang yg banyak bertimbun-timbun di atas meja makan..
.
Cik Adon's girls
.
Nurul the driver... =)
.
Malamnye, we went to Cik Ros's house (umah adik abah) utk aktiviti merewang.. Ape itu rewang? Oh.. Aku juga x tahu maksud rewang pada awalnye.. huhu.. Jawa murtad aku ni... Rewang tu kire cam gotong-royong laaa..Family members berkumpul & buat persiapan utk majlis kenduri.. Pasang khemah, masak-masak, bungkus telur.. Kami yg dr kategori anak-anak dare ni (aku anak dare paling tua) ditugaskan menggentel inti kuih koci sbnyk 2 talam besar.. Mak aihh.. Lenguh gak la tangan aku.. Layan je la.. Kena wat elok2 kerana yg tua sdg memerhatikan.. Ala-ala QC gitu! "Bulat-bulat ye.. Kecik lagi ye.. Besar sgt tu anak dare.." Huhu.. Layaaaaaaaaan..
.

Menggentel inti koci dgn bersungguh-sungguh!

Oh.. Ini la pelamin yg dah siap dipasang oleh Cik Jang.. Aku segan nak ke tengah n amik gambar center so ni je la side tepi yg sempat aku snap. Haha..
.
Mama baru call tadi.. Mama n abah dah bertolak dr Maran.. Petang ni sampai la.. X sabar nak jumpa mama.. Banyak sgt hal nak mengadu.. Kepala aku agak serabut skrg.. Malang nasibku.. Selalu jd mangsa masalah org lain.. Hmmm.. X pe Ada.. Life must go on!! Mama cepatlah sampai.. Can't wait to see you..
.
~toodloo~

No comments: