June 15, 2009

.::The Real Game Begins::.

Bulat-bulat ajaib bertujuh.. Tolonglah berikan kami keajaiban... *Plink*
.
Day #1
.
The real deal started today.. We were given the first 22 samples.. Another 78 samples to go.. Luckily we will be doing the first few extraction methods together.. Today we did the first method of extraction for 10 samples. Kawan-kawan lab ku.. Jangan tinggalkan aku kekongkangan ok.. Aku x nak jadi kongkang selamanya. Hihi... Oh aku juga ingin berkenalan dgn Adam. Mungkin boleh jd kawan lab juga di samping Hani, Gayatri, dan Venoo (x tahu eja nama mereka). Oh Fifi didn't came for the first lab today.. Poor him.. Bnyk masalah.. Anyhow, InsyaAllah we all can handle this together. Ape yg penting? Kerjaaaaaaasama!!
.
After lab, we planned to go to MidValley.. Misi: Makan McD & beli sedikit keperluan masa depan. Perancangan awal, pergi bertiga sahaja, girls day out lah konon.. Tetiba Fifi call, menceritakan ketensionan timbunan masalah beliau. Maka kami berempat pun pergi ke MidValley bersama-sama. Misi berubah apabila Fifi mengajak kami menonton wayang.. Cik Kama Yuna (name baru utk Kama krn cara pemakaian tudungnya sudah berubah.. Kama sgt cun skrg..) juga excited mahu menonton. Aku yg kecil lagi hina ini pun mengikut sahajalah walaupun wang di poketku ini tidaklah seberapa ada hendaknya. Fifi pula mengoffer diri membayar tiket wayang.. Oh.. Aku diam saja. Fifi.. Aku akan bayar balik bila sudah cukup wang ya......
.
17 Again. Zac Efron. Aku sgt tidak suka High School Musical.. Tetapi menonton 17 Again membuatkan aku sgt suka pd mamat Efron itu. Sgt berbakat juga beliau itu.. Kan bagus kalau aku boleh balik jadi 17 tahun kembali.. Boleh baiki mane yg patut.. Hmm. If only....
.
Aku dah tertarik dgn high heels.. Mungkin aku bakal jadi lebih perempuan selepas ini. M.U.N.G.K.I.N. Tunggu loan lah. Banyak pasang angan-angan. Top lists: Gitar kapok. Harga bwh RM100. Jam tgn Fossil yg aku dah usha agak lame. Harga bwh RM400. High heels Primavera yg aku usha tadi. Harga bwh RM100. Handbag. Harga RM100++. Dresses ala2 perempuan perlu beli lebih banyak... Belum buat budget harga lagi. Kalo kaya kan senang. Haihhhhh...... Merungut Ada merungut. Bersyukur dgn apa yg ada. Alhamdulillah, cukup makan lagi aku ni..
.
Cik Nora.. Nanti kita pergi Jln TAR k. Perlu survey ape yg patut. Window shopping. Oh ya.. Cik Nora sudah ada blog sendiri.. Cik Nora, sila bagi link anda kpd aku yg kecil hina ini (apekahhh???)...
.
Ada kerja yg tak beres hari ini.. Haihhh.. Mungkin esok. Tengoklah... X sabar rasanya.. Cukup di sini. Esok mungkin ada lagi.. Ada apa dengan Ada..
.
~toodloo~

No comments: