June 12, 2009

.::Abu Debuk-Debuk::.

Anda tahu apa itu ABU DEBUK-DEBUK? ABU DEBUK-DEBUK ialah sejenis haiwan kacukan baru dari spesies dubuk + lipas + tikus yang telah ditemui dgn jayanya oleh seorang saintis terkenal dari Melbourne, Prof. Cik Kama (perlu ditekankan 'Cik' krn Prof. ini masih muda remaja berstatus BUJANG) ketika beliau dan tiga Prof lain sedang bertungkus-lumus memulakan penyelidikan terbaru mereka di Makmal Biokimia..
.
ABU DEBUK-DEBUK dipercayai mempunyai daki yg sangat tebal di badannya dan apabila terperap lama di dalam air bersuhu 38 drjah Celcius maka haiwan tersebut akan mengeluarkan lapisan 'slimy' di dalam air. Ngehehehehe.. Yaaaa ampun Cik Kama...!!
.

Prof. Cik Kama (kiri sekali) amat gembira dgn penemuan ABU DEBUK-DEBUK. Kegembiraan terpancar di wajah beliau & Prof. Cik Nora. Prof. Encik Fifi agak tidak berpuas hati dgn penemuan tergempar tersebut kerana beliau fobia pd lipas & tikus..

'
Apekah yg aku carutkan di atas??? Huu... Lamenye x update blog ni.. X kesah la.. Bukan ade yg nak bace pon.. Lalala.. Dissertation part of M.Biotech had just started this week! Arini nak cite pasal 1st week of labwork. So far so good. Geng Sedut dlm proses membiasakan diri dgn sample preparation n extraction & penggunaan mesin2 CANGGIH yg diharap akan BERFUNGSI dgn SEMPURNA sehingga tamat semester ini.. InsyaALLAH.. Doa ye kawan2.. Aminn..
.
Arini ari ke-3 labwork kami. Sangat bersemangat. Our SV, Dr.Z is very optimist & positive orgnya. Membantu dlm semua perkara termasuklah yg remeh. Huhu.. Sangat bersyukur menjadi student beliau. Yg wat makin b'semangat ialah beliau juga seorang pelajar UM yg mengikuti program M.Biotech... So, Prof. Cik Kama, Dr.Z bukan saje senior anda di Melbourne, malah senior kita di UM juga. Sangat bangga!!
.
Inilah vacuum extraction machine yang bakal ku peluk & kubelai setiap hari spjg semester ini. Dan di sini jugalah ABU DEBUK-DEBUK ditemui oleh Prof. Cik Kama.
'
My family, Chenta & friends.. Doakan kejayaan dissertationku.. 1 semester lagi.. Moga semuanya berjalan lancar.. Moga ALLAH memudahkan semua kerja kita.. Susah dulu, senang kemudian.. InsyaALLAH...
.
My friend once told me this..
'
'WE ARE BORN WITH TWO EYES IN FRONT.. BECAUSE WE MUST NOT ALWAYS LOOK BEHIND, BUT SEE WHAT LIES AHEAD BEYOND OURSELVES..'
'
Oh ya kawan-kawan.. Tiap yg berlaku ada hikmah. Perlu tabah. Hidup mesti terus. Moga kita tak tersalah langkah. Moga itu keputusan terbaik utk diri kita. Cuma ingat 1 perkara, di sekeliling kita, ada orang yg sentiasa menyayangi kita & menyokong jalan terbaik dlm hidup kita. Moga aku dapat harungi semuanya dgn tabah. Ya.. Aku mesti tabah!
.
p/s: ABU DEBUK-DEBUK tu sebenarnya HABUK & DEBU-DEBU.. Prof. Cik Kama tersasul sebut dlm lab tadi.. huhu.. Sori Cik Kama.. Jadi 'bahan' aku lak perkataan tu. Huhu..
p/s lagi: Aku mungkin akan teruskan fesyen labcoat. Aku suka. Hehe..

.
Petang selepas lab, Cik Nora belanja Big Apple sempena hari jadinya.. Thanks Cik Nora. Release 50% tension aku..
Malam selepas Maghrib, menonton wayang bersama Fifi, Ista, & Matt.. Cite Drag Me To Hell.. Sgt seronok melihat orang menjerit ketakutan. Hihi.. Release 50% lg tension aku..
SO, AKU DAH TAK TENSION... HOOOREEYYYY!!!!
.
~toodloo~

1 comment:

kama said...

sampai hati movie without me!
abu debuk-debuk sungguh!

ada, dun wori. fesyen labcoat, i'm in. hihi