April 27, 2009

Aku Terleka

27th April, 2009 1:30 am..

I woke up from my deep sleep..Tengah mamai.
Tetapi akibat kerinduan yg membuak2 aku terus capai phone, dailed the 1st number in the list..
Phone conversation between me & Chenta..

Me: Mucuk..
Chenta: Emm..
Me: Dah tito?
Chenta: Baru nak tito.. Td abg main games..
Me: Owh.. Syg baru terjaga..
Chenta: Hmm.. Dah agak dah..
(Chenta dah kejutkan aku kul 11.30 pm sebenarnya.. Suh study.. Tp aku terbongkang balik sebab tgh mimpi yg best.. Hiks..)
Me: Hmm.. Abg kejut td syg x bangun...
Chenta: X pe.. Rest sikit.. Asyik study je.. X de rest, x dapat ape2 gak yang..
Me: Hmm.. Ok.. Abg dah nak tito?
Chenta: Dah kot.. X de ape nak wat dah.. Homeworks dah siap..
Me: Ok...
Chenta: Abg tau syg rindu.. Sabar k..
(Aku mmg bnyk kali cakap yang aku rindukan Chenta sepanjang hari smlm..Huhu..)
Me: Lagi??
Chenta: Lagi? Lagi ape??
Me: Just say it.. anything in your mind..
Chenta: Ok.. Abg pun rindu.. Tunggu ye.. Lagi 2 minggu kt jumpa la.. Jangan sebab rindu tu sampai syg x leh nak wat ape2.. Rileks je..
Me: *speechless*............ Cengkerik je yg berbunyi.. Krik..Krik..Krik..
Chenta: Yang...
Me: (tersedar dlm x sedar) Yup... Thanks abg..
Chenta: X de hal la.. Abg nak tito dah..
Me: Ok.. Slmt mlm abg.. Mimpi indah.
Chenta: Thanks, mimpi indah jugak.. Jangan tito lewat sgt..
Me: Ok abg.. Daa~~ (Nak sebut Daa~ tu ade 'tune' dia)
Chenta: (gelak sambil tarik napas) Daa~~ (Menjadi 'tune' abg malam ni.. Hiks..)

Terdiam aku sejenak.. Betul gak tu.. Rindu sampai x leh wat ape2.. Haishh...

Hal macam ni pun ado.... Cobaan DIA mmg kuat...
Aku pun dgn azam baru ( Chewah.. kul 9.30am dah nak exam, kul 2am baru wat azam..Bagus sgt Adawiyah...) terus lompat dari katil double decker ku.. Cuci muka... S.T.U.D.Y.

Terkesan dengan kata2 Chenta. Jangan rindu yang terlampau.. Jangan terleka. Thats the story.. Hiks..

~Toodloo~

No comments: